8. 3. 2017

Survivor: Top 10 tahů a podrazů

500. Přesně tolik dílů bude mít na kontě Survivor (Kdo přežije) po odvysílání dnešní epizody. Začínáme 17. rok a 34. sérii s touto vzrušující, zábavnou a především nevyzpytatelnou reality show. Byli jsme svědky nejrůznějších rozdělení kmenů – podle pohlaví, rasy, charakteru či věku. V nové řadě se vrátí 20 soutěžících, kteří měli nějakým způsobem velký vliv na hru. Věřím tomu. že i tentokrát hráči dospěli k momentu, že musí něco změnit, aby se posunuli ve hře dál. Ano, řeč je o velkých tazích či dokonce o podrazech! Ze 499 dílů bylo opravdu těžké vybrat ty nejlepší okamžiky z kmenových rad, ale nakonec jdeme na to. Desáté místo tedy získává…

10. místo

Vyřazení Savage (Survivor: Cambodia)
Z takzvané aliance Witches coven zbyly po vyřazení Kass pouze tři dívky (Kelley, Abi-Maria, Ciera), které si byly vědomy toho, že se ocitly na dně. Musely vymyslet způsob, jak zůstat. Pro Kelley byla odpověď jasná – použít skrytý symbol imunity z třetího dne ve hře. Musela však vycítit správný čas. Ani jedna z Witches nebyla schopná vyhrát imunitu, Joe se nedal porazit. Hodně se mluvilo o Cieře, Kelley však své jméno zaslechla také. Na kmenové proto vytáhla symbol, o němž nikdo včetně její aliance nevěděl a použila ho pro sebe. Ciera a Abi nemohly být šťastnější, protože jejich hlasy nevyšly na zmar a Savage byl nečekaně poslán domů. Zároveň se stanovil rekord, protože skrytým symbolem se znegovalo 9 hlasů.

9. místo

Vyřazení Andrey (Survivor: Caramoan)
Andrea byla po většinu této série jedním z hlavních mozků a hráčů, což nakonec vedlo k tomu, že ji její vlastní aliance podrazila. Po první výzvě o imunitu po sloučení, kde ve finále bojovala 3 hodiny s Brendou, se rozhodla, že je přišel čas Brendu vyrazit, protože je velkou hrozbou. Erik předal Andree symbol, jenž našel s pomocí nápovědy, jež Andrea vydražila v aukci, což Andreu uklidnilo. Jenže když Andrea přišla za Cochranem a Dawn s nápadem vyřadit Brendu, velmi je symbol zaujal. Rozhodli se proto rozdělit hlasy, aby se symbolu zbavili. Andrea však symbol nepoužila, protože podraz neočekávala a věřila své alianci. Její WHAT? je vážně k nezaplacení.

8. místo

Vyřazení Ozzyho (Survivor: Micronesia)
Když byla Cirie poslána na Ostrov vyhnanství, přemýšlela nad tím, jak se zbavit největší fyzické hrozby = Ozzyho. Na výzvě o imunitu se Jason podělil s kmenem o jídlo za podmínky, že ho večer na radě nevyřadí, a všichni souhlasili. Cirie se proto chopila příležitosti a spolu s Parvati zorganizovaly Ozzyho odchod. Co na tom bylo super? Ozzy měl skrytý symbol imunity, který se ani neobtěžoval přinést na radu. A také reakce vyřazené Elizy. Milujeme podrazy!

7. místo

Vyřazení Katie (Survivor: Blood vs. Water)
Jedna z nejvzrušujících a nejpřekvapivějších kmenových rad v historii. Pravidla Survivor jsou taková, že pokud je hlasování nerozhodné, hlasuje se znovu pro ony dva, ale bez nich. Pokud nikdo nezmění svůj hlas, kmen se musí dohodnout na tom, koho vyřadí. Když nedospějí k závěru, původní dva, proti kterým se hlasovalo, jsou spolu s člověkem mající imunitu v bezpečí a ostatní tahají kameny. Toto je podruhé za 27 sérií, kdy se tak stalo. Ciera se rozhodla hlasovat s Haydenem a Katie, protože neměla jistotu, že nebude v alianci s Monicou, Tysonem a Gervasem jako číslo 4. Oceňujeme riskantní tah, i když nevyšel.

6. místo

Vyřazení Kelly (Survivor: Samoa)
Proč je další zahrání skytého symbolu imunity výš, než to předchozí? Mám pro to naprosto jednoduchou odpověď. Viděli jste před touto sérií někdy někoho, aby hledal symbol bez nápovědy? Dnes již legendární Russell Hantz to zkusil a našel dva! Jeden použil, když to nebylo nutné, ale stále byl veřejným nepřítelem No.1 pro další hráče. Ostatní ale nevěděli, že má v kapse ještě jeden, který použil k parádnímu vyřazení Kelly. Russella buď milujete, nebo nenávidíte. Ale i pokud patříte do druhé skupiny, musíte uznat, že tohle bylo hodně super!

5. místo

Vyřazení Jamese (Survivor: China)
A v první pětce je chudák James. Stalo se mu něco podobného jako Ozzymu a Andree. Pro svou vlastní alianci byl velkou fyzickou hrozbou. Co na tomto tahu ale bylo nejlepší? James neodcházel jen s jedním symbolem, ale rovnou se dvěma. Dlouhou, předlouhou dobu byl označován jako nejhloupější soutěžící celé soutěže. Sám byl však později přímým svědkem okamžiku, kdy se tohoto „titulu“ zbavil.

4. místo

Vyřazení Phillipa (Survivor: Caramoan)
Další okamžik z druhého Fans vs. Favorites neboli Survivor: Caramoan. Three Amigos – Malcolm, Reynold a Eddie. Tři muži, co se Phillipově alianci do plánu nehodili. Reynold vyhrál imunitu a Malcolm před zraky všech našel skrytý symbol. Co ale ostatní nevěděli bylo, že už jeden symbol má, který pak na radě dal Eddiemu. A hele, jsme v bezpečí, kdo asi půjde domů? No Phillip, protože nás tak strašně štve a otravuje. Phillip věděl, že napíšou jeho jméno, ale ten úžasný a šokující moment, kdy Malcolm vytáhl druhý symbol, byl opravdu nezapomenutelný. Přesila neznamená všechno.

3. místo

Vyřazení Tysona (Survivor: Heroes vs. Villians)
Bronzovou příčku obsadilo vyřazení Tysona a myslím, že ani Russell do dnešního dne sám nechápe, jak se něco takového podařilo. Čísla hovořila jasně. 6 proti 3, kde hlavním terčem byl Russell. Rob, hlavní vůdce většinové aliance si však nebyl jistý, zda nemá symbol, proto logicky rozdělil hlasy mezi něj a Parvati, aby při opakovaném hlasování mohla hlavní aliance vyřadit jednoho z nich. Russell však přišel za Tysonem s tím, že nemůže jinak, než svou spojenkyni Parvati vyřadit. Tysonovi se plán líbil, protože podle svých slov se necítil v bezpečí, takže se sám rozhodl hlasovat po Parvati také, i když měl podle Robova plánu hlasovat pro Russella. Když ten pak nabídl na radě symbol Parvati, všem to bylo jedno, ale Tyson jako jediný okamžitě věděl, že je slušně řečeno v háji. A mohl si za to jen a jen sám. Výrazy při přečtení čtvrtého hlasu pro Parv mluví za vše.

2. místo

Vyřazení J.T.ho (Survivor: Heroes vs. Villians)
Tohle byl jeden z nejlepších tahů a podrazů hned ze dvou důvodů. Russell o něm nevěděl a J.T. se poroučel díky vlastnímu symbolu. Nejdřív totiž přesvědčil svou alianci z Hrdinů, že pokud by zabránil vyřazení Russella ženskou aliancí (která ve skutečnosti vůbec neexistovala), jež ovládala Zloduchy, Russell by se pak k nim po sloučení přidal. Takže dal na jedné z výzev Russellovi svůj symbol i s „průvodním dopisem“ výměnou za jeho slovo. Jenže to by nebyl Russell, kdyby nelhal a později se tomu společně s Parvati nezasmál. Russell však netušil, že Parv našla další symbol, takže když bylo před první radou Hrdinů a Zloduchů nerozhodně, dal jí svůj (J.Tho) symbol, aby ji ochránil. Poté, co Parvati zaslechla, že Hrdinové po ní nakonec nepůjdou, vytáhla k překvapení všech oba symboly a ochránila Sandru a Jerri z kmenu Zloduchů. Jerri, na kterou se Hrdinové zaměřili, byla viditelně v šoku, když zjistila, že mohla jít domů. Pakoval se tedy nebohý J.T. kvůli své přehnané důvěřivosti.

1. místo

Vyřazení Erika (Survivor: Micronesia)
Ach jo, tomuhle se směju prostě pokaždé. Nezapomenutelný a naivní Erik! Upřímně, kdo by tohle sakra udělal? Proč? Mám díky imunitě jistou finálovou čtyřku, vyhrávám výzvy a můžu se celkem bez problému dostat až do konce. Jenže to by Erik nesměl být pod vlivem čtyř okouzlujících a zákeřných dam – Parvati, Amandy, Cirie a Natalie. Jestli náhodou nevíte, o čem píšu, tak Erik skočil na Ciriin plán naprosto odporující zdravému rozumu. Dal Natalie svoji imunitu v domnění, že tím zapůsobí na porotu a také proto, že s ním pak ženy vyřadí Parvati, což ale samozřejmě mohly i předtím. No a jak to asi dopadlo? Podívejte se sami. Za 33 odvysílaných sérií Survivora se prostě a jednoduše řečeno neodehrál šílenější podraz! James Erikovi se ctí předal pomyslnou korunu nejhloupějšího soutěžícího. Zlatá medaile v našem žebříčku.



Sledujete stále Survivora? Souhlasíte se žebříčkem a nejlepším podrazem? Nebo máte svého vlastního favorita?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Odyssea

Odyssea

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře28zobraz všech 28 příspěvků
Matuush

Matuush

U Survivora je toho tuna, z čeho vybírat, takže se nedivím (ani nezlobím). :D Fuuuj Boston Rob!...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Tak tomu hovorim zapal pre reality show. Mna tieto intrigy a podrazy vobec nelakaju. Super clanok...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Zrovna jsme se dodívali na Ericovu sérii a ten okamžik byl naprosto neskutečný :D Chudák kluk, takový...
před 4 roky
Další články k tématu