23. 7. 2017

Comic-Con 2017: Midnight, Texas

Comic-Con 2017: Midnight, Texas

Premiéra seriálu Midnight, Texas ještě nepřišla, ale rozhodně není přehnané říct, že je už za rohem, diváci v USA totiž budou moci k premiéře na televizních obrazovkách usednout již zítra. A kdy jindy je lepší příležitost nalákat diváky na sledování, s jistotou, že na seriál opravdu nezapomenou, než právě teď?

Midnight, Texas vznikl na motivy stejnojmenné knižní série slavné autorky Charlaine Harris. Ta ve světě seriálových adaptací svých vlastních knih není žádným nováčkem, televizní podoby se dočkala už její série True Blood (Pravá krev). Je jistě otázkou, jestli adaptace její další knižní série dosáhne podobných kvalit, ovšem návštěvníci panelu seriálu již jistě vědí své – dočkali se totiž promítání pilotní epizody seriálu, po kterém navíc následoval rozhovor fanoušků s hereckým obsazením i tvůrci.

Tento rozhovor si nenechala ujít ani samotná Charlaine, připojily se k ní hvězdy seriálu, François Arnaud, Dylan Bruce, Parisa Fitz-Henley, Arielle Kebbel, Sarah Ramos, Peter Mensah, Yul Vazquez a Jason Lewis, ujít si panel nenechali ani výkonní producenti, David Janollari a Monica Owusu-Breen. Řeč se dostala obzvláště na to, jaké je převádět populární knižní sérii do televizní podoby a nezklamat přitom fanoušky psané verze.

  A zdá se, že se tvůrcům podařilo fanoušky potěšit, pilotu o médiu Manfredovi (François Arnaud), který opustil Dallas, aby měl více klidu, a přistěhoval se do městečka Midnight, ve kterém nikdo není tím, kým se na první pohled zdá být, se totiž dostalo bouřlivého potlesku.

Midnight, Texas toho v sobě skrývá mnoho. Diváci v něm najdou horor, spoustu humoru, ale i provokativní drama. Adaptace by měla potěšit fanoušci knih, ovšem jak výkonná producentka Owusu-Breen potvrdila, seriál vítá i ty, kteří s knihami do styku nepřišli. „Rádi mezi sebou přivítáme všechny, kdo se chtějí na náš seriál podívat.“

Owusu-Breen na knižní sérii lákaly hlavně hlavní postavy a nalezení útočiště ve světě, který je zlý, to se ostatně ukazuje i v pilotu seriálu. Seriál ale nenásleduje svou knižní předlohu ve všem, došlo k několika změnám, přesto se ale ctí styl knih. Například Lem byl v knihách běloch, v seriálu se z něj stal černoch, tvář mu propůjčil Peter Mensah. Janollari potvrdil, že v tvorbě seriálu tvůrci zůstávají věrni knize, ale jak bude ukázáno v průběhu vysílání, vytvořili několik specifických znaků, které dostane jen seriál. Autorka knih k tomu dodala: „Nemám ambice nějak řídit seriál. Hledám lidi, kterým věřím a kteří rozumí vizi, kterou jsem u knih měla.“


Zaujala vás tato novinka? Jste zvědaví na její zítřejší premiéru? Pokud jste ji dosud neplánovali sledovat, nalákala vás slova tvůrců?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Nira

Nira

Těším se, jsem zvědavá :-)
před 6 roky
24ron24

24ron24

Seriál mám v hľadáčiku dávno, tak uvidíme ako dopadne :D
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Francois zářil v roli Cesareho. Obávám se, že tady na to nedostane možnost, tak bych mu přála trochu...
před 6 roky
Další články k tématu