11. 4. 2017

Novinka pod lupou: Brockmire

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Brockmire
Žánr: Komedie
Stanice: IFC
Premiéra: 5. 4. 2017
Vysílání: středa, 22:00
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: -
Herci: Hank Azaria, Amanda Peet, Tyrel Jackson Williams

Ve zkratce

Slavnému komentátorovi významné baseballové ligy rupnou nervy. Bohužel trapně a velmi veřejně během vysílání, když hrdina zjistí, že jeho milovaná žena ho podvádí. Po deseti letech se muž vrací na scénu, chce získat zpět svou kariéru i životní lásku.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na seriál jsem byla zvědavá kvůli hlavnímu představiteli, který byl především v minulé řadě Raye Donovana naprosto geniální. Bohužel, nadšení se nekonalo. Jde o další trapný seriál od IFC, stanice, jejíž jedinou světlou výjimkou je Stan Against Evil.

Brockmire má silného hrdinu, který to rozhodně umí se slovíčkařením a proslovy. Bohužel, i když je scénář plný slov, žádné vás nezaujmou a nezůstanou vám v hlavě. Je tu laciný meltdown a laciné pokračování. A mimochodem, proč vlastně nějaký basebalový klub složený z nejhorších možných loserů potřebuje vlastního komentátora zápasů? To nedává vůbec žádný smysl.

Jak ale říkám, herecky je seriál zvládnutý dobře. Hank Azaria je boží, to se musí nechat, má výbornou osobnost, která dokáže prostor před kamerou zaplnit. Zdatně mu sekunduje Amanda Peet, i když ta ještě neměla dostatek prostoru. Bohužel ani obsazení nedokáže zachránit seriál, který má prostě špatný scénář.
  • Hank Azaria
  • špatný scénář
  • bez vtipu
  • trapné
40 %
Mé hodnocení
ragelly

IFC. To je Gigi Does It a Stan Against Evil, ne? Druhé mělo minimálně pilot velmi dobrý, u prvního jsem se strachem a slzami v očích zkoukla trailer, abych nakonec byla neskonale vděčná, protože jsem si pak vzpomněla, že jsem už tou dobou mohla dělat NPL, představte si tu hrůzu!

A kde se Brockmire na této úžasné porovnávací stupnici nachází? Řekněme, že někde uprostřed. Není to nic moc, ale zároveň to není něco, během čeho by měl člověk nutkání hledat ve své blízkosti předmět, který by s největší pravděpodobností zařízení, na kterém seriál sleduje, rozmetal na neviditelné kousky. Tedy alespoň odhaduji, že to takhle během sledování Gigi Does It dopadlo, já sama s těžkostmi zvládla jen trailer, zas tak statečná nejsem.

Hlavní postavou je opět zoufalec (ach, dneska se dívám na samé komedie a všude tohle, to je nějaké prokletí?), ale tentokráte je tu alespoň slušné obsazení, dokonce se o hlavní postavě dá i říct, že je docela sympatická, pokud zrovna nepředvádí nějaké záchvaty šílenosti.

Jinak je to ale stejně jako u všech komediálních kousků, které jsem dnes zažila, slabota. Vtip tento seriál neviděl ani z vesmírné rakety (docela blízko k tomu měla chladná reakce na oheň, „protože tam přece hoří pořád“, ale s tím si nevystačím), příběh taky není nic moc…

Takže dívat se? Jen kvůli obsazení? Asi raději ne, počkejte si na další NPL, třeba to bude lepší.
  • hlavní postava
  • obsazení
  • není to vtipné
  • celkově slabé
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát seriálu šanci? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
007.dany

007.dany

To také nevypadá zrovna dvakrát moc lákavě...
před 7 roky
Michalenka

Michalenka

Kvůli Amandě jsem to zkusit chtěla, tak teď nevim :/
před 7 roky
Koldik

Koldik

Kvoli hercom si pozriem aspon pilot.
před 6 roky
Další články k tématu