7. 6. 2017

Datum návratu a další střípky z natáčení The Grand Tour

Datum návratu a další střípky z natáčení The Grand Tour

Když se v březnu, respektive v červnu roku 2015 rozloučilo s obrazovkami BBC a pořadem Top Gear trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May, na fanoušky této trojice čekalo téměř dvouleté čekání na jejich návrat. S tím, že mezi první a druhou řadu motoristického pořadu The Grand Tour už podobná prodleva nehrozí, se nedlouho po konci první řady pochlubilo moderátorské trio ve svém přenosu, ve kterém odpovídalo na otázky fanoušků, brzy o tom, že se diváci druhé řady dočkají ještě letos, informoval i Amazon.

Období, ve kterém mají diváci čekat premiéru první epizody nové řady, nyní ještě upřesnil v pořadu The One Show stanice BBC One podle svých kolegů nejpomalejší člen moderátorské trojice, James May (občas také přezdívaný Captain Slow). Podle Jamesových slov je jasné, že přípravy na vysílání po téměř čtyřech měsících (natáčení začalo v únoru) pomalu docházejí ke zdárnému konci, druhá řada motoristického pořadu streamovací služby Amazon si totiž stihne odbýt premiéru necelý rok po premiéře řady první. Slovy Jamese Maye: „Druhou řadu budete moc poprvé vidět už v říjnu tohoto roku, potom si ji samozřejmě budete moc pouštět kdykoliv, kdy budete chtít. Takhle to mám říkat.“

Drahý pořad s vysokým rozpočtem

Jak přesně si ve sledovanosti The Grand Tour vede, není vzhledem k tomu, že Amazon tyto údaje nezvěřejňuje, známo. Zdá se ale, že se Amazonu jeho investice vyplatí, první epizoda pořadu měla být tou nejúspěšnější debutovou epizodou v rámci všech streamovacích služeb, počet předplatitelů Amazonu se ve Spojeném království prý loni dokonce zdvojnásobil. Amazon svěřil na tvorbu pořadu přece jen velké množství peněz, k tomu se vyjádřil i výkonný ředitel Netflixu, Reed Hastings: „Nabídli jsme na pořad Jeremyho Clarksona nějaké peníze a oni nabídli víc. Když jsme se to dozvěděli, ta částka nás udivila.“

Rozpočet na 36 epizod rozložených do tří řad přece jen činí celých 160 milionů liber. Když se na rozpočet, konkrétněji na to, kolik peněz na natáčení druhé série padlo, Jamese Maye zeptali moderátoři The One Show, James May k tomu svěřil: „Utratili jsme, kolik nejméně šlo. Ne, myslím, že asi stejně jako za první řadu. Na výrobu je pořad opravdu drahý. Hodně cestujeme, máme velký štáb, využíváme spoustu techniky, natáčíme ve 4K. Ale to není nic zajímavého. Druhá řada bude víceméně stejná, ale pozměnili jsme pár věcí, o kterých vám ale zatím nemohu nic říct, protože teď jste konkurence a tohle je tajemství.“

Takže je jasné, že si na konkrétnější odpovědi na to, jestli pořad projde změnami, po kterých volali diváci (oblibu si u fanoušků nezískala rubrika s celebritami „Celebrity Brain Crash“ a ani týmový závodník s vyhraněnými názory, takzvaný Američan), budeme muset ještě počkat, ale pár střípků z natáčení přece jen uniklo, především díky účtům moderátorů a štábu na sociálních sítích (jednou z nich je i takzvaný DriveTribe, který založili Clarkson, Hammond, May a Andy Wilman společně se zakladatelem několika významných projektů Ernestem Schmittem).

Hammondova (další) nebezpečná havárie

Ve druhé řadě diváci mohou s jistotou očekávat výpravy například do Spojených států amerických, Gruzie, Švýcarska, Francie, na ostrov Pag v Chorvatsku či do Mosambiku. Nejvíce rozruchu vyvolala právě výprava do východní Afriky, během které si moderátoři připomněli nehodu Richarda ve Vampiru Dragster, která se stala 20. září 2006 a Richard po ní skončil na dva týdny v kómatu. Tentokrát se v březnu Richardovi nevyplatila jízda na motorce, která skončila pádem. Po nehodě Hammond skončil v bezvědomí, což Richardovy kolegy vzhledem k předchozí zkušenosti vyděsilo. Vážnosti se ve svém vyjádření nevyhnul ani Jeremy Clarkson, který ale i přesto potvrdil, že nehoda to tentokrát nebyla tak vážná: „Opravdu se zranil dost ošklivě. Nemocnice ale nejsou nic pro nás.“

Vyjádření samotného Hammonda ale i tak vyznělo o něco optimističtěji. „Koukal jsem se a žiju. Můžu potvrdit, že jsem spadl z motorky – a to vlastně hned několikrát – a ano, bouchnul jsem se při tom do hlavy a vlastně i do všeho ostatního krom levého palce, který tak i nadále zůstává jediným místem, na kterém jsem se ještě nikdy nezranil. Zatím o tom nemůžu říct víc, všechno si to nechávám pro pořad. Ale co se týká zranění, řekněme to tak, že tentokrát to na knížku nebude,“ připomněl svou knihu On My Edge: My Story (česky Na hraně: Můj životní příběh), ve které pojednával o nehodě ve Vampiru a o jejích následcích. Je pravděpodobné, že záběry z nehody v Mosambiku, se stejně jako ty z nehody ve Vampiru odvysílají.

Něco si ovšem ze své nejnovější nehody Hammond odnesl. Nedlouho po události v Mosambiku se svěřil, že začne být opatrnější a už nebude riskovat další vážná zranění či snad smrt během dalších vysokorychlostních kaskadérských kousků, protože nechce svou ženu připravit o manžela a své dvě dcery o otce.


Těšíte se na druhou řadu pořadu The Grand Tour? Přijde vám, že je rozpočet show dobře využit? A co říkáte na to, že se Richard Hammond opět podíval do očí smrti?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Gratuluji k lepšímu výběru místa pro přečtení této zprávy.
před 6 roky
Romix

Romix

No a Hammond se nam dnes zase malem zabil.. hlavne, ze rikal, jak bude opatrnejsi :D...
před 6 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

No ty kráso. Ale tak tři měsíce mu to vydrželo :D. Jen aby to jednou neskončilo hůř.
před 6 roky
Další články k tématu