5. 2. 2017

Scéna měsíce: Leden 2017

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Sherlock
epizoda
herci
Andrew Scott (Jim Moriarty)
scéna
Moriartyho příjezd
allyska

Moriarty byl pro mě bez debat nejlepším záporákem. Díly, kdy si hrál se Sherlockem, patřily jednoznačně k nejlepším. Stále se mi nechtělo věřit, že je opravdu mrtev, přece jen v poslední době postavy v seriálech ožívají jak na běžícím pásu. Na druhé straně jsem si říkala, že by bylo originální, kdyby mrtev zůstal. Tak jsem se samozřejmě těšila, co má jeho „Chyběl jsem vám?“ znamenat. Skvělý nápad byl propojit ho s manipulátorskou sestrou Sherlocka. Naprostá pecka pro mě byl ale flashback, kdy Moriarty vystoupí z helikoptéry velkolepě ve svém stylu a hraje k tomu píseň I Want To Break Free od Queen.

Furiant

Hawaii 5–0
epizoda
herci
Masi Oka (Max Bergman), Alex O'Loughlin (Steve McGarrett), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kono Kalakaua), Scott Caan (Danny Williams), Jorge Garcia (Jerry Ortega), Taylor Wily (Kamekona), Teilor Grubbs (Grace Williams), Chi McBride (Lou Grover), Dennis Chun (Duke Lukela), Willie Garson (Gerard Hirsch), Shawn Mokuahi Garnett (Flippa)
scéna
Rozlučka s Maxem
Furiant

Minule jsem psal, že prosinec byl takovým slabším měsícem, teď v lednu jsem však naopak měl problém vybrat z těch všech skvělých scén právě tu jednu. Doufám, že některé pravidelné návštěvníky SerialZone potěším (ehm, zdravím na Slovensko!), jelikož nakonec padla volba na Hawaii 5–0 a Maxovu rozlučku. Když jsem četl zprávu, že Masi Oka ze seriálu odchází, byl jsem celkem smutný, i když jeho rozhodnutí chápu. Max byl ale naprosto skvěle napsaná a zahraná postava. Uměl pobavit a rozesmát, ale také i dojmout. A právě závěr epizody 7×13 mě dojal celkem hodně. Max se totiž při své rozlučce na radu Jerryho rozmluvil a každému členovi jednotky Five-0 řekl, co k němu cítí, jak ho bere a kdo je jeho osobním – i když trochu nečekaným – vzorem. Celá scéna byla hodně emotivní a i divák měl šanci se s Maxem pěkně rozloučit. Úplný závěr s písničkou a prolínajícími se scénami s Maxem z celého seriálu zase naopak dokázal vykouzlit úsměv na tváři. Takže nezbývá nic jiného než říci Mahalo, Max…

Gabik.029

Code Black
epizoda
herci
William Allen Young (Dr. Rollie Guthrie) a celé hlavní obsazení
scéna
Nic není tak, jak se zdálo
gabik.029

Páni! Když jsem tuto epizodu zapínala, v životě by mě nenapadlo, že budu na konci epizody cítit tak silné emoce a slzy mi potečou proudem. Jeden z lékařů v místní nemocnici, Rollie Guthrie, trpí Parkinsonovou chorobou a na začátku dílu odmítl experimentální operaci. Místo toho přijal místo kaplana, aby mohl v nemocnici zůstat. Svůj první den prožívá náročnou šichtu. Na příjem je převezeno několik vážně zraněných pacientů, kteří se ocitli ve vážném stavu následkem požáru u nich v bytovce. Každý z nich má svůj vlastní příběh a lékaři dělají vše pro to, aby po této nehodě neskončily navždy. Když je situace na konci dílu vyhrocena na maximum a pacienti začínají umírat, dozvídáme se šokující informaci. Celý díl se odehrál pouze v hlavě Guthrieho, který je momentálně na sále a podstupuje onu experimentální operaci! V této chvíli začínají znít tóny skladby Fix You, Guthrie ztrácí vědomí a ocitá se v kostele. Všichni pacienti s jejich osudy byli skutečnými lidmi z Guthrieho života. Sbor v kostele zpívá hit od Coldplay a při slovech Lights will guide you home jsem si vážně myslela, že Guthrie zemře. Operaci však přežil a po probuzení odvyprávěl synovi Coleovi jeden z příběhů smyšlených pacientů, který byl jeho vlastní. Vše se najednou propojilo a za mě se scéna z kostela stala jednou z nejemotivnějších z celého seriálu.

lukascoolarik

Scandal
epizoda
herci
Kerry Washington (Olivia Pope), Jeff Perry (Cyrus Beene)
scéna
Olivia versus Cyrus
lukascoolarik

Scandal mě se svou pátou sérií víc než zklamal, proto jsem od jeho letošního návratu příliš neočekával. Stačila ale jediná epizoda šesté řady a mé dřívější nadšení se vrátilo. Scandal se vrátil opravdu ve velkém, jeden zvrat střídal druhý a toto vše pak krásně podtrhla poslední scéna nového dílu. Olivia se od svého týmu dozvídá, že Cyrus má podle všeho prsty ve vraždě čerstvě zvoleného prezidenta Vargase, a v posledních vteřinách se ho vydává navštívit, aby mu do ucha pošeptala, že jeho vinu dokáže a že za svoje činy bude pykat. V sázce je opravdu hodně a ať už to dopadne jakkoliv, vsadím se, že bude zajímavé a napínavé to sledovat.

Pajky

New Girl (Nová holka)
epizoda
6×13 – Cece's Boys (17. 1. 2017)
herci
Max Greenfield (Schmidt), Jake M. Johnson (Nick Miller) a Lamorne Morris (Winston Bishop)
scéna
Nick, Winston a Schmidt tvoří vzpomínky
pajky

Nebudu lhát, scénu měsíce si pro mě ukradl Andrew Scott v Sherlockovi, ale protože jsem nebyl jediný, tak jsem se rozhodl, že najdu něco jiného. A hledal jsem tentokrát v komediích. Závěrečný zvrat v The Good Place byl parádní, ale těžko by se mi vybírala jen jedna scéna, ve které se odehrál, a tak jsem vsadil na New Girl a scénu kdy se Winston, Schmidt a Nick snaží najít rituál, který by je spojoval. Návštěva lázní však nakonec zajde daleko, když zjistí, že jim Schmidt objednal brazilskou depilaci. Rozhovor, při kterém se je Schmidt snaží přesvědčit, aby proceduru podstoupili, je perfektní. Ale vrcholem je, když dojde na samotnou depilaci. Už dlouho jsem se tak nesmál, jako když začne doprovodná hudba a zpomalené záběry.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Kdo nesdílí není Čech! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
BabySunyeo

BabySunyeo

Pajky děkuji, tahle scéna velmi pobavila mě i mého přítele. :D Taky jsem se tak dlouho nenasmála, možná...
před 7 roky
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Tak se rozhoduji, co byla pro mě scéna měsíce, jestli ta s Lucifera nebo ta s Grimma. Jelikož...
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Joo, Sherlock. ._.
před 7 roky
Další články k tématu