19. 4. 2017

Novinka pod lupou: The Warriors

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Warriors
Žánr: Komedie / Sportovní
Stanice: ABC (Austrálie)
Premiéra: 12. 4. 2017
Vysílání: středa, 21:30
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Jon Bell, Tony Briggs, Tracey Rigney
Herci: Gordan Churchill, Nelson Baker, Ben Knight, Reece Milne, Tasia Zalar, Lisa McCune, Vince Colosimo, John Howard

Ve zkratce

Doslova přes noc se talentovaní mladí sportovci dostanou do významného světa profesionálního sportu. Pro Makiho, Zanea a Scottieho znamená úspěch opustit domov a najít si své místo v neznámém světě. Kluci jsou vystavováni tlaku, jaký zatím nikdy nezažili, musí bojovat o udržení své integrity a propojení s minulostí. Pod vedením kapitána týmu Doca kluci plavou ve vodě nových vztahů a výzev na hřišti i mimo něj.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle se nepovedlo. Mám ráda seriály ze sportovního prostředí, je to takové dobré ozvláštnění oproti klasickým rodinným komediím nebo kriminálkám. Ale každé tvrzení musí mít asi výjimku. Warriors je výjimkou pro mě. Už od začátku to vypadalo divně a čím dál díl postupoval, tím se to zhoršovalo.

Hlavní postavy jsou naprosto nesympatické. Není tam nikdo, kdo by mi padnul do oka. Naopak, celá čtveřice je vyloženě protivná a potřebovala by pořádně proplesknout, aby se vzpamatovala. Protože jen idiot by si šel vrznout a vzal s sebou tři kámoše, místo aby se objevil na nejdůležitější akci roku, která mu může zajistit hvězdnou kariéru a spoustu peněz od sponzorů.

A pak mi vůbec nešlo do hlavy, proč u tak velké akce, kde jsou desítky, možná stovky lidí, nejen že nikdo nestojí u vchodových dveří, ale ty dveře jsou dokonce zamčené? To se mi opravdu nechce věřit. Očividně tvůrci potřebovali nějak zaplnit nesmyslný prostor ve vysílání, ale nevím, co dalšího by se tam dalo vymyslet lépe. Celý ten seriál prostě neměl vůbec vzniknout.

Budu koukat dál? Ani náhodou.
  • krátká stopáž
  • nesympatické postavy
  • příběh s více dírami než ementál
10 %
Mé hodnocení
ragelly

The Warriors je jedna z těch novinek, o kterých víme jen díky tomu, že vyšly, protože předtím jsme o jejich existenci věděli přibližně nic.

I v těchto vodách pro nás předem naprosto neznámých seriálů se naštěstí občas (vlastně velmi často) ukáže seriál, který je pro nás naprostým překvapením. A natolik pozitivním, že to dokonce převáží i ten fakt, že nečekaně vyšel seriál, což znamená nečekaný názor navíc.

The Warriors má k dispozici sympatické postavy, takže by se teoreticky k těm pozitivním překvapením zařadit dal, ale.

Co ten seriál má vlastně být? Krom toho, že je to sportovní, mi snad až do chvíle, než jsem si přečetla obsah černý na modrém, nebylo jasné, o co tu vlastně „go“. A co je to vlastně za žánr? Je to sportovní drama, je to „cože“, je to „nic“? Přibližně v polovině se objeví i náběh na horor a Indianu Jonese, ale co z toho vznikne – nic.

Zkrátka a dobře, celý seriál je nevýrazný. Jak mi vysvětlila ragelly, tak je tu údajně několik komediálních momentů, ale bez její pomoci bych je nepoznala, takže tak. Seriál sice alespoň trochu zachraňují relativně sympatické postavy a pár scén, které se dají prohlásit za podařené, ale přiznejme si to rovnou, stejně je to docela nuda.
  • postavy
  • několik působivých momentů
  • příběh
  • diskutabilní žánrové zařazení
  • je to takové nijaké
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát seriálu šanci? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Koldik

Koldik

:-D aj ja musim...
před 6 roky
Tarnaika

Tarnaika

Trailer mě teda moc nezaujal, ale určitě zkusím kouknout alespoň na pilotní díl. Pak svůj koment aktualizuju...
před 6 roky
andromache

andromache

Viděla jsem pilot a i když jsou všichni hlavní hrdinové pitomci (jako odskočit si na rychlovku, když...
před 6 roky
Další články k tématu