6. 2. 2017

Novinka pod lupou: Detroiters

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Detroiters
Žánr Komedie
Stanice Comedy Central
Premiéra 7. 2. 2017
Vysílání úterý, 22:30
Předskokan
Tipovačka

O čem to je?

Sam a Tim jsou nejlepší kamarádi, obchodní partneři, švagři a pyšní obyvatelé Detroitu. Živí se natáčením klišovitých reklam pro místní firmy. Jejich devadesátiletá sekretářka Sheila si myslí, že je sexy blondýna a flirtuje s nimi. I když je Tim ženatý se Samovou sestrou Chrissy, dvojice přátel nepřipouští, aby jim manželství narušovalo jejich přátelství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nečekala jsem žádnou hitparádu, ale tohle bylo moc. Nezasmála, ba dokonce jsem se ani jednou nepousmála. Tenhle pilot má být komedie, ostatně se vysílá na Comedy Central, ale nic vtipného na něm není.

Hlavní hrdinové jsou tak nesympatičtí a protivní, že je toužíte nakopat do zadku, aby už zmizeli. Nenašla jsem na nich nic, co by mi nevadilo. Nejlepší proto byl paradoxně hvězdný host alias Tandyho brácha z Last Man on Earth.

Já ani nevím, co dál do názoru dát. Hodnotím za 10 % a to jen proto, že si musím nechávat rezervu na takové odpady jako Baskets nebo jakýsi ten netflixácký seriál z loňska, u kterého už si naštěstí ani nevzpomínám na jméno. Tohle se dalo dokoukat, ale teď už o tom nechci nikdy víc slyšet.
  • už to mám za sebou
  • 20 minut se kvůli výzvě dá vydržet
  • herci
  • bez vtipu
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Detroiters od Comedy Central se rozhodně nedají řadit mezi nejočekávanější novinky, primárně proto, že o seriálu před jeho premiérou nejspíš skoro nikdo nevěděl (ne, nejspíš před naší Novinkou pod lupou o něm skoro nikdo nevěděl, to bude asi přesnější). Má tedy smysl seriál poznávat?

Detroiters jsou možná spíše než komedií sitcomem, takže mnoho situací je dovedených až do lehce absurdní roviny, seriál se pohybuje přesně na hranici mezi zábavností a trapností. Vážně. Možná to bude trochu spoiler, ale ve scéně, kdy se „babičkoidní“ sekretářka snažila zvednout ze země tužku, jsem se obávala, jak moc trapná situace nakonec bude. Tvůrci naštěstí tuto hranici nepřekračují, takže zůstalo jen u obav a já se docela slušně zasmála.

Co se týče humoru, je to tak padesát na padesát, někdy to vyjde, někdy člověk „vtípek“ přejde s kamennou tváří. Jak už jsem zmiňovala, vtipy občas zacházejí do v realitě neuvěřitelného absurdna (nevěřím, že by někoho mohlo doopravdy tak dlouho bavit testování nerozbitnosti skla), ale je nutno přiznat, že právě tyto vtipy, které doopravdy nelze jako zbytek přejít pouhým „Hm.“, se seriálu daří nejlépe a svou šíleností baví.

Seriál je doopravdy šílený, to je jeho hlavním znakem. Neočekávejte postavy s hlubokým charismatem, pouze dva snad věčné přátele, které by podle mého nerozdělilo vůbec nic, kteří dospělosti moc nepobrali a dělají blbiny. Hlavně v práci. A občas jim to kupodivu vychází. Jinak seriál brát nejde, takže pokud se vám tato definice nezamlouvá, nemá cenu to ani zkoušet. Jinak je ale tato „blbinka“ na zabití volného času fajn.
  • povedená šílenost, fajn „blbinka“ na odreagování
  • hranice trapnosti nepřekročena
  • bromance mezi hlavními hrdiny
  • některé vtipy vyjdou skvěle
  • některé zase nevyjdou a člověk je prostě přejde
  • do seznamu „must see“ se nezařadí
  • hlavní postavy se nedají označit za tahouny seriálu
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Dneska jste se nějak rozjeli, taková nálož novinek! Super :-) Doufám, že ty ostatní dopadly líp, do tohoto...
před 7 roky
sarhod79

sarhod79

Do tohoto nejdu, doufám, že zbytek novinek bude lepší:)
před 7 roky
Koldik

Koldik

Trailer nebol az taky zly, ale toto dam len kvoli vyzve.
před 7 roky
Další články k tématu