10. 7. 2017

Tvůrce Leftovers se vrhá na komiksové Watchmeny

Tvůrce Leftovers se vrhá na komiksové Watchmeny

Není to tak dlouho, co se drama The Leftovers po třech letech rozloučilo. Tvůrce Damon Lindelof si však nedává žádnou dovolenou a hned míří zpět do práce. Lindelof opět spojí síly dohromady s HBO a začne pracovat na adaptaci grafického románu Watchmen.

Komiks od Alana Moorea a Davea Gibbonse vyšel v DC v roce 1987 a získal velmi dobré ohlasy. V roce 2009 se příběh dočkal filmového zpracování, které však bylo přijato průměrně a ani ve sledovanosti nevydělalo mnoho nad rozpočet.

Nepředpokládá se, že potenciální seriál bude mít s filmem spojitost. Příběh se soustředí na alternativní časovou linii, kde superhrdinové mění průběh lidské historie. Již od 40. let superhrdinové pomohli Státům vyhrát válku ve Vietnamu, skandál Watergate nikdy nezažil světlo světa a Nixon zůstal prezidentem až do začátku 80. let. V roce 1985, kdy se příběh odehrává, Státy směřují ke třetí světové válce proti Sovětskému svazu a superhrdinové jsou vyvrhelové. Někteří pověsili oblek na hřebík a šli do důchodu, jiní pracují pro vládu.

Původní komiks byla pouze limitovaná série vyprávějící uzavřený příběh. Prozatím není jasné, jestli seriál na HBO by byl také pouze minisérie, nebo půjde o klasický seriál. Lindelof je známý tím, že má raději kratší seriály s předem danými konci.

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
milosh

milosh

Komiksovky můžu, ale protože tohle není zrovna můj oblíbený tým, počkám si teprve, jak se povede pilot.
před 6 roky
Kolombo

Kolombo

Watchmen jsou moje srdcovka, ale tady se opravdu bojím. Celá kniha byla nádherně zpracovaná ve filmu, který...
před 6 roky
Koldik

Koldik

po tom filme som trosku skepticky, ze ako toto dopadne...
před 6 roky
Další články k tématu