10. 2. 2017

Novinka pod lupou: Imposters

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Imposters
Žánr Drama / Soap opera / Komedie
Stanice Bravo
Premiéra 7. 2. 2017
Vysílání úterý, 22:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Maddie je podvodnice, která je stejně nádherná, jako i nebezpečná. Její oběti zůstanou na pokraji finančního bankrotu a psychicky na tom nejsou o moc lépe, jelikož jim hrdinka ukradne nejen peníze, ale i srdce. Věci se zkomplikují, když se její bývalí manželé (a manželka) Ezra, Richard a Jules spojí, aby ji našli. Maddie mezitím útočí na svou novou oběť. Během toho však potká svou vlastní potenciální lásku, Patricka, který tím pádem ohrozí její úkol. To se ale rozhodně nelíbí jejímu záhadnému šéfovi, který si říká DOktor. Trojice bývalých se vydává na cestu, ale rychle si uvědomí, že než se znovu postaví Maddie tváří v tvář, musí čelit vlastním pravdám a najít nové verze sebe samých.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Znáte film Heartbreakers (Před svatbou ne) s Jennifer Love Hewitt a Sigourney Weaver? Za mých mladých let (:D) patřil k mým oblíbeným. Proto když jsem koukala na Imposters, tak se mi hned vybavil. Seriál je totiž přesná televizní verze. No, možná více přibarvená soap operou, ale jinak dokonalá kopie.

Asi už všichni víte, že soapky jsou moje slabost, a ani Imposters není výjimkou. Sledování jsem si užívala od začátku do konce, i když přiznávám, že pořádně se to začalo rozjíždět až v posledních cca 5 minutách. Celkově mi ale díl rychle utekl a po jeho zhlédnutí jsem příjemně navnaděná na další epizody, což je určitě plus.

Hlavní herecké obsazení je takové zvláštní. Do noty mi padla hlavní hrdinka, která je moc sympatická. Svými působivými převleky a přízvuky mi docela připomíná Sidney z Alias. Její poslední manžel je takový ňouma od pohledu, jednoduchý cíl. Její minulý manžel je borec z Enlisted a Suburgatory, takže jakmile se objeví na scéně, rázem se ze seriálu automaticky ve vašich očích stává komedie. Je pravda, že Imposters obsahuje spoustu komických prvků, dokonce bych řekla, že spolupráce obou chlapů je záměrně vytvořená odlehčeně, aby se divák pobavil, ale jinak je to hlavně drama o chytání podvodníčka druhou stranou. V podstatě jde o takový druhý The Catch, jen podvodníkem je ženská, ne chlap.

Docela se divím, že v názoru mám tolik srovnání, protože většinou nedokážu ani za nic vymyslet jedinou podobnost, i když vím, že už jsem téma několikrát viděla. Ale tak alespoň si můžete udělat představu, jaké to je, když víte, čemu je to podobné :-)

Abych to shrnula. Hrdinka je mi sympatická (a na letišti měla naprosto úžasný outfit, který jen tak nezapomenu), téma se zábavně sleduje a děj příjemně plynue. Seriál asi nebude patřit k vašim zamilovaným, ale pokud si užíváte dramata s mixem komedie a soap opery, tak Imposters určitě vyzkoušejte.
  • hrdinka
  • nebere se to 100% vážně
  • vysoká míra zábavnosti
  • ukázky na další díly vypadaly taky skvěle
  • již zpracované téma (ale které není, že)
  • chybí tomu něco k tomu, aby se to stalo srdcovkou
70 %
Mé hodnocení
ragelly

V poslední době jsme vás tu zásobovali tolika novinkami, že vám z toho stále ještě musí jít hlava kolem. Ale jestli si myslíte, že jsme už skončili, tak se hluboce mýlíte, protože tu máme další novinku. Takže se vám ta hlava ještě chvíli točit bude.

Tentokráte tu máme novinku od stanice Bravo, Imposters. Té se podařilo se mi už před premiérou vrýt do paměti díky názvu. Který si ani za boha nedokážou zapamatovat. Nevím, jestli je to mnou nebo tím názvem, ale i teď musím při psaní nakukovat na serialzone, abych seriál náhodou nepřejmenovala. Seriál samotný je takzvanou dramedy, neboli komedie/drama. Tato kombinace není nejčastější (i když, záleží na tom, jak se to vezme), přesto je ale s čím porovnávat, takže sama dobře vím, že pokud jsou tyto žánry zkombinovány s citem, může z toho vzniknout něco velmi dobrého. Tato novinka je v tomto směru bohužel z mého pohledu dost rozpačitá.

Přijde mi, že tvůrci v obou žánrech až moc tlačí na pilu. Tak moc, že tato kombinace přestává působit přirozeně. To ovšem není jediný problém, který s pilotem mám. Tím dalším je pro mě paradoxně hlavní hrdinka. Je zajímavé sledovat oblečení, které střídá, ale jinak se nedokážu zbavit pocitu, že jí absolutně chybí charisma a je až nepříjemně nesympatická.

Ale jsou tu i klady, samozřejmě. Za ten největší pokládám hlavní duo odkopnutých manželů. Tato dvojka skvěle baví a ač je divákovi těchto dvou zoufalců, kteří svou milovanou podvodnici ještě obhajují, trochu líto, jejich šílenství je prostě zdrojem zábavy. Právě díky nim pilot nenudí a jejich interakce jde bez problému prohlásit za nejlepší části epizody.

Celkově je pro mne Imposters trochu nevýraznou novinkou. Má několik pozitiv a nenudí, ale nesympatičnost hlavní hrdinky a jistá rozpačitost pilot prostě brzdí.
  • duo odkopnutých (a stále zaláskovaných) manželů
  • nenudí
  • několik zábavných scén
  • hlavní hrdinka
  • moc tlačí na pilu
  • rozpačité
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Nira

Nira

Tohle je TAK přesné! Potřebuju pauzu! :-D Ale asi stejně neodolám a kouknu :-)
před 7 roky
ragelly

ragelly

Pauza teoreticky bude, na dalších 5 dnů nic nemáme ke sledování, i když uvidíme, co se objeví...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Toto by sa asi pacilo manzelke, ja na taketo cukrovinky cas mat nebudem.
před 7 roky
Další články k tématu