16. 7. 2012

Comic-Con 2012: The Simpsons (Simpsonovi)

Comic-Con 2012: The Simpsons (Simpsonovi)

Springfield provedl invazi do San Diega už v sobotu a my vám nyní přinášíme pár drobností, které se tvůrci rozhodli prozradit o nadcházející 24. sezóně). Probereme si to jedno po druhém, pohodlně se usaďte a jdeme na to.

Panelové diskuze se zúčastnili tito členové týmu, producent David Mirkin, výkonní producenti Al Jean a Matt Groening, režisér Mike Anderson a za herce Yeardley Smith (dabuje Lízu), která do San Diega přiletěla helikoptérou, se kterou přistála na palubě USS Midway. Tomu tedy říkám nástup hodný seriálu o žluté rodince :-)

Promítání

Byla promítnuta 2-D verze krátkého animovaného 3-D filmu s názvem The Longest Daycare (Nejdelší denní péče), který bude v kinech (alespoň těch amerických) promítán před začátkem filmu Doba ledová 4: Země v pohybu (Ice Age: Continental Drift). Smith to komentovala slovy, že “dvě dé pořád vypadá sakra dobře, že?”). Hlavní hrdinkou filmu je Maggie, která se vrací do školky pro nejmenší, jen aby byla přeřazena do skupiny dětí, které nejsou “nic extra” a setkává se se svým starým rivalem, miminkem Geraldem. Fanoušci měli také možnost zhlédnout krátkou ukázku z připravovaného podzimního speciálního čarodějnického dílu (“Treehouse of Horror”), který se bude jmenovat “The Greatest Story Ever Holed,” a ve kterém žlutá rodinka adoptuje malou černou díru, ta ale bude dál růst. Řekněme, že tato díra bude mít velmi zajímavou reakci na Barta, který ji bude krmit svým úkolem do matematiky. Co se asi pak stane, když Komiksák (Comic Book Guy) do této černé díry vloží klasickou Disneyovku nazvanou Černá díra? Během pár měsíců díky tomu budete moci zjistit některá tajemství, která před námi vesmír ukrývá.

Pár postřehů z diskuze s fanoušky

  • Simpsonovi nezamíří na Broadway, přestože Groening řekl, že by se mu moc líbilo nahrát nějaké audio knihy s Danem Castellanetou (Homer), který by četl Homérovu Ílias a Odysseu. (“Stálo by ho to jen 27 hodin jeho života,” poznamenal k tomu.).
  • Když souhlasil, že svůj hlas propůjčí do epizody, kde se Líza stane vegetariánkou, požádal Paul McCartney producenty, zda by mohli tuto postavu nechat vegetariánkou i v dalších dílech.
  • Když padl z publika dotaz, zda se producenti nezamýšleli nad možností natočit krátký nebo klasický film s hrdinou McBainem, odpověděli, že zvažovali pro krátký film jiná témata. Diváky pak požádali o hlasování a výběr mezi Itchym & Scratchym nebo s McBainem. Když vyhrál McBain — abychom byli fér, volba nebyla příliš organizovaná — prohlásil Groening s radostí v hlase, že vítězem je tedy “Itchy & Scrathy.”
  • Jeden z fanoušků opět nadhodil klasickou otázku, ve kterém státě je ve skutečnosti Springfield. Groening na to reagoval slovy, že si pokaždé úmyslně vymýšlí jinou odpověď, než k tomu doplnil “ať už je to jakýkoliv stát, je to stát, ve kterém Simpsonovi žijí.”

Kresba

Jeden z fanoušků se zeptal Groeninga, zda je pravda, že na stranu Homerova obličeje kdysi přidal své iniciály. V reakci byl přivezen stojan a Groening v rychlosti načrtl svůj původní návrh Homera, kde „G“ bylo uchem a „M“ naznačilo chomáč vlasů. Odpověď byla tedy jasná.

Překvapivé téma

Mirkin představila dámu, která měla být jednou z nejoblíbenějších hostujících hvězd seriálu, herečku Carrie Fisher (princezna Leia ze Star Wars). Celé představení proběhlo jen proto, aby jí následně připomněla, jak to tehdy celé bylo. Carrie nikdy v seriálu ve skutečnosti nebyla. “Obávám se, že budete muset najít jinou akci na Comic Conu, kam byste ji mohli vzít,” zavtipkovala Jean na účet herečky. Byla škoda, že Fisher během vystoupení její postavy v seriálu nebyla tím, kdo ji daboval, nebylo to možné. Když však odcházela ze scény, mezi diváky hodila obří plechovku piva Duff, což je myslím nejlepší způsob, jak se rozloučit s akcí o Simpsonových.

Zdroj: Entertainment Weekly

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Shppen

Shppen

Maximalne 10 minut...spis o neco malo min :-)
před 11 roky
VanThomass

VanThomass

OK, dík za info, já právě kdyby to bylo třeba víc jak 10 minut, tak že bych na to zašel do kina,...
před 11 roky
VanThomass

VanThomass

Tak to jo, ale v jaký kvalitě :-)
před 11 roky
Další články k tématu