28. 5. 2017

Herci ze seriálů tehdy a teď III

Herci ze seriálů tehdy a teď III

Asi každého občas napadne, jak po letech vypadají postavy z jeho oblíbeného seriálu. Někdo zůstane u myšlenky, jiní zajdou ještě dál – zasednou a googlí. Abychom vám ušetřili práci, v našem nepravidelném fotoseriálu hledáme za vás. Dočkáte se postav z oblíbených seriálů vždy s fotkou tenkrát a nyní a dozvíte se, co jejich představitelé dělají v dnešní době.

Dnes přinášíme klasiku mezi sci-fi. Hvězdná brána běžela deset let a stala se srdeční záležitostí pro mnohé, kteří s ní vyrůstali. Podíváme se také na spin-off Hvězdná brána: Atlantida. A i když osudy lodi Destiny patří do universa SG, od skončení ještě neuběhlo tolik času, aby stálo za to zjišťovat, kam se poděly všechny postavy.

SGC se vysílal od 27. července 1997 do 13. března 2007. Celkem deset let.

SGA se vysílal od 16. července 2004 do 9. ledna 2009, tedy čtyři roky.

Jde o jediný seriál podporovaný přímo americkou armádou.

Filmaři měli v plánu seriál zakončit sedmou řadou, po níž by následovalo finále v podobě filmu. Jenže rating byl velice příznivý, a tak se film rozdělil na dvě části (dvojepizoda „The Lost City“) a následovala osmá sezóna.

O'Neill, Daniel Jackson, Samantha Carterová, Teal'c, generál Hammond, seržant Walter Harriman a seržant Siler jsou jedinými herci, které jsme mohli vidět ve všech deseti sériích.

Daniel Jackson byl 4× zabit. 2× oživl díky anitkům a 2× zemřel v jiných časových liniích. Navíc byl nejméně 3× těžce zraněn a zachráněn jen díky účinkům goauldského sarkofágu.

Nikdy se neoženil, ale radost mu dělá jeho dcera Wylie, která se pomalu vydává v otcových hereckých šlépějích. Po skončení seriálu se ještě objevil ve spin-offu Antlantis a Universe, v pár epizodních roličkách a v krátkometrážním filmu (šířeném také jako webseriál) MacGyver and the New Citan. Veřejně se distancoval od znovuoživení seriálu MacGyver a odmítl svou účast na projektu, protože chce zůstat věrný fanouškům, na které dle jeho názoru CBS nebere ohledy.

Od ukončení seriálu jde z projektu do projektu. Hraje, produkuje a režíruje. Roli v Atlantis musela omezit, aby se mohla naplno věnovat seriálu Svatyně. S William Shatnerem pracovala na animovaném web-seriálu The Zenoids a zhostila se role vypravěčky ve web-seriálu Riese. V roce 2005 se jí narodila dcera Olivia. Vyhrála cenu Canadian Comedy Award za roli v krátkém Breakdown. Naposledy jí mohli televizní diváci vidět jako anděla Naomi v Supernatural.

Jeho druhou ženou je Lexa Doig (první byla Vaitare Bandera, která hrála Danielovu ženu Sha're), se kterou se seznámil na natáčení seriálu Andromeda. Za výkon v epizodě Záchranný člun získal cenu Leo Award. Jde z role do role a to jak ve filmech, tak především v seriálech.

Dvakrát ženatý, čtyři děti. Dabuje a hraje ve filmech a seriálech (většinou epizodní role) – nutno podotknout, že většinou v ne příliš kvalitních počinech.

Jeho kariéra zahrnovala desítky rolí. Vedlejší role filmové a také epizodní role seriálové. S Richardem Deanem Andersonem se už setkal v MacGyveovi. Ze seriálu odešel kvůli zdravotním problémům. 29. června 2008 (ve věku 65 let) podlehl těžkému infarktu.

Stal se součástí týmu SG1 poté, co Michael Shanks odešel na konci páté řady. Prý z důvodu tvůrčích rozdílů a nespokojenosti s vývojem jeho postavy a celého seriálu. Pod tlakem fanoušků se ale Michael vrátil a tak musel Corin seriál opustit. Od té doby sice hrál už ve spoustě věcí (především televizní filmy), ale ve valné většině jsou to těžce béčkové, místy až céčkové záležitosti.

Ani Ben od skončení seriálu nezahálel. Rolí nemá na svém kontě tolik jako Corin, ale zato ho převyšuje kvalitou volených projektů (hm, tedy většinou). V seriálech to bylo naposledy například v Arrow, nebo Doctor Who.

Postava Valy Mal Doran byla tvůrci i fanoušky natolik oblíbená, že když odešla v deváté sérii Amanda Tapping na mateřskou, tato postava se vrátila, aby se stala trvalou součástí týmu. Claudia hraje v seriálech (Containment, The Originals), dabuje postavy v počítačových hrách, zpívá (na srazech fanoušků, nebo na albu Paula Goddarda) a hraje v divadle.

Od ukončení seriálu jde z role do role a to především do rolí seriálových. Nevyhýbá se ale ani filmům a tak v roce 2003 získal svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Je podruhé ženatý a má celkem pět dětí.

Kromě roliček v seriálech, hostuje Gary také udílení cen Leo Awards, nebo charitativní gala večery Emerald Eve (společnost pro výzkum schizofrenie).

Teryl nezahálí. Hraje v seriálech, televizních filmech a na divadle. O tom, že si vybírá dobré nabídky, svědčí už čtyři nominace na prestižní kanadské ceny Leo Awards. V současnosti se nejvíce věnuje své dceři Lyndon.

U seriálů zůstal jako herec, ale mimo to také pracuje jako koordinátor kaskadérů, což si vyzkoušel už i v SG, nebo ve filmu X-men: Poslední vzdor.

I když občas nepohrdne ani filmem, zůstal věrný především seriálovému světu. Navíc si vybírá kvalitnější nabídky a tak jsme ho mohli vidět v Dexterovi, Dollhouse, Once upon a time, nebo třeba Continuum.

I Carmen je především hercem televizním. Kromě filmů to tedy byli například Castle, Mentalista, Dr. House.

Peter je výhradně televizní herec (filmy i seriály). Výjimkou jsou filmy Riddick: Kronika temna nebo Catwoman.

Sice stále hraje v seriálech, ale především je to oceněný divadelní herec. Vystudoval PhD na Simon Fraser University a poté sám začal učit divadelní herectví.

I když si po skončení SG střihnul pár epizodních rolí, ze stínu charismatického záporáka Ba'ala se nevymanil. Bývalý účinkující světoznámého pařížského Mouling Rouge by se ale měl objevit v roce 2017 ve vedlejší roli v chystaném scfi-fi filmu Project Eden.

Tom má na kontě hezkou řádku rolí. K tomu také nominaci na cenu Gemini a Leo (prestižní kanadské ceny) a trojnásobný držitel divadelní ceny Jessie Richardson Theatre Award.

Ani Alexis nezahálí a stále hraje. Co na tom, že jde převážně o epizodní role a televizní filmy. Naposledy jsme ho mohli vidět třeba v CSI, Castlovi nebo Eagleheart.

Tvůrci seriálu před ukončením jeho produkce počítali s dalšími sériemi. Přibližný děj a obsah epizod 6. řady byl již načrtnut na blogu jednoho z tvůrců seriálu Josepha Mallozziho na webu josephmallozzi­.wordpress.com.

Poté, co byla produkce seriálu SGA ukončena, měl být natočen film Stargate: Extinction, který měl celý příběh uzavřít. Původně měl být natočen v roce 2009, poté byl několikrát odložen a nakonec úplně zrušen.

John Sheppard a Rodney McKay jsou jediní herci, kteří se objevili v každé epizodě seriálu.

Joe rád lyžuje a provozuje spoustu dalších sportů a tak není divu, že zahálka je mu cizí. Hraje v seriálech a televizních filmech, dabuje počítačové hry a účastní se uměleckých a charitativních projektů.

Je fanouškem sci-fi a kromě hraní v seriálech a televizních filmech také píše a režíruje – například černá komedie Snídaně pro psy, nebo sci-fi horor Debug a na Youtube spustil vlastní kanál Fanatical.

Ani Rachel nezahálí a hraje v množství seriálů a televizních filmů a kromě toho také tančí a zpívá. Vydala jazzové album I Wish You Love.

I když se objevil v pěkné řádce seriálových rolí (z nichž nejznámější bude patrně ta v GoT), dokázal se Jason prosadit především ve filmech a to (na rozdíl od svých kolegů) ve filmech určených na velká plátna. Navíc v roce 2018 ho uvidíme jako dalšího člena DC universa – Aquamana.

U seriálových rolí zůstala dodnes a kromě toho má také nominaci na Saturn Award (sci-fi a fsy filmy) a vyhrála Gemini Award (kanadská verze Emmy).

Role seriálové prokládá rolemi v televizních filmech. Čas od času si zahraje i ve filmu, který není určen přímo do televize, jako například ve Star Treku, nebo Zemi zítřka.

Ač věkově mladší než někteří její kolegové, počtem rolí je hravě dohání. Věrná zůstává seriálovému světu a mimo to také spolupracuje s organizacemi bojujícími s dyslexií a AIDS.

Řádka epizodních rolí, naposledy například v Mentalistovi nebo Luciferovi. Mimoto také dabuje postavy v počítačových hrách (Call of Duty, Fallout 4, Hellraid…), režíruje, napsal knihu a zpíval v a cappella skupině.

Jako mnoho jeho kolegů hraje epizodní role v seriálech a vedlejší role v televizních filmech. Není ale jen hercem, je také nadšeným muzikantem. Jednu kapelu sám kdysi založil a v současnosti dělá producenta hip-hopové/rapové kapele The Oddities.

Věnuje se především seriálovým rolím. Zahrál si například v Supernatural, Smallville, Sanctuary, Battlestar Galactica a Human Target.

Hraje už od roku 1982, takže se není co divit, že má za sebou slušnou řádku rolí ve filmech i seriálech. Je podruhé ženatý a ve volném čase hraje na kytaru a jezdí na koni.

Českými diváky oblíbený Kanaďan narozený v Československu je všestranný herec, režisér a producent. Angažuje se v seriálech, filmech a divadle a to nejen v kanadském Vancouveru, ale i v rodné Praze. Seriálový divák ho může vídat v nejnovější páté řadě Arrow.

Další spin-off – Universe (Hluboký vesmír) – běžel v letech 2009–2011 a souběžně běžící webseriál Stargate Universe Kino.

Kromě několika filmů patří do SG universa také dosti neúspěšný animák Stargate: Infinity.

Celkem bylo natočeno 5 filmů – původní Hvězdná brána, prodloužená verze pilotní epizody SGC Děti bohů, Archa pravdy, Návrat a úvodní dvojdíl SGA Vynoření.

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
milosh

milosh

Jo, tak to bývá často. Herečky na to mají asi lepší geny (popř. šikovné doktory) :D
před 6 roky
Blank

Blank

Napřed slíbili film po Atlantidě, pak po SGU. Po několika letech řekli, že udělají remake a zase nic nebude....
před 6 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

tak sem se uklidnila že nejsem sama
před 6 roky
Další články k tématu