14. 7. 2012

Comic-Con 2012: Defiance

Comic-Con 2012: Defiance

Stanice SyFy umožnila fanouškům krátký pohled na postapokalyptickou Ameriku, kterou vytvořili pro Defiance, ambiciózní projekt, který má být kombinací televizní zábavy a hraní na takové úrovni, která dosud nebyla k vidění. Cílem, o kterém se zmínil jeden z tvůrců Kevin Murphy (Caprica), je vytvořit dramatický seriál společně s MMO (on-line hra pro více hráčů) střílečkou, přičemž obě složky budou znamenat samostatný zážitek, ale pouze společně dokáží fanouška správně obohatit. To sice není snadný cíl, ale představitelé seriálu, stejně jako tvůrci stojící za hrou (Trion Worlds), se zdají být jisti sami sebou a tím, že dali dohromady tu správnou skupinu lidí, která vše dokáže zvládnout.

Murphy vnímá show jako futuristický western, spíše jako The Searchers (klasika s Johnem Waynem) než jako Mad Max (Šílený Max). Vše se přitom odehrává na ekologicky zdevastované Zemi, kde po desetiletích válek prakticky neexistuje zákon. Planeta je nyní domovem sedmi nových mimozemských ras (přistěhovalců, pokud chcete), kteří se snaží komunikovat s domorodými obyvateli (lidmi) a to s občas velmi rozdílnými výsledky. Ačkoliv tvůrci několikrát zmínili jako svůj vzor seriál Battlestar Galactica (co se týče kvality, které by chtěli dosáhnout), Defiance vyznívá přece jen o něco optimističtěji. Válka je u konce a před hrdiny stojí jasný úkol – pokusit se společně vybudovat nový svět.

Hráči se budou moci setkat s hlavními postavami, Jebem Nolanem (Grant Bowler) a jeho mimozemskou adoptivní dcerou Irisou (Stephanie Leonidas) v San Franciscu, než se postavy zapojí přímo do seriálu, který se odehrává ve městě nazvaném Defiance (bývalé St. Louis). Herní část v San Franciscu bude mít „dopad“ na zápletku představenou seriálem. Zástupci obou tvůrčích týmů se však příliš nechtěli dělit o detaily. Sdělili, že hráči budou moci působit na postavy ještě dříve, než se ony objeví v seriálu a zároveň oznámili soutěž, jejíž vítěz uvidí svou vytvořenou postavu v druhé sezóně seriálu. Bowler se smíchem hráčům poradil, aby své postavy pojmenovali „řádně“.

Producenti pro seriál vytvořili čtyři výrazné mimozemské jazyky, což jako příklad pouze ukazuje úroveň detailů, kterých se tvůrci snaží dosáhnout, aby splnili přání fanoušků, kteří se chtějí „hluboko ponořit“ do příběhu. Když Jaime Murray (H.G.Wells ve Warehouse 13) během diskuze s fanoušky předvedla pár mimozemských rozhovorů, které si zapamatovala, starostka Defiance Julie Benz (kterou můžete znát z Dextera) ji se smíchem obvinila, že prozrazuje děj. V seriálu se také objeví Mia Kirshner (např. Mandy ve 24) a skotský herec Tony Curran. Julie Benz zároveň autory pochválila, že pro ženy píší komplexní postavy, které nespadají pouze do klasických škatulek typu „matka – žena – oběť“.

Přestože byly ukázky v teaseru příliš krátké na to, aby člověk získal ten správný dojem ze seriálu, speciální efekty byly naprosto úžasné a publikem na Comic Conu byly přijaté velmi dobře. V následujících měsících se tak dá očekávat, že o celém projektu budeme slýchat mnohem častěji (SyFy a Trion strávili vývojem již 4 roky a kdo ví, kolik peněz již bylo proinvestováno). Hodlají se, jak řekl představitel stanice Mark Stern, „pořádně rozjet.“ Jen čas ale ukáže, zda se jim podaří dosáhnout podobného úspěchu jako tvůrcům Battlestar Galacticy.

Defiance má premiéru na stanici SyFy v dubnu 2013.

(zdroj: IGN)

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
VanThomass

VanThomass

Jasný to by se taky mohlo stát :-D Ale snad to mají dobře připravený ;-)
před 11 roky
Longsword

Longsword

... treba jako Terra Nova? Navic jsem z popisu tak nejak nepochopil to propojeni mezi sebou...
před 11 roky
VanThomass

VanThomass

Tak Terra Nova doplatila na to, že se prezentovala jinak, než jaká nakonec byla. Tzn. nikdo nečekal, že...
před 11 roky
Další články k tématu