30. 1. 2017

Novinka pod lupou: Pure

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pure
Žánr Drama / Krimi
Stanice CBC
Premiéra 9. 1. 2017
Vysílání pondělí, 21:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nově zvolený mennonitský pastor Noah Funk je odhodlaný zbavit svou komunitu překupníků drog. Rozhodne se zradit člena své komunity a udat ho policii. Místo řešení problému však jeho činy přinesou ultimátum od mafiánského dealera Eliho Vosse. Aby ochránil svou rodinu, Noah se musí zapojit do ilegálních obchodů. Hrdina se rozhodne, že když už musí pracovat pro mafii, bude potají shromažďovat důkazy, aby poté naráz položil celou organizaci.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle byla nuda. Nebo možná to nebyla nuda, ale pro mě je toto téma natolik vzdálené a nevýrazné, že jsem se prostě nebavila. Trošku mi to připomnělo Big Love, které působí podobně (i když jde o dvě jiná náboženství), ale Pure na hit od HBO zdaleka nemá.

Je fajn, že se tu míchají oba světy, svět, ve kterém žijí místní obyvatelé, a „normální“ policie, spolužáci ve škole atd. Navíc pokud jsem to pochopila správně, tak ten polda má za ženu bývalou členku toho kultu (je to kult? já nevím, jak tomu říkat). Pilot jako další prolínání naznačil tajnou zakázanou romanci mezi holkou odtamtud a černochem, který je shodou okolností synem poldy. No je to zamotané, ale při sledování se v tom docela vyznáte.

Hlavní záporák mi docela připomíná Proctora z Banshee, tedy jeho slabý odvar. Je to stejný typ postavy, klidný, uhlazený, ale nebojí se jít přes mrtvoly za tím, co chce. Proctor měl ale určité charisma, které z něj dělalo záporáka, jemuž tak nějak zvráceně i fandíte. Tenhle je vám prostě ukradený.

Celkově mě postavy vůbec nezaujaly. Asi je to tím, že ten děj, který tvoří kromě střetu obou světů krimi linka, prostě není dostatečně silný. Nikdo mi nepadl do oka, maximálně ta mladá holka, co se 100% začne scházet s tím černochem (ale Rebecca se z ní rozhodně nestane).

Řekněme, že už jsme v NPL měli horší seriály, ale Pure prostě a jednoduše nemá co nabídnout.
  • naznačená romantická linka
  • střet obou světů
  • nudný příběh
  • nezajímavé postavy
  • záporákovi chybí charizma
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Jako většinou jsem před puštěním pilotu neměla páru o tom, do čeho vlastně jdu. K disposici jsem měla jen shrnutí ragelly, která mi naznačovala, že z tohoto seriálu moc unešená nebudu. Ale občas se neshodneme, tak jak je to tentokrát?

Na nějaké odsuzování předem naštěstí nebyl čas, protože už jenom začátek donutí diváka dívat se na svůj monitor značně zmateně. Chápu, jsme v Kanadě, ale proč se tu nějaký malý klučina modlí v němčině? Zkušeného diváka už „násilí“ této scény z míry nijak nevyvede, ale tato drobnost k tomu stačí bohatě.

Když si divák na tento aspekt zvykne, dostáváme se do prostředí jisté náboženské sekty, jistých mennonitů (řekněme modernějších amišů, pokud nejste znalci tohoto oboru, tak je to vlastně docela jedno.) Jak v jejich světě, tak ve světě „normálních lidí“ ovšem dostáváme jen docela nezajímavé postavy, které se nijak výrazněji neprojevují.

Podobně je to i se seriálem, který se primárně točí jen a pouze kolem náboženství a soužití této komunity, jistému problému s drogami, který je naznačen i v obsahu seriálu, se pilot věnuje až hanebně málo.

Příšernou nudou seriál přestává být až ve vlastně poslední scéně. I když její uvěřitelnost ohledně toho, čím si hlavní hrdina prochází a pouze s jakými zraněními skončí, dosti pokulhává. Hudba je dobrá jen ve chvílích, kdy se snaží podpořit temnou atmosféru, ve zbylých chvílích je zvolena taková, která se k seriálu vůbec nehodí… Celkově zkrátka nenacházím důvod, proč seriál sledovat.
  • napínavost poslední scény
  • hudba v temných scénách
  • nečekanost na začátku
  • seriál i postavy jsou neuvěřitelnými uspávači hadů
  • ve většině momentů divná hudba
  • upozaděné hlavní téma
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
phoboska

phoboska

Niet zač, snáď ti to aspoň troška obohatilo život. :D
před 7 roky
Mik

Mik

Seriál sleduju, začátek pomalejší, ale už se to začíná rozjíždět. Osobně jsem čekal další Banshee, což sem...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Chcem tu vyzvu dat, ale takto sa trapit nebudem...
před 7 roky
Další články k tématu