18. 9. 2016

Novinka pod lupou: Doctor Doctor

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Austrálie se vytasila s vlastním lékařským dramatem Doctor Doctor, jehož hlavní hrdina rozhodně není žádný svatoušek.

Základní údaje

Název: Doctor Doctor
Žánr: Drama / Lékařský
Stanice: Nine Network
Premiéra: 14. 9. 2016
Vysílání: středa od 20:40
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Jo Rooney, Andy Ryan
Herci: Rodger Corser, Nicole da Silva, Ryan Johnson, Shalom Brune-Franklin, Hayley McElhinney, Tina Bursill, Charles Wu, Belinda Bromilow

Ve zkratce

Hugh Knight je jedním z nejlepších kardiochirurgů, ovšem přílišnou dávku zodpovědnosti zrovna nepobral. Rád si užívá a žádná párty mu není cizí. Jedné noci to však přežene a stane se malér, za který samozřejmě následuje trest. Hrozí mu odebrání licence a aby o ni nepřišel, nesmí po dobu jednoho roku operovat v místní nemocnici. Místo toho je poslán do rodného městečka, odkud utekl, aby zde praktikoval v maličké nemocnici. Rodina má z jeho návratu smíšené reakce a zejména jeho bývalá přítelkyně, která nyní chodí s jeho bratrem, není z Hughova návratu zrovna nadšená.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

To je jako Everwood skřížený s Nip/Tuck. Nebo spíš nějaký konkrétní jeden příklad, protože mi to zavání něčím, co už jsem viděla a bylo to úplně stejné. Jen si ale zrovna nevybavuju, který ze seriálových doktorů to byl. Další zjištění: australské soap drama je úplně stejné jako americké soap drama. Jen má navíc přízvuk, který vám lehce znesnadňuje sledování bez titulků. Ale dá se to pochytit, příběh je totiž jednodušší.

Pamatujete si na začátek září, jak hrdinu z Rapla přeřadili do nějaké díry na venkově? Tak tady nejde o poldu, ale o doktora. O nafoukaného a nesympatického doktora. Hlavní hrdina má sem tam světlejší chvilku, ale většinou byste ho nejraději uškrtili. Je to typický bad boy, ale nějak se mi nedokázal vrýt pod kůži, jeho flirtující šarm na mě zapůsobil asi stejně silně jako na jeho nadřízenou zrzku.

Ostatní postavy na tom nejsou o mnoho lépe. Hrdinova chemie s bývalou láskou vůbec nefunguje, stejně jako mi nesedí ani k pěkné sestřičce. Celkově nikdo ve mně nedokázal vyvolat žádnou emoci, nevím, čím to je, většinou se alespoň s nějakou postavou dokážu sžít, ale tady mi to prostě nešlo.

Na druhou stranu kladně hodnotím mix dramatu a odlehčených komických prvků, které tvůrci zařadili skrze hláškující a lehce cynickou hrdinovu osobnost. Takto se na nás nevalí jen lavina vážného dramatu, ale je to provzdušněné, což nikdy není na škodu. Líbila se mi i scéna, kdy přes svou nechuť z létání musel doktor zaletět k pacientovi, který byl úplně od krve, ale pak se ukázalo, že má jen centimetrovou­ ranku.

Pilot hodnotím jako průměrný. Není to naprostá katastrofa, ale příběh už tu byl a postavy nejsou dostatečně zajímavé, aby si udržely divákovu pozornost. Nový hit v tom nevidím.
  • drama je propleteno odlehčenějšími prvky
  • hrdina má sem tam dobrou hlášku
  • žádná z postav mě nedokázala zaujmout
  • nevidím mezi nikým chemii
  • chybí jakákoliv originalita
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Do tohoto pilotu jsem šla naprosto naslepo a kromě krátkého popisku děje jsem o něm vlastně nic nevěděla. Líbilo se mi ale, že se jedná o australskou tvorbu, která okoření můj americký program. Zároveň jde o lékařské drama, propletené rodinnými vztahy.

Mě si seriál ihned získal svými hláškami a humorem. I když se teoreticky jedná o drama, nikde není napsáno, že se u něj divák nesmí zasmát. A přesně tohoto se tvůrci drželi a komediální prvek nevynechali. Postavy jsou vtipné a nenásilně sypou jednu hlášku za druhou.

Hlavní hrdina je velmi sympatický a charisma mu rozhodně nechybí. Je sice sebevědomý jako každý jiný chirurg (zejména v oboru kardiochirurgie), ale nepůsobí namyšleně. Hned na začátku dílu mu jedna z postav říká, že „byl dříve jako George Clooney, ale nyní se chová spíše jako Charlie Sheen“. A on je to skutečně trefný popis. Místy mi dokonce připomínal doktora House. Nejvíc jsem se bavila, když Knight poprvé ordinoval a googlil si příznaky svých pacientů, aby jim mohl určit diagnózu.

Na druhou stranu však seriál nenabízí nic nového a je snadné děj předvídat. Zároveň v pilotu chyběly pořádné zvraty a časově se mi celý díl docela táhl. Celkově bych ho zhodnotila na 75 %, ale jelikož máme udávat hodnoty po desítkách, tak v tomto případě zaokrouhlím nahoru, protože jsem se navzdory „nudnějšímu“ ději bavila dialogy.
  • super hlášky
  • sympatický hlavní hrdina
  • předvídatelnost
  • otřepané téma
80 %
Mé hodnocení
gabik.029

Zaprvé – zdá se to jen mně, nebo je „Doctor Doctor“ dost otřesný název? Až si člověk říká, jestli jednou nedojdeme k názvu „Doctor Doctor Doctor Doctor Doctor Doctor Doctor Doctor Doctor Doctor“…

Ale k seriálu. Jak mám vzhledem ke své chabé paměti ve zvyku, opět jsem si před sledováním o seriálu nepřečetla a ani jsem se nepodívala na žádný trailer. O to méně připravená jsem byla na to, že uvidím jistou podobnost s jiným seriálem. Jistě to tu někde padne, ale můžeme si to zkusit i tak. Špičkový lékař z nějakého důvodu opustí svou práci a vrátí se do městečka, které je mu z nějakého důvodu blízké, aby zde dělal „obvoďáka“. Říká vám to něco? I když ten seriál má už tak minimálně tři adaptace, takže je to vlastně jedno.

Tím ovšem podobnosti končí. Celkově je Doctor Doctor takový akčnější a hlavní hrdina je takový lehce nesympatický osel s trochou doktora House mixnutého s Charliem Harperem. Trochu u něj ale zatím postrádám takové to charisma, které by člověka táhlo k dalšímu dílu.

I přes tu „akčnost“ se tu ale najde pár hluchých míst. Není to nijak hrozné, ale prostě pár věcí je tu navíc. Samozřejmě, tohle se stává mnoha seriálům, ale obvykle je člověk schopen nad tím díky postavám přimhouřit obě oči, což se tady alespoň zatím nestihlo.

Děj zatím není ale vůbec špatný, člověk se dokonce párkrát zasměje, pár scén je napínavých… A vůbec špatně ani nevypadá ukázka z příštích dílů, podle které to vypadá, že by Doctor Doctor mohl být ještě lepší (i když i pilot vypadá slibně).
  • vtipné scény (např. hledání diagnóz přes internet)
  • lehce napínavé scény (např. scéna s operující sestřičkou)
  • hlavnímu hrdinovi chybí charisma, které by lákalo k dalšímu sledování
  • hluchá místa
  • lehce otravná rodina hlavního hrdiny
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát šanci Doctor Doctor? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
andromache

andromache

Hmmm... Nicol Da Silva? Že bych do toho nakonec šla, ať se na ni podívám taky mimo mříže :D?
před 7 roky
Koldik

Koldik

No asi nie. Trailer celkom fajn, ale mal som zmiesane pocity z toho australskeho dialektu, myslim, ze...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Trailer vypadá v pohodě :)
před 7 roky
Další články k tématu