13. 9. 2016

Novinka pod lupou: Queen Sugar

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Queen Sugar
Žánr: Drama
Stanice: OWN
Premiéra: 6. 9. 2016
Vysílání: každé úterý večer
Předskokan:-
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Natalie Baszile (předloha), Ava DuVernay
Herci: Rutina Wesley, Dawn-Lyen Gardner, Kofi Siriboe, Tina Lifford, Omar Dorsey, Dondre Whitfield, Bianca Lawson, Timon Kyle Durrett, Greg Vaughan, Nicholas L. Ashe, Ethan Hutchison, Marycarmen Lopez

Ve zkratce

Seriál je adaptací stejnojmenného románu od Natalie Baszile.

Drama sleduje životy a lásky vzájemně odcizených sourozenců Bordelonových ze Saint Josephine v Louisianě. Nova je světoznámá novinářka a aktivistka. Charlie je bohatá žena a manažerka basketbalové hvězdy. Ralph Angel je mladý otec, který nemá práci a musí hledat způsoby, jak zajistit sebe a svého syna. Poté, co dojde k rodinné tragédii, se Bordelonovci musí spojit a pokusit se vést upadající farmu s cukrovou třtinou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Stanice OWN mě už o svých kvalitách přesvědčila s Greenleaf. Nyní přichází Queen Sugar, což je první zmíněný seriál v bledě modrém. Stejný typ herců, stejný typ soap dramatu, jen zasazen do jiného prostředí. Vlastně dějová linka jedné ze sester mě skutečně donutila přemýšlet, jestli tento seriál není pouze kopií toho druhého.

Queen Sugar má spoustu postav, které se nacházejí v různých sociálních třídách, mají své problémy a životy. Postupně odhalujeme, jak jsou tito lidé propojeni, ovšem epizoda končí zrovna v momentě, kdy konečně dochází k jejich úplné vzájemné interakci. Na mě osobně to funguje, protože se tím začnu těšit na to, co přinese další díl, ačkoliv bylo tempo pilotu mírně pomalejší.

Vím, že to říkám pořád, ale opět mě tu zrazuje délka. Proč musí kabelovky neustále vytvářet tak dlouhé pořady? Proč si v programu nevyhradí o čtvrt hodiny méně a nezpracují příběh tak, aby v něm bylo co nejméně hluchých míst? Jistě, někde to nejde, u GoT je mnohdy i hodina málo, když se akce rozjede, ale tady u těchto typů dramat by o 10–15 minut kratší stopáž jen prospěla. Protože jak se příběh soustředí ryze na postavy a jejich osobní problémy, chybí jakákoliv akce a diváka to pak začne mírně nudit.

Přesto budu koukat dál. Seriál se dotýká žánru soap opery, ale nenamáčí se v něm od hlavy až k patě, takže je snesitelný. Queen Sugar stojí hlavně na hereckých výkonech, které jsou pak pouze z části doplněny dobrým dialogem. Tento grafičtější typ seriálů mám ráda, užívám si kreativitu tvůrců, vykreslení příběhu a postav, hledání souvislostí. Queen Sugar přinese pár očekávaných, leč neočekávaných momentů :-)

Určitě budu sledovat dál, i když ostatní upozorňuju, že ne všem tento seriál padne do noty. Kvalitní drama to ale je, to ano, jen by mohl trošku zrychlit tempo.
  • pomalejší tempo
  • nic jiného než drama
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
RRR

RRR

Na tento seriál som sa tešil najmä kvôli hereckému obsadeniu, ale musím povedať, že po 2 dieloch je to...
před 7 roky
STOUPA

STOUPA

Asi to ani nezkusím
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Určitě jdu do toho.
před 7 roky
Další články k tématu