16. 10. 2016

Novinka pod lupou: American Housewife

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: American Housewife
Žánr: Komedie / Rodinný
Stanice: ABC
Premiéra: 11. 10. 2016
Vysílání: úterý od 20:30
Předskokan: The Middle (Průměrňákovi)
Konkurence: NCIS (Námořní vyšetřovací služba) (CBS), New Girl (Nová holka) (Fox), The Voice (NBC), The Flash (The CW)
Tipovačka: SerialZone, CWzone, NextWeek a Edna tipují zrušení, zatímco Gorilla a HBO tipují prodloužení. Lid věří ve zrušení s převahou 54 % hlasů.

Kdo?

Tvůrce: Sarah Dunn
Herci: Katy Mixon, Diedrich Bader, Johnny Sequoyah, Daniel DiMaggio, Julia Butters, Carly Hughes, Ali Wong

Ve zkratce

Ottovi jsou typická americká rodina se třemi dětmi, žijící v malém městě v Connecticutu. Jsou však obklopeni falešnými lidmi a zejména Katy se protiví ostatní matky a sousedky, které jsou posedlé dokonalostí a svým vzhledem. Zároveň se snaží svým dětem dopřát vzdělání a spokojené životy, a tak musí spoustu věcí překousnout.

Podobné seriály

Desperate Housewives (Zoufalé manželky)
Fresh Off the Boat
Modern Family
The Goldbergs
The Middle (Průměrňákovi)
The Real O'Neals
Trophy Wife

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

OK, takže jsem naprosto připravená na všechny tisíce, desetitisíce, miliony, miliardy… no dobře, asi trošku přeháním, no prostě na všechny nesouhlasné, kritizující a nenásvistné komentáře, které mým směrem pronesete. Jsem připravená i na hrobové ticho v diskuzi, které znamená, že už jste to se mnou nadobro vzdali a nestojím vám ani za to, abyste mě seřvali za to, co tady píšu za kraviny. Prostě jsem dokoukala American Housewife a bylo to boží.

Ne boží ve smyslu, že je to nejlepší komedie, jakou jsem kdy viděla. Ale pro mě tohle bude jedno z nejlepších guilty pleasures sezóny. Bavila jsem se od začátku do konce. I když jsem se celou dobu smíchy neválela po podlaze, celý díl měl skvěle pohodovou atmosféru, rychle uběhl a na konci jsem se přistihla, jak se jako debil usmívám na obrazovku. Prostě z toho mám dobrý pocit.

Moc se mi líbila hlavní hrdinka. Pilot hodněkrát zmiňuje, jak je „reálná“. I když je to klišé, tak musím říct, že je to pravda. Ne v tom, jak vypadá, protože na světě žijí ženy různých národností, výšek, barev pleti i hmotností. Ale v tom, jak se chová, jaké má názory a způsoby vychovávání svých dětí. Je skvělá a dokáže se postarat o každé dítko, i když všechny tři jsou úplně jiné s úplně jinými problémy. Jde vidět, že na každého platí něco jiného. Nejde zobecňovat ve stylu Máš malér, tak ti zakážu internet. Ale tady tato máma přesně ví, kde se nachází Achillova pata každého potomka, a rozhodně se nebojí ji podráždit.

Voiceover je super. Není to seriál, který bych si mohla pouštět zrychleně na 120 nebo 130 %, protože to bych z hrdinky měla Šmoulinku. Už takto přirozeně má hodně vysoký hlas, ale moc příjemně se poslouchá. Navíc její komentáře jsou vážně vtipné a trefné. Neříkám, že občas nepřestřelí, ale většinou zvládne uhodit hřebíček přímo na hlavičku.

Jediné, co mi na pilotu trošku vadilo, byl jasný rozpor uvnitř hrdinky. Protože v podstatě si myslí, koná a jedná na obou názorových protipólech. Tvrdí, jak moc pohrdá matkami, které žijí život v posilovně a pijí zeleninové smoothies. Je jí jedno, že má naopak tričko se skvrnou od pizzy na zádech a je jí jedno, že to tyto „dokonalé“ mámy vidí. Na druhou stranu ale nechce dopustit, aby se odstěhovala sousedka, která je tlustější než hrdinka, protože nechce být druhou nejtlustější ženou v sousedství. Každopádně na konci epizody tady k tomuto přišlo docela rozuzlení a uzavření, takže doufám, že další díly už se nebudou tak moc soustředit na vzhled, ale budou pokračovat v návalu dobrých vtipů, pohodové atmosféry a v hrdinčině skvělém a vtipně sarkastickém pohledu na svět.

Konec hlášení.
  • představení nejstarší dcery
  • voiceover
  • sympatická hlavní hrdinka
  • hrdinčin rozpor (nechce být nejtlustější, ale zároveň jí je jedno, co si o ní ostatní myslí)
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Ach jo, tohle je jeden z těch případů, kdy trailer vypadá MNOHEM zajímavěji než samotný seriál. Očekávala jsem, že se dočkám o něco rozvinutější zápletky (i když jde o komedii) a vtipných hlášek, ale k tomu bohužel nedošlo. Vše zajímavé se vlastně objevilo v traileru, který byl velmi chytře sestříhán a seriál se tak jevil zábavněji, než ve skutečnosti je.

Celý díl se točil jen kolem toho, jak hlavní hrdinka řeší, že bude druhou nejtlustější ženou v sousedství plném hubených žen posedlých svým vzhledem. Aby tomu zabránila, snažila se najít sousedku, která by ji tohoto titulu zbavila. Protože dospělá žena s třemi dětmi nemá na práci nic lepšího. Nutno podotknout, že až tak tlustá stejně není. Na vedlejší koleji se poté řešily problémy s mladšími dětmi, které dostaly trochu prostoru.

Celkově musím říct, že jsem hodně zklamaná. Docela se divím, že stanice na základě takového pilotu seriál objednala. Slabý scénář, nucený soundtrack, hloupé chování postav,… Jediným pozitivem byla narážka na Castlea a Nathana Filliona :D A taky ten díl kupodivu naštěstí rychle uběhl.
  • narážka na Castlea
  • slabý scénář bez vtipu
  • chování postav
  • nucené písničky během scén
30 %
Mé hodnocení
gabik.029

Tohle mi nedá a musím se k tomu vyjádřit. Katie Otto, respektive Katy Mixon že je tlustá? Safra, asi na to nemám odhad, ale mně teda nepřijde, že by na tom byla tak špatně, aby se na tom dal postavit celý seriál. Po tomhle by se asi polovina USA měla po pohledu do zrcadla rozbrečet!

Těhletěch rodinných komedií s hodně divnými a většinu času otravnými dětmi jsou mraky, American Housewife (či The Second Fattest Housewife in Westport) nijak zvlášť nevybočuje, ale i tak nemůžu říct, že by tohle bylo nějak špatné. Ty namlouvané představovačky ve stylu „tohle je takováhle skupina, mají tohle, tohle a tohle, nemají tohle a říkají tohle“ jsou už docela ohrané, děti se chovají divně v 90 % času, Katiin manžel Greg tak v 50 % času, ale na American Housewife je jinak docela velké množství sympatických věcí.

Moc se mi líbí hlavní hrdinka. Samozřejmě, nebyla by to správná americká komedie, kdyby nepáchala lehce neuvěřitelné „trapnosti“, hrozně mě ale potěšil ten její nadhled (třeba v případě pizzy a svetru), roztomilá je i ta její sehranost s manželem (nože, například). A tyhle dvě věci jsou taky zdrojem mnoha vtipů. Ale nefungují jen tyhle vtipy, ale i mnoho dalších, těch, které by hraničily s nechutností, je díky bohu pomálu.

Celé to hrdinčino hledání další „tlusťošky“ a porovnávání ve Westportu na mě působí lehce směšně. Samozřejmě, nějaká ta „přeháňka“ ke komediím patří, ale tady to obzvlášť bije do očí, až je v tom vidět lehce posedlá křeč a přílišné tlačení na pilu. Ale k tomu hledání dámy větších rozměrů – jak jsem u Katie říkala, že se mi moc tlustá nezdá, tak její sousedská láska na první pohled je jiné kafe (trefa do černého?). A Katiina taktika, jak ji za pomoci kamarádky účinně vyhnat z města je vskutku zábavná.

Co říct k American Housewife celkově? Asi se dá čekat, že to nebude kdovíjaký zázrak, ale jedno tomuto seriálu přiznat musím. Pilot utekl jako voda a během sledování jsem se překvapivě bavila. A to tak moc, že v porovnání s ostatními seriály v tomto žánru American Housewife musím hodnotit velmi kladně. Příjemné byly i voiceovery a celková nálada pilotu. Ale nedá mi to a musím se zeptat – kam seriál vlastně bude mířit dál? Konec pilotu by se nemusel stydět, ani kdyby se stal koncem celého seriálu, Westport novou obyvatelku má,… Samozřejmě, pořád je tu spousta divných lidí, ale člověk na konci epizody nemá šanci pochytit alespoň náznak, co bude dál.
  • Katie a její nadhled
  • Katie a Greg a jejich sehranost
  • spousta zábavných scén
  • pohodová atmosféra
  • divné děti
  • Katie minimálně není tak tlustá, aby se na to naráželo každé dvě minuty; u Gail bych to chápala, ale tady ne
  • přehánění
  • nejasné pokračování
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát šanci American Housewife? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Komedii NE neřeknu a tak vyzkouším i tuto,pokud se alespoň párkrát zasměju...proč se o to nechat...
před 7 roky
Nira

Nira

Díky za fajn článek, koukat jsem na to nechtěla, ale zase jste mě ukecaly! Trailer raději přeskočím, abych...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Tak teda na stale nespokojnu zensku so svojou postavou nie som zvedavy, takze dakujem.
před 7 roky
Další články k tématu