28. 9. 2016

Novinka pod lupou: Insecure

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Insecure
Žánr Komedie
Stanice HBO
Premiéra 9. 10. 2016 (pilot dostupný od 24. 9. 2016)
Vysílání každou neděli večer od 22:30 hodin
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje zkušenosti mladé černošky. Issa je holka jako mnohé z nás. Snaží se přijít na to, co a koho od života chce, a jak nad svým osudem převzít kontrolu. Její nejlepší kamarádka Molly je úspěšná právnička, která si užívá svých pracovních úspěchů. Kromě toho však ve skrytu duše touží po tom pravém, po někom, kdo jí život ještě vylepší. Kromě sledování životů obou hrdinek seriál nabízí také škálu moderní hudby od indie umělců až po světoznámé hvězdy, a dále se dotýká společenských a rasových otázek.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Do komedie jsem šla bez jakékoliv znalosti obsahu nebo obsazení. Hned na začátku jsem zůstala jako opařená, protože úvod rozhodně nepotěšil. Zjistila jsem, že jde o další seriál, který vytvořila nějaká nadějná tvůrkyně, která zároveň ztvárnila i hlavní roli, takže podle zaběhnutých kolejí předpokládám, že se inspiruje svým vlastním životem.

Hlavní postava působí v první třetině dílu hodně nudně a nesympaticky. Musím ale říct, že příběh i mé vnímání hrdinky se postupem času začalo zlepšovat. Líbilo se mi, že má svou nejlepší kamarádku, která je v podstatě pravý opak, že na sebe nejsou vždy jen úžasně hodné a milé, ale když se jedna naštve, dokáže to té druhé z plných plic říct.

Samozřejmě kamenem úrazu jsou u obou dam vztahy. Docela rychle omrzelo nekonečné fňukání jedné o tom, že nikdy nenajde toho pravého, a druhé, že doma je to s přítelem strašná nuda. V podstatě o ničem jiném než o tomto naříkání epizoda nebyla, takže k pilotu přistupujte na vlastní nebezpečí i přes toto varování.

Na druhou stranu díl docela rychle utekl a jak říkám, postupem času to bylo lepší a lepší. Pořád to není žádný nadprůměr, ale jako odpad bych to taky nezařadila.
  • vztah nejlepších kamarádek
  • postupně se díl zlepšuje
  • neustálé fňukání nad vztahy
  • neoslnivý začátek
  • nezasmějete se
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
007.dany

007.dany

Tak tohle si šanci také nezaslouží. :)
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Určitě bych to propadákem nenazvala,ale sledovat určitě nebudu.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Tak ja som sa na tvojej poslednej vete zasmial viac ako na tej scene...
před 7 roky
Další články k tématu