25. 1. 2017

Novinka pod lupou: Z: The Beginning of Everything

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Z: The Beginning of Everything
Žánr Drama / Historický / Romantický
Stanice Amazon
Premiéra 27. 1. 2017
Vysílání celá série najednou
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Biografický seriál točící se okolo života Zeldy Sayre Fitzgerald, chytré, krásné a talentované jižanské krásky, která se stane ikonou živé a bouřlivé doby jazzu ve 20. letech. Zelda stála v centru dění, kam se dostala známostí a sňatkem se slavným americkým spisovatelem F. Scottem Fitzgeraldem.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zakažte mi někdo tu Wikipedii! Protože mě dostává vážně do depky. Při psaní tohoto článku jsem se začetla do skutečných osudů hrdinů a rozhodně to nevypadá tak růžově, jak to nastínil pilot tohoto seriálu. Já miluju dobrou love story, kde to doslova překypuje chemií mezi hlavními postavami. Mezi Zeldou a Francisem to v té vteřině, kdy se konečně seznámili (poslední vteřina pilotu) tak skvěle zajiskřilo, že jsem měla husinu. A pak si přečtu, jak to mezi nimi probíhalo a dopadlo, jaký horor se z jejich životů stal, no potěš, já se těšila na krásný romantický příběh, ne na takovou tragédii. To samé u Tina and Bobby, tam to bude asi ještě horší, ale o tom v jiné Novince pod lupou :-D

Tento seriál vypadá hodně dobře. V podstatě pilot pouze představil hlavní hrdinku, ale pořádně se to rozjede až v dalších dílech, kdy, jak už jsem naznačila, se konečně seznámí se svým budoucím manželem. Do karet seriálu hraje jeho délka. Ačkoliv je to drama, pilot neměl ani půl hodiny, což je super. Nenudila jsem se, uteklo to rychle a bavila jsem se.

Herci mi padli do noty. Christinu Ricci mám ráda, naposledy jsem s ní viděla ne moc povedenou minisérii Lizzie Borden Chronicles, ale tady si u mě pěkně napravila reputaci. Koketa Zelda jí sedla jako ušitá a těším se, co předvede v dalších dílech. Zaujal i představitel slavného spisovatele, i když podle Wiki ho od druhé epizody bude hrát někdo jiný, takže tady asi nemá smysl moc hodnotit.

Protože se ale z hlavního děje v pilotu v podstatě nic nestalo, hodnotím níž, než kolik pravděpodobně dám seriálu po jeho kompletním zhlédnutí. Rozhodně ale budu koukat dál, i když mi ten jejich bouřlivý vztah bude rvát srdce :-D
  • herci
  • krátká stopáž
  • chemie mezi postavami
  • pilot neukázal to hlavní
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Pokud si dobře vzpomínám, toto je má úplně první novinka, která vznikla podle skutečných událostí. Nebo alespoň byly jeho postavy někdy skutečnými lidmi.

Jak asi i název napovídá, seriál se zaměřuje hlavně na Zeldu (F. Scott Fitzgerald se za necelou půlhodinu na obrazovce neobjevil více jak na pět minut). Chápu, že tohle je u biografických děl trochu potíž (a možná právě na toto seriál láká), ale postava „nespoutané divošky“ Zeldy na mě zkrátka neudělala dobrý dojem. Její postava je totiž minimálně zatím většinu doby značně nesympatická, což je v kontrastu s trochu konzervativnějším a umírněnějším okolím vidět ještě víc. Podobně nesympatická je bohužel i Zeldina rodina a její známé.

Pokud mám mluvit o kladech, musím zmínit vedlejší postavy, především členy armády. Ač jsou všichni dá se říct nevýrazní (včetně samotného F. Scotta Fitzgeralda, i když je na něm už vidět, že se v něm skrývá něco víc), ale možná právě svou nepodbízivostí si získali mé sympatie.

Dobře vypadají i dobové kostýmy, ale jako hlavní věc musím zmínit něco jiného. A to hudbu. Pokaždé, když začala hrát, seriál získával skvěle na tempu a možná se dá i říct, že pokaždé „rozsvítila“ celou scénu.

Příběh je teprve na úplném začátku a pilot slouží hlavně k tomu, aby diváky „zasvětil“ do budoucího děje a diváci tak k dalším epizodám nepřišli jak slepí k houslím, ale přesto nejde nepoznamenat, že zkrátka plynul docela pomalu a nebyl až tak zajímavým. V dalších epizodách se nejspíš dostaví zlepšení, ale já jsem zatím rozpačitá.
  • hudba
  • dobové kostýmy
  • vedlejší postavy
  • Zelda
  • ač pilot netrvá ani půl hodiny, divákovu pozornost si příliš nezíská
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Míša Mikye-Bookworm Hrubá

Míša Mikye-Bookworm Hrubá

Zní to zajímavě... akorát nevím, jestli se do toho pouštět, když už předem vím, jak to dopadne...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Snad sa nebudem kvoli vyzve musiet k niektorym serialom vracat
před 7 roky
ragelly

ragelly

První (a poslední) série ukazuje asi jen první rok nebo dva z manželství Fitzgeraldových, takže se...
před 3 roky
Další články k tématu