13. 10. 2016

Novinka pod lupou: Hyde and Seek

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hyde and Seek
Žánr Drama / Krimi / Thriller
Stanice Nine Network (Austrálie)
Premiéra 3. 10. 2016
Vysílání každé pondělí večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Poté, co je jeho nejlepší kamarád zabit ve zdánlivě náhodném útoku, přísahá detektiv Gary Hyde pomstu. Je rozhodnutý nastolit spravedlnost. Spolu se svou novou parťačkou Claire McKenzie odhalí kriminální podsvětí, které je propleteno vraždami, podvody s identitami, chaosem a intrikami. Nikdo není v bezpečí, nikomu se nedá věřit. Ve světě, kde zločin nemá žádné hranice a každý má, co skrývat, Gary a Claire riskují vše. Musí chytit kriminálníky, ale přitom ohrozí své vztahy s rodinami.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

A jsme zase u toho, co tak strašně moc nemám ráda. Opravdu nechápu tu nespravedlnost, když se s hlavním hrdinou zachází jinak než s ostatními postavami. Když se něco zlého stane někomu, koho znají vedlejší postavy, tak hrdina moudře řekne, ať od toho dá ruce dál a nechá to na svých kolezích. Když se ale něco stane jeho bližnímu, tak absolutně ignoruje veškeré rozkazy nadřízených a vydává se na vlastní pěst za honbou po spravedlnosti.

Přesně o tom je Hyde and Seek. S tím rozdílem, že tady velitelé hodně rychle rezignují a umožní hrdinovi spolupráci s dvěma nebo třemi (ztratila jsem přehled) vyšetřovatelskými organizacemi, které pátrají po tom samém člověku kvůli jiné věci.

Aby těch klišé nebylo málo, tak kvůli hrdinově posedlosti spravedlností a zadostiučiněním utrpí jeho rodinný život a manželský vztah. Přitom právě jeho rodina je jeden z mála plusových bodů, jejich vztah na začátku je skvělý a moc příjemně se na to dívá.

Příběh vypadá na první pohled zajímavě, ale čím hlouběji vyšetřovatelé pronikají, tím nudnější se mi zdá. Rozhodně nepůjde o seriál, ke kterému bych se ještě někdy měla vrátit. Moc velká nuda, ale především frustrace nad nespravedlností týkající se seriálových postav obecně mi v tom zabrání.
  • rodinné vztahy hlavního hrdiny (než je zničí svým zápalem)
  • dobrý úvod
  • přeplácané různými vyšetřovateli (hrdina, policie, FBI, protiteroristická jednotka, imigrační…)
  • hlavní hrdina si myslí, že má větší právo než ostatní
  • hluchá místa
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Hrus

Hrus

No kouknul jsem se tady na trajler a uz ten vypada uplne amatersky, ta hudba a pruvodni slovo by se hodily...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Nuz od Ra's al Ghula teda padol dole. Toto ozaj nevypada bohvieako.
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tohle v seriálech taky nesnáším. Jsem ráda, že v tom nejsem sama.
před 6 roky
Další články k tématu