24. 2. 2017

Novinka pod lupou: The Good Fight

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Good Fight
Žánr Drama / Právnický
Stanice CBS All Access (online)
Premiéra 19. 2. 2017
Vysílání neděle večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Spin-off právnického dramatu The Good Wife. Příběh se odehrává rok po událostech z finále Manželky. Velký finanční podvod zničí reputaci začínající mladé právničky Maiy Rindell, ale také její kmotřenky a mentorky Diane Lockhart, která nyní nemá ani korunu. Je nucena odejít z Lockhart & Lee a připojit se k Lucce Quinn v nové právnické firmě v Chicagu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na tento seriál jsem byla hodně zvědavá, protože Good Wife je na předních příčkách mého must see seriálového seznamu. A musím říct, že pokud je Manželka stejně dobrá jako Good Fight, tak se z ní stane má další závislost.

Je asi jasné, že k pilotu přistupuju bez znalosti původního seriálu, ale to vůbec nevadí. Postavy se vám zde představí a máte jasnou představu, kdo je kdo a jaké jsou vzájemné vztahy. Pilot výborně hraje na vážnou notu a vyniká skvělými hereckými výkony, ale nechybí i odlehčující části, které jsou do příběhu nenápadně, leč vhodně vložené, aby nepůsobily rušivě.

Herecké výkony jsou na špičkové úrovni. Zaujaly mě všechny tři hrdinky, rozhodně jsem zvědavá, jak se jejich vztahy budou vyvíjet dál. Stejně jako obsazení ale zaujal i samotný hlavní příběh. Rozhodně jsem cítila utrpení hlavní hrdinky, které se z minuty na minutu zbořil svět. Navíc ukázky na další díly vypadaly stejně dobře, rozhodně jsem zvědavá, jak se tato věc vyřeší.

Líbí se mi, že je tu lehká serializace. Samozřejmě budeme mít dílčí právnické případy, ale je jasné, že se bude řešit i hlavní story, které se týká dvou ze tří hlavních hrdinek. Rozhodně jsem nadšená a těším se na další díly i na Manželku.

Budu koukat dál? Tohle bych si nenechala ujít.
  • postavy
  • herecké výkony
  • provázaný příběh
  • lehká soapkovitost
  • lze sledovat i bez znalosti Good Wife
80 %
Mé hodnocení
ragelly

The Good Wife jsem nikdy neviděla, takže se ode mne u tohoto spin-offu nedá očekávat, že se budu u The Good Fight rozplývat jen díky jeho úžasnému předchůdci.

Seriál je od CBS, takže se dá očekávat jistá podobnost se zbytkem jejich seriálů (The Good Wife ale opravdu neposoudím), ale to je zase vyváženo dobrým stylem natočení, takže epizoda nenudí, i kdyby měla být o zavařování okurek. Předpokládám, že dál se seriál bude případově řídit schématem „případ týdne“, ale pilot odsouvá případ do pozadí a raději se věnuje představení hlavních postav a uvedení konceptu příštích epizod. Takže jako vzorek toho, jak budou následující díly vypadat, pilot moc dobře neslouží, ale na poznání motivací postav, pochopení, proč je všechno tak, jak to je a pro diváky The Good Wife možná i pro pochopení přechodu rozhodně ano.

Netuším, kolik postav pochází už z předchozího seriálu, ale pokud tuto souvislost úplně zanedbám, mohu uznat, že postavy jsou dobré. Všechny, které sympatické být mají, sympatické jsou, dokonce se nevyhneme ani jistému podprahovému přesvědčování, aby divák sympatizoval spíše s rozložením, k jakému se příběh dostává na konci, než jakým začíná.

Jinak ale The Good Fight zapadá mezi spoustu podobných seriálů. Proč zvolit právě tento? Sama nevím. Ano, postavy jsou sympatické, seriál je dobře natočený, sledování baví, ale prostě chybí něco navíc, čím by si seriál získal divákovu plnou přízeň.
  • první epizoda je obětovaná úvodu
  • dobré postavy
  • chybí něco extra, co by seriál dostalo z průměru
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

„Ona tam je Ygritte?!“ byla první myšlenka, která se mi na začátku drala na mysl. Ale naštěstí není Rose Leslie tím jediným kladným prvkem seriálu.

Do seriálu jsem šel opět naslepo – věděl jsem jen, že jde o něco právnického, to bylo vše. Překvapil. Velice. Hned na první pohled mě zaujali herci – Good Fight má až překvapivou spoustu zajímavých hereckých jmen – v čele s Christine Baranski a zmiňovanou Rose Leslie. Avšak i méně známí herci nadprůměrně ovládají svůj herecký um.

Především scénář ale září. Dávkování zvratů je prvotřídní – je rychlé, přesto koncipované tak, aby si člověk na chvíli oddechl. Zápletka je nosná a kvalitní, originální. Postavy pak nejsou černobílé a pilot nenásleduje klišé právnických seriálů, naštěstí.

The Good Fight má pak velmi propracovanou technickou stránku. Kamera má vysokou úroveň, hudba je vhodně volena. Opět nemám co vytknout. A napadá mě velmi málo věcí, které bych vytknout mohl. Místy bych možná mohl nesouhlasit s tempem, to je však všechno.

Prozatímní překvapení sezóny. Tak bych The Good Fight označil. Má to všechno – extrémně povedený část, výborně napsaný scénář a zručně sepsané dialogy. Tempo má minimální počet zádrhelů, jinak je konstantně velmi rychlé a má spád. Zápletka je originální a nosná, upoutá pozornost – minimálně já jsem vůbec nespouštěl oči z obrazovky.

Sice z toho dost možná nebudete pociťovat naprosté nadšení, troufám si ale říci, že toto je jeden z nejlépe zpracovaných právnických seriálů v poslední době. Je to jiné, je to originální, je to zručně natočené, má to skvělý scénář, skvělé herce… A je to obrovské překvapení, takže ještě nadhodnocuji.
  • scénář
  • práce s postavami
  • obsazení
  • občas tempo
90 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
andromache

andromache

Tak pilot odkoukán a co se teda stalo z Lockhart&Gardner.. Will by zaplakal, kdyby to viděl. Což mi...
před 7 roky
teraxa

teraxa

The good wife neznám, protože nedokáži posoudit, ale zde jsem příjemně překvapená. Pilot krásně uběhl, sedlo...
před 7 roky
IrmaVep

IrmaVep

Rose Leslie? Jdu na to!
před 5 roky
Další články k tématu