29. 1. 2017

Novinka pod lupou: Prázdniny

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Prázdniny
Žánr Komedie / Rodinný
Stanice JOJ
Premiéra 18. 1. 2017
Vysílání středa, 20:35
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři bratranci, Jano, Zdeno a Laco, mají těžký úkol. Chtějí dokázat svým dětem, že přežít se dá i na vesnické chalupě bez počítače a televize. Jedna chata, dva týdny, tři chlapi, šest dětí a nespočet krásných i bláznivých zážitků. To jsou prázdniny, na které se jen tak nezapomíná.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle bylo obrovské překvapení. Jde o druhou slovenskou tvorbu v naší Novince pod lupou a musím říct, že Prázdniny u mě s přehledem strčí do kapsy nejen Za sklom, ale také kompletní českou tvorbu. Tak dlouho jsem se u komedie hodně dlouho nepobavila. Kolikrát jsem se přistihla, že se směju nahlas.

Je z toho jasně cítit, že to je naše domácí věc. Je to typická slovenská (nebo česká, to je jedno) rodinka, která se chová typicky slovensky. Hodně mi to připomíná film S tebou mě baví svět, jen okořeněný o moderní prvky (Sakra, tady na chatě není signál!).

Všechny postavy jsou skvělé, dokonce i děcka. Ta rozmazlená holka s jednorožcem byla tak otravná, až to bylo zábavné. Škodolibě jsem se řezala vždycky, když začala fňukat. S tím přejetým jednorožcem a kadibudkou to bylo naprosto famózní!

Celý pilot je výborný, rychle utíká a ani chvilku se nenudíte, a to přitom ještě na chatě ani nejsou. Myslím, že další díly přinesou ještě lepší vlnu zábavy, protože žití bez signálu v takové chatrči na konci světa nebude pro ty děcka vůbec nic jednoduchého. A pro táty rozhodně taky ne.

P.S.: TEN PAVOUK!!!!!!!!! Noční můry do konce života.
  • nenudíte se ani chvilku
  • inspirace S tebou mě baví svět
  • hodně povedených vtipů
  • zábavné postavy
  • typicky slovenské (české)
  • ten pavouk, to prostě nerozdýchám :-D
  • ještě tam nebyla samotná chata, pak to bude ještě lepší
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Slovenským seriálům se tu často nevěnujeme, primárně proto, že o nich jaksi vůbec nevíme, ale právě dnes nastal čas na slovenskou novinku číslo dvě. Tedy pokud se nemýlím a mezi Za sklom a Prázdninami nebylo ještě něco, pak by Prázdniny číslem dvě být nemohly… Ale zpátky k tématu.

Když jsem si poprvé rozklikla profil seriálu, velmi rychle jsem ho opět zavřela se slovy: „Proboha, to bude zas pitomost!“ Naštěstí vyhrála zvědavost (a otázka, co tam sakra dělá Čech). Nebudu lhát, není to nic světoborného a možná vám kvůli tomu klesne společenský status (Prázdniny jsem si pouštěla na televizi, bratr se mi se k notebooku připojenými sluchátky v uších konstantně vysmíval, ač jsem mu neustále opakovala, že je to vlastně docela fajn.), ale zase je to hrozně milé a zábavné.

Dětem se občas daří být tak neskutečně otravnými, až si člověk začíná klást otázku, jak je vůbec možné, že se dokázaly dožít tohoto dne, ale jejich otravnost se velmi úspěšně daří vyvážit dosti sympatickým rodičům. Seriál je zábavný (občas plynou vtipy i z toho, že jablko nepadá daleko od stromu, koukněte na manipulátorskou Lily a její maminku, která si „vybrečí“ mír!) a ke své zábavnosti se naštěstí ani nepotřebuje uchylovat k nechutnostem.

Pokud bych měla shrnout zápory, tak kvalitu záběrů z vozů dlouholetý divák Top Gearu a The Grand Tour zrovna neocení, stále nechápu přítomnost Tomáše Matonohy (asi začínám chápat, proč lidem vadí, když se v českém seriálu najednou bezdůvodně objeví Slovák) a pilot má v sobě několik míst slabších, než je zbytek.

Ale i přes těch pár detailů mohu prázdniny rozhodně doporučit.
  • lehké, milé, zábavné
  • sympatičtí dospělí
  • důkazy, že děti jsou občas úplně stejné jako jejich rodiče
  • proč je tam ten Čech?! O.o
  • pár „hluchých míst“ (ne dost velkých, aby byly bez uvozovek)
  • pro diváka bohatých motoristických pořadů trochu moc odfláklé záběry
  • není reálné, aby tyto děti ještě žily
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
phoboska

phoboska

Konečne niekto zdieľa môj názor. Už som si myslela, že som až príliš náročná :)
před 7 roky
milosh

milosh

Přemýšlím, že to zkusím, jestli je to opravdu tak dobré. Jen mě trochu vyděsila ta stopáž 50 minut, na to...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Podarene... funny, funny
před 7 roky
Další články k tématu