21. 7. 2017

Comic-Con 2017: Ghosted

Comic-Con 2017: Ghosted

Komediální novinka Ghosted na svou premiéru teprve čeká, na první epizodu se američtí diváci na televizi Fox můžou těšit 1. října 2017. Seriál se ale na letošním Comic-Conu dočkal svého panelu, na kterém mohl potenciální diváky právě na sledování premiéry nalákat.

Na panelu diváky bavily samozřejmě i ty největší hvězdy – hlavní duo Craig Robinson a Adam Scott, či Ally Walker, panel si nenechal ujít ani tvůrce seriálu, Tom Gormican, a jeho producent, Kevin Etten. Herci posluchačům mimo jiné přiblížili své postavy. Pokud jste o seriálu ještě nikdy nečetli, jistě uvítáte pár slov o tom, co je novinka Ghosted vlastně zač. Organizace The Bureau Underground, specializující se na všechny bytosti, které by lidé, pokud by to šlo, neměli vídat – od mimozemšťanů po duchy či nemrtvé, rekrutuje dva nové detektivy – jednoho cynického skeptika a k němu génia s upřímnou vírou v paranormální jevy. Nováčci mají prošetřit nevysvětlenou (ale snad ne nevysvětlitelnou) aktivitu v Los Angeles. Z celkem obyčejného případu se nakonec vyklube něco mnohem většího – záhada, která by mohla být pro celou lidskou rasu velmi nebezpečná.

Společnost vede kapitánka Lafrey v podání Ally Walker. A rozhodně se nedá říct, že by Leroye Wrighta a Maxe Allisona zaměstnala dobrovolně – jak sama herečka řekla, duo její postava vlastně unesla. Muži zprvu vůbec netuší, co na tomto místě dělají nebo proč byli vybráni právě oni, ale i tak se do práce pustí s maximálním nasazením, i když ve svých normálních životech jsou vlastně oudsidery a loosery. Onen cynik, Leroy Wright, kterému propůjčí tvář Craig Robinson (toho diváci mohli vidět například v seriálech Mr. Robot a Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99)), kdysi býval policistou, dnes už je z něj jen ochranka v obchodu. Jeho kolega, Max Allison v podání Adama Scotta, je na tom ovšem ještě hůř – zatímco kdysi býval uznávaným astrofyzikem, dnes musí pracovat v knihkupectví, protože ho z minulé práce vyhodili, neboť začal okolí přesvědčovat o existenci paranormálních jevů a věří, že jeho manželku unesli mimozemšťani. Tudíž ho mají všichni (nejspíš logicky) za blázna. Zábavným detailem je, že co se týče víry v nadpřirozeno a paranormální jevy, herci to mají v reálu úplně opačně – Adam Scott na duchy a podobné záhadné bytosti nevěří, Craig Robinson (a Tom Gormican s ním) zase ano.

Adam Scott a Craig Robinson baví diváky.

Vzhledem k tématu nové komedie je těžké nevidět jistou podobnost se slavným duem, které na obrazovkách Foxu září s přestávkami už více než dvacet let. Ano, tušíte správně, řeč padla na Muldera a Scully z Akt X. Obsazení Ghosted se totiž dočkalo velmi zajímavé otázky – která z dvojic (Mulder a Scully či Leroy Wright a Max Allison) má mezi sebou větší chemii. Hvězdy komediální novinky bez váhání (i když se smíchem) potvrdily, že Mulder a Scully jsou oproti nim žabaři, takže to vypadá, že diváky čeká pořádná jízda.

Řeč ovšem přišla i na duchařinu jako takovou, herci byli mimo jiné dotázáni i na to, která známá osobnost je podle nich mimozemšťan v přestrojení. Adam Scott navrhl Donalda Trumpa, Craiga Robinsona napadl Steve Buscemi. Pravda je někde tam venku, tak kdo ví, jak je to doopravdy. Takže mějme oči na šťopkách.

Ovšem zpátky k seriálu. Pokud by si někdo stále nedokázal představit, co od Ghosted čekat, Adam Scott pro něj nabídl velmi zajímavý popis. Totiž, prý si mají všichni představit, jak by to asi dopadlo, kdyby měly dítě seriál Stranger Things a filmová krimi komedie Midnight Run (Půlnoční běh). A to dítě je Ghosted. Velmi zajímavý popis, co říkáte? To Ally Walker se na podobně drastický popis neodvážila a raději divákům vzkázala: „Seriál je opravdu, opravdu zábavný, krom toho je ale také i trochu děsivý. Myslím, že se vám bude líbit.“ Za Craiga Robinsona stačí říci, že herci šli do natáčení s opravdovou vervou, Craig si totiž během natáčení pilotní epizody zranil prst. Na ruku mu totiž přiletěla lidská hlava.

A právě pilotní epizodu jako obrovské překvapení Fox přítomným promítnul. Díl v té době ještě nebyl úplně dokončen, přesto se divákům prý líbil. My ostatní si ale musíme počkat na říjnovou premiéru, po které se můžete těšit i na náš rozbor v Novince pod lupou.


Těšíte se na tuto novinku? Nalákala vás slova hvězd seriálu na sledování? Jakou budoucnost seriálu předpovídáte?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Na tohle se těším. Popis vypadá suprově, u traileru jsem se bavila. Tak uvidíme. Ale jedna věc jistá...
před 6 roky
Caroline115

Caroline115

Tak tohle je jedna z mála novinek, na kterou se těším. Snad to bude dobré...
před 6 roky
24ron24

24ron24

Nad touto novinkou rozmýšľam či ju skúsim mrknúť. No uvidím ako budem stíhať :P Trailer nebol najhorší :)
před 6 roky
Další články k tématu