30. 5. 2017

Novinka pod lupou: Loaded

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Loaded
Žánr Komedie / Drama
Stanice Channel 4
Premiéra 8. 5. 2017
Vysílání pondělí ve 22:00

Délka pilotu: 41 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Josh, Leon, Watto a Ewan po sedmi letech tvrdé práce prodají svou firmu, jejímž největším úspěchem je mobilní hra Cat Factory. Po letech mají poprvé možnost vidět plody snažení na svých bankovních účtech, ale nově nabyté bohatství, které partu kamarádu vyšvihne mezi multimilionáře, vždy neznamená plnit si své nejdivočejší sny a možnost dojet k novému domu v novém Ferrari a nasadit si svou novou zlatou vikingskou helmu, občas to znamená i neschopnost se s novými možnostmi vyrovnat, nutnost snášet společenský tlak a nálepku boháče, i když jste pořád ten stejný člověk. Jako by nestačily už tyto problémy, na partu čekají i další kostlivci ve skříni a je jen na nich, jestli tohle všechno zvládnou – společně.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Asi to říkám často, ale opakování je matka moudrosti, takže si to řekneme ještě jednou – s britskými komediemi je to ošemetné. Tudíž by si člověk měl dávat pozor, než se do nějaké skutečně pustí.

Dejme téhle k dobru, že rovnou přiznává, že je to i drama, takže jde alespoň částečně omluvit, že se člověk víceméně vůbec nezasměje. Minimálně, když o tom člověk ví předem, ne jak já. Fajn, už s těmi moudry končím. Takže dál.

Hlavní čtveřice je skvělá, sice se skládá z velmi rozdílných osobností, ale ani přesto nepůsobí tahle skupina nijak nuceně, což se samozřejmě nedá neocenit. Občasná trhlost je naopak výhodou. Jenže vedlejší postavy, ač vlastně ničemu nevadí, svými šílenými projevy působí tak trochu navíc. Přece jen, přiznejme si, seriálu stačí čtyři šílenci, šílená sekretářka, šílená ex a šílená šéfová navíc a už je to možná trochu moc.

Jinak je ale Loaded hodně dobré. Neříkám, že by seriálu neprospělo nějaké zkrácení, protože prospělo. Zkrátka téměř tři čtvrtě hodiny je na komedii moc, jak vidíme u všech komedií Channel 4. Opět tu totiž máme to, že tempo občas prostě nestačí, což je škoda. Přiznaná kombinace komedie a dramatu ale seriálu jen svědčí, Loaded se daří mezi oběma žánry úspěšně pendlovat a dramedy je zajímavá skupina, která, když se dobře udělá, ozvláštní oba žánry, takže proč ne.

Celkově je seriál takový nevlezlý, možná až nenápadný, ale sleduje se dobře, tak proč ne?
  • hlavní čtveřice
  • dramedy
  • občas pomalejší tempo
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dostala jsem od toho přesně to, co jsem čekala. Jde o lacinou komedii, která se táhne 40 minut. Tohle jsem si opravdu neužila. Neříkám, že je to naprostý odpad, který nemá na obrazovkách co dělat. Jen si myslím, že podobných seriálů už tu bylo tolik a žádný z nich nedokázal pořádně zaujmout. Podobné téma má například dvacetiminutovka Carters Get Rich, která se s miliony liber dokázala vypořádat o mnoho lépe.

Zdejší čtveřice hrdinů ničím nezaujme. Jsou to nerdi, kteří dokázali vymyslet úspěšnou aplikaci. I poté, co mají na účtě 14 milionů, ale pořád neví, co se svým životem. Ten jeden, kterého okolí neustále ignoruje, je vážně chudák. Rozdá skoro všechny prachy, jen protože je mu trapně a nechce se hádat. Docela nereálná postava, upřímně, kdo z vás by rozdal půl milionu liber lidem, kteří o vás slyší skoro poprvé?

Je fajn vidět různé situace a způsoby, jak přemýšlí normální lidé o tom, co to znamená být bohatý. Upřímně si nedokážu představit, co bych s tolika penězi dělala. Jasně, takové věci jako dům, auto, elektronika, nějaká ta dovolená, to je jasné, ale dál? Ono se říká, že čím víc peněz máte, tím víc máte nutkání je rozhazovat. No chtěla bych to někdy zažít, i když bych rozhodně nezvolila koupel v šampáňu.

Budu koukat dál? Neh, pilot bohatě stačil. Už tak jsem ho musela dokoukávat nadvakrát.
  • téma
  • postavy
  • místy přehnané
  • minimum vtipu
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Za celou dobu sledování jsem nějak nepochopil, jestli jde o komedii nebo drama. Na komedii to je moc dlouhé a vtipu tolik není, na drama tomu zas chybí pořádná zápletka. Ale vzhledem k tomu, že mi to tu píše, že Loaded je komedií, budu k tomu tak přistupovat – a tak dorážím hned k prvnímu problému pilotu, jímž je jeho častá nevtipnost.

Samotný nápad není k zahození, při lepším uchopení to mohlo aspirovat na oddechovou komedii, která by ale zároveň byla takovou sondou do sociálního světa a nastavovala zrcadlo některým společenským tématům. Místo toho tu máme komedii postavenou na suchém humoru, a hlavně pak na tom trapném. Pousmál jsem se dvakrát, na víc mě tam nic nepobavilo. Ještě ke všemu je vyprávěna epizodicky, skáče se tu z místa na místo a střih člověka mate.

Herci jsou v pohodě, problém jsem neměl žádný, jsou to sympaťáci, a ještě ke všemu nijak nezaostávají. Postavy jsou sice složeny z nereálných kreténů, ale v komediálním žánru ještě v mezích únosnosti. Rozhodně musím ocenit zápletku, která je sice prostá a nijak komplikovaná, na druhou stranu v komediálním žánru není moc často vídaná a působí svěže.

A pilotu pak nejvíc ubližuje jeho nevýraznost. Ve většině aspektů se pohybuje v takovém šedém průměru, že člověk si po jeho konci neodnese žádný dojem a po hodině na něj zapomene. Průměrné je všechno, vymyká se pouze kvalitní zápletka společně herci, pak ale i nepovedený humor a dlouhou stopáž. A především nevýraznost pilotu, která ubírá spoustu procent.
  • herci
  • zápletka
  • dramatičtější části
  • stopáž
  • nezdařilé vtipy
  • postavy
  • rychle to zapomenete
40 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Koldik

Koldik

Zmiesane pocity z toho hodnotenia, necham si rozhodnutie este ulezat v hlave...
před 6 roky
Další články k tématu