23. 4. 2017

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CBS

Dnes pokračujeme v našich závěrečných předpovědích. Na řadě je stanice CBS, kde už většina seriálů má o osudu jasno. Chybí devět kousků, najdete mezi nimi své oblíbence?

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CBS

V lednu jsme vám psali naše první tipy ohledně šancí na zrušení či prodloužení vašich oblíbených seriálů Velké pětky. Čtyři měsíce utekly jako voda a z midseason jsme se plynule dostali až ke konci sezóny. Sice nám stále ještě pár týdnů zbývá a všichni dobře víme, že se v nich může stát spousta zázraků i nemilých překvapení, ale než celý ten kolotoč prodlužování a rušení vypukne, pojďme se ještě jednou podívat na to, jak si seriály stojí.

Samozřejmě jako vždy nezahrnujeme do předpovědí reality shows, které mají prodloužení téměř jisté každý rok. Všechny letošní novinky z tipovačky na CBS už premiéru měly, takže v tomto ohledu budeme mít brzy stoprocentně jasno (na rozdíl od ABC). Dost už ale k úvodu, pojďte se spolu s námi podívat, jak si CBS seriály stojí.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
0 %
(již prodlouženo)

The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)
Blue Bloods (Spravedlnost v krvi)
Bull
Kevin Can Wait
MacGyver
Man with a Plan
Superior Donuts
Criminal Minds (Myšlenky zločince)
Hawaii Five-0 (Hawaii 5–0)
Life in Pieces (Rodinka na kousky)
Madam Secretary
Mom (Máma)
NCIS (Námořní vyšetřovací služba)
NCIS: Los Angeles (Námořní vyšetřovací služba L. A.)
NCIS: New Orleans
Scorpion (Tým Škorpion)

U CBS už máme z velké části jasno. O svém osudu už má rozhodnuto 16 seriálů, novinky i stálice. Chybí oznámit devět osudů, u většiny z nich bychom měli počítat s tím nejhorším, především u zbylých novinek, kde je kvůli nízké sledovanosti zrušení jasné. V seznamu není žádné velké překvapení, možná nízko hodnocená Madam Secretary, ale jinak se vše dalo očekávat. NCIS a Big Bang mají jisté i další řady, takže tam není co řešit, ostatní seriály jsou prodlouženy zatím pouze pro sezónu 2017/18.

Ještě si vydechněte

V této kategorii už v této sezóně nic nenajdete.

Není to tak jednoznačné

Ani tady už nic není, prostě u všech zbylých to bude velké drama :-D

Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
50 %

2 Broke Girls (2 $ocky)
série: 6.
původní tip: 35 %
krátký komentář: Veterán si vede ve sledovanosti stejně jako jeho prodloužení kolegové. Na druhou stranu už by ho čekala sedmá řada, herci se prodražují a CBS jej spoluvlastní s Warner Bros. TV, takže si zisky musí dělit. Aktuálně probíhají vyjednávání o nové řadě, šance jsou 50 na 50.

Šance na zrušení:
55 %

Elementary (Sherlock Holmes: Jak prosté)
série: 5.
původní tip: 70 %
krátký komentář: Elementary je každý rok oříšek. Jde o nejméně sledovaný seriál stanice. Na druhou stranu má mimořádně lukrativní syndikační smlouvu, která CBSku vydělává za každou epizodu nechutně obrovský balík peněz. Elementary se také dobře prodává do zahraničí, takže šance na prodloužení jsou relativně vysoké. Ale nikdy nevíte, jakým směrem se karta nakonec obrátí.

Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
70 %

Code Black
série: 2.
původní tip: 75 %
krátký komentář: Seriálu hraje do karet, že stanice nemá v aktuální pilotové sezóně žádný lékařský kousek, takže asi bude chtít Code Black nechat v programu. Přesto jde o jeden ze slabších článků, takže bude záležet, jestli CBS uzavře výhodnou smlouvu se společností ABC Studios, která seriál vlastní.

Šance na zrušení:
70 %

The Great Indoors (The Great Indoors)
série: 1.
původní tip: 30 %
krátký komentář: V prodlužovacím balíčku se překvapivě neobjevil Great Indoors, ale Man with a Plan. Seriál nasazený po Big Bangu má lepší čísla, ale ne tak dobré, aby byl automaticky ve hře na prodloužení. Navíc bylo oznámeno, že zbytek sezóny dojede v pondělí, což není známka důvěry. Když k tomu připočtete, že většina ostatních komedií už dostala zelenou, s Great Indoors to nevypadá moc růžově.

Šance na zrušení:
85 %

Criminal Minds: Beyond Borders
série: 2.
původní tip: nebyl
krátký komentář: Loni se překvapivě (asi kvůli značce v názvu) dočkal seriál prodloužení. Letos jsou jeho čísla ještě níž a nepředpokládá se, že by se měl vrátit se třetí řadou.

Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

Ransom (Výkupné)
série: 1.
původní tip: 90 %
krátký komentář: Jak by asi v sobotu nasazený seriál mohl dopadnout? Sice jde o mezinárodní spoluprodukci, takže se stanici náklady na výrobu podstatně snižují, ale v podstatě není důvod, aby si tento kousek držela u těla.

Šance na zrušení:
90 %

The Odd Couple (Správná dvojka)
série: 3.
původní tip: 85 %
krátký komentář: Matthew Perry tento týden tweetoval, že jeho obličej v šatně na place byl přemalován zelenou barvou, takže seriál byl očividně zrušen. Potřebujete víc přesvědčit, že se Odd Couple nevrátí? Každopádně oficiální zpráva chybí, proto zatím necháváme v kategorii „Jasná zrušení“.

Šance na zrušení:
95 %

Pure Genius
série: 1.
původní tip: 95 %
krátký komentář: Tady se od midseason nic nezměnilo. Seriál upadne v zapomnění, pokud se tak ještě nestalo. Šance na druhou řadu jsou téměř nulové.

Šance na zrušení:
95 %

Training Day
série: 1.
původní tip: nebyl
krátký komentář: Training Day to má spočítané. Hlavní představitel zemřel a drama bylo kvůli trapné sledovanosti přehozeno na sobotní večery, kde poklidně dojíždí. Užívejte si zbylé epizody, víc jich už nebude.

Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Doubt
série: 1.
původní tip: nebyl
krátký komentář: Doubt je prozatím jediným oficiálně zrušeným seriálem stanice. Ta ho odepsala již po třech epizodách, jelikož sledovanost šla od začátku rychle k šípku. S okamžitou platností byl stažen z programu a ani se neví, jestli budou zbylé díly odvysílány.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Adík

Adík

2 Socky už na to sice nemají, zde je, alespoň u mě, válcuje Young & Hungry, ale i tak jim...
před 6 roky
Valesion

Valesion

Tak u CBS mám takovou svou trojku a všechny počiny jsou mou maličkostí velice oblíbené. The Big Bang...
před 6 roky
majka147

majka147

Scorpion a Macgyver ma tešia... Zvyšok neznám
před 6 roky
Další články k tématu