5. 4. 2017

Novinka pod lupou: You Are Wanted

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název You Are Wanted
Žánr Thriller / Drama / Krimi
Stanice Amazon
Premiéra 17. 3. 2017
Vysílání celá série naráz
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Lukas Franke má dobrou práci, slibnou kariéru a krásnou rodinu. Téměř dokonalý život se mu jako domeček z karet rozpadne poté, co celý Berlín postihne výpadek proudu. Lucas se totiž stane obětí hackerského útoku na svou osobu, který z mladého muže udělá na očích veřejnosti teroristu, který je za masivní výpadek odpovědný. Situace je pro Lucase čím dál tím horší, k terorismu se přidávají i vraždy, přestává mu věřit i vlastní rodina… A tak Frankovi nezbývá nic jiného než zkusit odhalit viníka na vlastní pěst. Během své zoufalé snahy probudit se z této noční můry a získat zpět svůj život Lucas potkává Lenu Arandt, kterou potkal stejný osud jako Franka, a společně přicházejí na stopy, které ukazují, že by hacker, jenž je napadl, mohl být k jejich smůle z Kriminálního úřadu. Času ubývá, rodiny napadených jsou v čím dál tím větším nebezpečí, Lucasovi a Leně je stále v patách policie. Odhalí dvojice i policie v čele se Sandrou Jansen hackera dřív, než bude pozdě a o život přijdou nevinní lidé?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

S NPL se vydáváme do různých vod, které bychom jindy rozhodně nenavštívili. To je také případ You Are Wanted, německého seriálu od streamovací služby Amazon. Ta nám ho štědře předabovala do angličtiny, čehož jsem využila a mrkla se na to s „dabingem“.

Seriál vypadá dobře. Mr. Robot je jedním z mála hackerských dramat, tento ale sleduje svět z druhé stránky. Hlavním hrdinou je (asi) nevinný člověk, kterému se někdo nabourá do účtu i do života. Navíc to souvisí s jakýmsi velkým výpadkem elektřiny, který postihl celý Berlín. Je tu hodně dějových linek a pilot nabízí jen minimum odpovědí. Teoreticky dokonce i vidíme pachatele, pokud tedy můžeme věřit tomu, co nám seriál ukazuje, protože mám takový pocit, že nakonec zde bude trošku víc zvratů a nic nebude takové, jak se na první pohled zdálo.

Herci jsou sympatičtí. Nevím, jak bych je hodnotila, kdybych koukala v originále, protože němčinu opravdu nemám ráda. Angličtina zněla místy uměle, to uznávám, ale celkově mi k nim seděla a všichni vypadali sympaticky. Korporátní prostředí se střídá s rodinným životem hrdiny, což je běžné, neurazí ani nenadchne. Stejně jako celý seriál.

Budu koukat dál? Asi ne. Nebylo tu nic tak extra zvláštního, co by probouzelo mou zvědavost. Možná si jen proklikám poslední díl, ale spíš se k tomu ani nedostanu.
  • příběh vypadá zajímavě
  • postavy a herci neurazí
  • chybí tomu větší jiskra
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Paráda, konečně nějaká exotika! Fajn, to je vzhledem k tomu, že bydlím skoro na hranicích, docela zvláštní poznámka, ale chápete, ne? Po anglicky mluvících zemích, Česku a Slovensku má v rubrice Novinka pod lupou právě dnes premiéru Německo. Což je samozřejmě památný den, ale zas si na Němce nezvykejme, zas tak často tu nebudou, vzhledem k tomu, že vyžadujeme alespoň anglické titulky.

Občas si stěžuji, že seriály jsou hlavně u americké Velké pětky vlastně stále stejné, tak třeba je to změnou jazyka, ale konečně(!) mě čekala alespoň trocha překvapení, protože od dob, co jsem si na Amazon Prime Videu pustila trailer, uběhla už nějaká doba (možná týden) a já naprosto netušila, co mě čeká.

A ač jsem to nečekala, pro mě naprosto překvapivě jsem se dost bavila. You Are Wanted má takový filmový nádech (a pět minut trvající závěrečné titulky :D), vynikající atmosféru a taky Drunk_Queen, která si na konci pilotu řekla, že si vážně chce pustit i další díl.

Německé tvorbě se celkem vyhýbám, takže seznam mnou viděných je vcelku krátký, když ještě vezmu v potaz, kolik jsem toho viděla v původním znění, seznam se smrskne na povážlivé dvě položky (Fack ju Göhte 1 a 2, ehm), takže s německou tvorbou nejsem až tak sžitá (I když Matthiase Schweighöfera znám, to budou takové ty filmy s Kohouty, Kuřaty a Zajíčky,… Probůh, to jsou názvy…), takže na mě You Are Wanted působilo jako svěží závan. Navíc jsem po Patriotovi nejspíš měla značně snížené nároky.

Každopádně mě epizoda celých těch 43 minut držela v napětí a opravdu ve mně vyvolala zájem, chválím. Pár slabších momentů se sice našlo, ale už jen pro to překvapení musím jít s hodnocením vysoko.
  • atmosféra
  • velké překvapení
  • dokáže vyvolat divákův zájem
  • pár drobností chybí, pár drobností přebývá
  • proč to má pět minut trvající závěrečné titulky? o.O :D
90 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
singularita

singularita

Díky za zajímavou lupu. Sám bych na to nenarazil.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Znie aj vypada to celkom fajn, hlavne mam rad tu Nemku co hra Lenu. Nuz uvidim ci si na to najdem cas, ale...
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

A nejlépe, když ještě potká někoho se speciálním výcvikem nebo tak něco, ale toho zabijou :D. Rudého...
před 6 roky
Další články k tématu