5. 6. 2017

Na co koukat v létě: 3. díl

Na co koukat v létě: 3. díl

Hlavní sezóna nám pomalu ale jistě končí. V létě se však rozhodně nudit nebudeme! Kromě pravidelného dohánění restů nás čeká i bohatý program složený z premiér letních novinek i návratů oblíbených stálic. Pojďte se podívat, na jaké seriály se v létě můžeme těšit ve čtvrtek a v pátek.

Jak už je to v posledních letech zvykem, léto rozhodně neznamená seriálový utrum. Právě naopak, premiéru mají desítky seriálů, a to jak novinek, tak i navrátilců, kteří fanouškům nabídnou nové série. Letos se můžeme těšit na více než šedesát letních seriálů! To je pořádná dávka, co říkáte? Z tohoto množství je více než třetina novinek, takže ani my se u našich článků ze série Novinky pod lupou nebudeme moct příliš flákat.

V dnešním článku se můžete podívat na to, jaké seriály nás čekají v sobotní a nedělní večery. Tato nabídka je ryze záležitostí kabelovek, pouze s jednou britskou výjimkou.

Sobota

Hodnocení na SerialZone.cz

AMC

Sobotní večery nejsou příliš nabité. Dočkáme se jen dvou seriálů, takže bude čas na víkendové dohánění restů. Na AMC se bude od 17. června vysílat poslední řada špionážního historického seriálu Turn. Jelikož byl konec oznámen dopředu, tak doufáme, že se s ním tvůrci řádně poperou a diváci se dočkají úctyhodného zakončení.

BBC America

Orphan Black jsme toho již napsali hodně, vždyť závěrečná řada získala první místo v našich nejočekávanějších červnových seriálových premiérách. Už tedy zbývá jen dodat, že čekání je téměř u konce, jelikož se všechny Tatiany vrací již 10. června.

Neděle

Hodnocení na SerialZone.cz

AMC

Kabelovka AMC vyráží v plné zbroji. Na sobotu si nechala svůj méně sledovaný seriál, zato v neděli již včera (4. června) začala nová série Fear the Walking Dead, populární spin-off populárnějšího brášky The Walking Dead. Recenze jsou sice trošku rozporuplné, ale to fanouškům nezabrání užít si nové epizody naplno. Za tři týdny, konkrétně 25. června, se na obrazovky vrátí s druhou sérií neméně slavné drama Preacher.

BBC

Britská stanice BBC chystá na léto velkého hráče. Do programu se s novou řadou vrátí 11. června Poldark, jeden z nejúspěšnějších britských seriálů posledních let. Máme tu před očima zrod nového Sherlocka? To asi úplně ne. Ale i tak je Poldark velmi populární a rozhodně by ho měl zkusit každý seriálový fanoušek.

Comedy Central

Na Comedy Central odstartuje 18. června další řada odvážného animáku Legends of Chamberlaine Heights, který se velmi snaží dosáhnout úrovně svého slavnějšího kolegy South Parku, ať už prostředím, postavami či jejich chováním.

Epix

Jedna z méně známých stanic v našich končinách si na letní neděle připravila jeden seriál, a to novinku Get Shorty o bývalém bouchači, který se živí jako hollywoodský producent, své nezákonné praktiky však za hlavu nehodí.

FX

Na stanici FX si v létě budeme moct užít naposledy strašidelné upíry. Závěrečná řada The Strain startuje 16. července. Doufejme, že nám tvůrci připravili finále, na které jen tak někdo nezapomene.

HBO

Kabelovka HBO se činí a na letní neděle má v rukávu hned tři své seriály. Asi není třeba spekulovat o tom, na který z nich se fanoušci po celém světě těší nejvíce. Bylo to poměrně dlouhé čekání, ale už jsme skoro tam. Od 16. července se začne vysílat zkrácená sedmá série fantasy Game of Thrones. A doporučujeme vám, abyste si užívali každý díl naplno, protože čekání na poslední řadu bude dost možná dvojnásobně dlouhé. Hned o týden později se ke slavnému seriálu připojí i dvojice komedií. Tradice letního programu je komedie Ballers s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli. Tu letos doplní druhá řada komedie Insecure.

Showtime

Stejně jako HBO, tak i Showtime bude mít v létě na nedělní večery nasazeny hned tři seriály. Ti rychlejší z vás již mohli zhlédnout pilot nové dramatické komedie I'm Dying Up Here, která měla premiéru 4. června (ale pilot byl venku již několik dnů) a odehrává se v prostředí stand-up baru. Na další Showtime seriál si musíme počkat až do 8. srpna, kdy bude mít premiéru nová řada Raye Donovana. Seriál se u nás i v USA těší velké oblibě, nicméně se na internetu objevují spekulace, že by nadcházející pátá série mohla být poslední. Stanice však prozatím nic nepotvrdila ani nevyvrátila, takže na oficiální vyjádření si budeme muset ještě počkat. Opačný případ je komedie Episodes, která startuje 20. srpna. Již pěkných pár měsíců (let?) víme, že nová řada bude pro seriál s Mattem LeBlancem poslední.

Starz

Prémiová kabelovka Starz sází v létě na osvědčenou klasiku. Na obrazovky se vrátí 25. června černošské drama Power, které je i po třech letech stále nejsledovanějším seriálem v celé historii stanice, hravě přeskočilo například i Spartaca nebo Black Sails. U nás o něm ale stále málokdo ví…

TNT

Kabelovka TNT v poslední době nemá příliš vlastní tvorby. Její bývalá sláva byla v podstatě dovršena koncem Rizzoli and Isles, ale stále ještě několik oblíbených želízek v ohni uchovává. Jedním z nich je bezesporu drama The Last Ship, které se vrací na obrazovky 20. srpna. O více než dva měsíce dříve (11. června) však budete moct vyzkoušet novinku této stanice, thriller Claws z prostředí kosmetického salónu.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
alesanko

alesanko

To bude znova všade GoT.. pff Aleinak sa těším na Preachera.. to bude super :)
před 6 roky
1Anilvap

1Anilvap

Orphan Black! Tatiana je úžasná, je mi líto že to je poslední řada, ale snad to aspoň ukončí pořádně. :)
před 6 roky
singularita

singularita

Je to asi ohrané. Ale pro mne je Game of Thrones. Ostatní nechám na maratony.
před 6 roky
Další články k tématu