5. 1. 2017

Scéna měsíce: Prosinec 2016

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Travelers
epizoda
1×11 – Marcy (26. 12. 2016)
herci
MacKenzie Porter (Marcy Warton)
scéna
Reboot Marcy
allyska

Na tomto seriálu se mi líbí, jak se drží při zemi, žádné laciné triky a pompéznost. I když jde o cestování v čase, vše působí tak nějak reálně. To platí především o vývoji postav. Přišly do naší doby, aby zvrátily, co se stane v budoucnosti. Nejdůležitější byla mise. Jenže se jim do toho vpletly mezilidské vztahy. Nejvíc se mi líbilo prozření u Marcy, která si až v okamžiku, kdy má přijít o paměť, uvědomí, co pro ni David znamená. Za scénu měsíce považuju její reboot, jelikož jsem nečekala, že k tomu dojde takhle, bez přítomnosti Grace. I jsem se spíš smiřovala s její smrtí, kterou by jí umožnil i Grant, který sám začal pociťovat, jak je přítomnost skvělá. Nezbývá mě jen doufat, že bude další řada, kde se třeba dočkáme i náhledu do budoucnosti. I když možná ani není třeba, ty děsivé útržky ji dělají mnohem děsivější.

Furiant

Walking Dead (Živí mrtví)
epizoda
herci
Andrew Lincoln (Rick), Lauren Cohan (Maggie), Chandler Riggs (Carl), Danai Gurira (Michonne), Alanna Masterson (Tara), Norman Reedus (Daryl), Tom Payne (Jesus), Sonequa Martin-Green (Sasha), Christian Serratos (Rosita), Katelyn Nacon (Enid)
scéna
Rickova skupina navštíví Hilltop
Furiant

Prosinec byl – tedy alespoň co se týče mnou sledovaných seriálů – takovým slabším měsícem. Žádná scéna mě vyloženě nezaujala, a tak jsem měl velký problém něco vybrat. Nakonec padla volba na závěrečnou scénu podzimního finále The Walking Dead, kdy Rick spolu s Carlem, Michonne, Tarou a Rositou přijíždí do Hilltopu, aby se s Maggie a ostatními domluvil na nějakém plánu, jak se zbavit Negana. Kromě začátku, kdy Rick mluví s Maggie, proběhla celá scéna beze slov, což jí dodalo na síle. A slova nebyla potřeba ani když Rick uviděl Daryla, který od Negana utekl. Nějak jsem i přes tu obrazovku pocítil alespoň malou naději, že to všechno dobře dopadne. To bylo jistě záměrem tvůrců, takový ten klid před bouří. Na závěr bych ještě u této scény vyzdvihnul hudební podkres, protože jí dodal tu správnou atmosféru.

Gabik.029

Fuller House
epizoda
2×12 – Nutcrackers (9. 12. 2016)
herci
Candace Cameron Bure (D.J. Tanner-Fuller), Jodie Sweetin (Stephanie Tanner)
scéna
D.J. jako rapperka a terapeutka v jednom
gabik.029

Za sebe musím říct, že druhá série Fuller House se přiblížila původnímu Full House o něco více. Nabídla nám spoustu krásných (mnohdy nostalgicky působících) scén a jednou z nich je pro mne i ta, kterou jsem zvolila jako scénu měsíce. Jedná se o rozhovor D.J. a Stephanie, ve kterém D.J., jakožto starší a zkušenější sestra, radí Stephanie, jak naložit se svým životem. Stephanie se totiž bojí závazků a původ tohoto strachu jí D.J. procítěně vysvětluje. Když jim jako dětem umřela máma, Stephanie se uzavřela do sebe a od té doby si nepouští lidi k tělu, aby opět necítila takovou bolest. D.J. ji však přesvědčuje, že se tím okrádá o spoustu krásného a Stephanie jí dává za pravdu. A jako bonus a komediální úlevu nám D.J. v této scéně předvedla i své rappovací schopnosti, které nejsou žádným mistrovským uměním. Šlo o dokonalou směsici žánrů i emocí podtrhujících jejich sesterské pouto.

lukascoolarik

Empire
epizoda
herci
Trai Byers (Andre Lyon), Xzibit (Shine Johnson)
scéna
Dokud nepřijde čas
lukascoolarik

Prosinec byl pro mě převážně ve znamení dohánění restů, tím pádem většina pamětihodných scén, které jsem viděl, není z určeného období. Pokud bych ale musel něco vybrat, asi by to byla závěrečná scéna z podzimního finále Empire. Andre v něm přichází do klubu za Shinem, aby ho konfrontoval s tím, že ví o tom, jak podrazil Luciouse. Shine předpokládá, že ho Andre udá, ale v tom se právě plete. Andre se tuto sérii skutečně rozjel a pro mě byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem si i ty slabší díly relativně užil. Takže když si vzal Shinea stranou, bylo mi jasné, že přijde něco velkého. Řekl mu, že ho neudá a že si oba budou dělat, co bude třeba, dokud nepřijde čas… Čas zabít Luciouse. Ať už se to vyvrbí jakkoliv, určitě to bude zajímavá a hlavně šílená podívaná, na kterou se docela těším. Do toho, Andre!

Pajky

Westworld
epizoda
herci
Anthony Hopkins (Dr. Robert Ford), Evan Rachel Wood (Dolores Abernathy), James Marsden (Teddy Flood), Jeffrey Wright (Bernard Lowe), Ed Harris (Muž v černém), Thandie Newton (Maeve Millay)
scéna
Závěrečná řeč doktora Forda
pajky

Chvilku jsem si myslel, že vyberu něco z geniálního Vyšehradu, který nějak unikl naší Novince pod lupou. Ale to je spíš záležitost pro Hláškoviny, a tak se musím opakovat. Scénu měsíce totiž opět vybírám z Westworldu. A i když se v závěrečném díle našlo několik scén, které zaslouží zmínit, nejlepší je ta, kdy se doktor Ford pustí do záverečného proslovu. Během toho se prolínají záběry na všechny hlavní postavy a to, co právě dělají. Doktor Ford končí svou řeč a v tom Dolores dokráčí na pódium a prostřelí mu hlavu. Dav začne panikařit, ale nejlepší je záběr na Muže v černém, který kouří opodál a před ním se náhle zjeví armáda a jeden z nich na něj vystřelí a trefí ho. Ten výraz, který nasadí, ten stojí za to…


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
singularita

singularita

Naprostý souhlas. :)
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Závěr Walking Dead byl srdcervoucí.
před 7 roky
007.dany

007.dany

No co říct,scény byly perfektní.
před 7 roky
Další články k tématu