23. 11. 2016

Novinka pod lupou: Mech-X4

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mech-X4
Žánr Sci-Fi / Dětský / Teen / Komedie / Akční / Dobrodružný
Stanice Disney XD
Premiéra 11. 11. 2016
Vysílání sobota, 20:30
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Steve Marmel
Herci Nathaniel Potvin,

Raymond Cham, Kamran Lucas, Pearce Joza

O čem to je?

Ryan Walker záhadně probudí Mech-X4, obrovského robota, který byl sestaven, aby chránil Bay City před hrozícím zánikem. Když se v okolí začnou objevovat monstra, Ryan si na pomoc vezme své dva nejlepší kamarády a bratra, aby mu pomohli robota ovládat. Čtveřice je jedinou nadějí města, kterému hrozí naprostá destrukce.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Haló, volal někdo Strážce vesmíru? Protože jsou tady! Zase. Disney přichází na scénu s novinkou, která jako by z oka vypadla slavnému seriálu, na který jsem koukala jako malá. Teď už jsem přece jen trošku vyrostla, takže mám možnost Mech-X4 zhodnotit trošku jiným pohledem.

No, řekněme, že hned začátek mě rozesmál. Na druhou stranu se jim nedá upřít, že se nezdržují žádným chozením kolem horké kaše. Hrdina během úvodní minuty nejen stihl zrekapitulovat celý svůj dosavadní život, ale také zjistit, že má novou schopnost, ani trošku nevyšilovat a ihned ji uměl ovládat. To je borec!

Dál už je to tak, jak to znáte. Hrdina má kamarády, kteří mu pomáhají v jeho honbě za spravedlností. Tým patnáctiletých týpků najde skrytého robota, kterého hrdina se schopnostmi zvládá ovládat, a společně bojují proti různým příšerám, které se shodou náhod začnou na scéně objevovat úplně ve stejnou chvíli a začnou ohrožovat převážně jejich školu.

Co víc potřebujete vědět? Herci jsou… jako by vyskočili z Hanny Montany. Pardon, neviděla jsem žádný jiný Disney seriál, takže tohle je to nejlepší přirovnání, které ode mě dostanete. Ale tak nějak předpokládám, že všechny dětské disneyovky vypadají stejně, takže tak. O herectví se mluvit nedá, stejně jako o neoriginální zápletce. Jediné, co můžu zmínit, jsou triky, které občas vypadají dobře, sem tam jim něco ujede, ale tak, víte co, vašim desetiletým dětem se to asi líbit bude.

Tohle byl náš první Disney seriál v NPL a troufám si říct, že i poslední. Šanci jsme tomu dali, ale přesto si myslím, že se vy, naši čtenáři a milovníci seriálů, už přece jen orientujete na lehce dospělejší věci. Alespoň takové ty klasické teen soapky typu Dawson's Creek nebo The Vampire Diaries, pořád je to jiná liga než Mech-X4.
  • byla to docela sranda sledovat
  • rychle to utíkalo
  • herci
  • povrchní děj
  • provedení ryze pro děti
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Mech-X4 mě upřímně naštval. Poté, co mi shánění pilotu trvalo asi tři hodiny, jsem byla rozhodnutá seriál nenávidět. Když jsem se navíc dočetla, že je tento seriál otřesný, udělalo mi to vzhledem k mému „sniž-pro-jistotu-své-seriálové-nároky“ čtvrtku velkou radost.

Nakonec ale musím říct, že jsem velmi příjemně překvapená. Samozřejmě, člověk musí přijmout to, že je to seriál pro děti a mladistvé, tudíž se nevyhneme spoustě klišé (třeba řediteli zloduchovi), přesto se ale seriálu nedá upřít jistý půvab.

Vizuální podoba a triky jsou zvládnuty velmi dobře a ač se dá říct, že toho tvůrci neměli moc k disposici, seriál vůbec nenudí. A pokud divákovi nevadí jistá dětinskost, která prostě v pořadu pro děti je, musí uznat, že Mech-X4 je svým způsobem velmi milý.

Mech-X4 je rozhodně podařený kousek, od kterého odejdou všichni, kteří předem přijmou, že se jedná o pořad pro děti, spokojeni. A také se dočkají spousty akce a dobrodružství. Proč neodpustit těch pár chyb.
  • akce, dobrodružství
  • hlavní čtveřice chlapců
  • je to milé
  • klišé (ředitelka)
  • další klišé (jsem ve smrtelném nebezpečí, ale nejdřív to chce hustou hlášku, až potom budu utíkat pryč)
  • moc typizovaní záporaci a nekladné postavy
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Zařazení Mech-X4 mezi Novinku pod lupou se na první pohled může zdát jako nesmysl, přeci jen jde o dětský seriál, ale stanice Disney XD ho řadí mezi běžné hrané seriály. Se seriály pro dospělé ale má opravdu společné jen to, že je hraný.

On totiž veškerý děj je osekaný na to nejnutnější – souboje robota s příšerami. Ok, v tuhle chvíli vás asi napadne, že by to mohlo být podobné Power Rangers, a budete mít pravdu. Je to naprosto stejné, jen natočené v roce 2016. Jediný rozdíl mezi těmito dvěma seriály je snad v trikové úrovni, která je u Mech-X4 (v předpokladu, že jde o dětský seriál) na hodně slušné úrovni. I když je pravda, že příšery rozpadající se na sliz jedním dotekem je takové… zvláštní.

Příběh samotný je pak notně osekaný, nedozvídáme se v podstatě nic kromě bratrské interakce Ryana a Marka, klasicky je tu pak v pozadí nějaká zlá korporace, tajemná minulost tvůrce robota… a to je tak asi všechno. Dětem to asi bude stačit, ale pokud se k seriálu dostanete jako dospělí, asi z něj moc mít nebudete. Celou dobu se budete sami sebe ptát, odkud se berou monstra a jaktože nikdo na toho tajemného vědce nikdy nenarazil.

Doporučuji sledovat: Pokud vám není pod 8 let, tak NE.
  • občas grafika
  • absence slušného příběhu
  • reálně jde jen o souboj robota s příšerami
  • vykrádačka Power Rangers
30 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
007.dany

007.dany

Možná tak,ale to bych musel být dítě. :D
před 7 roky
Kafka Tamura

Kafka Tamura

To je, prosím pěkně, i dabované, když je to Disney Channel? Ještě když jsem měl kabelovku, tak tam...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Toto myslim to vystihuje uplne: ...
před 7 roky
Další články k tématu