26. 7. 2017

S lupou do historie: You're the Worst

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte You're the Worst (Nejsem do tebe blázen) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: You're the Worst (Nejsem do tebe blázen)
Žánr: Komedie
Stanice: FX (1. řada), FXX (od 2. řady)
Vysílání: 2014-????
Celkový počet sérií: 4+
Premiéra: 17. 7. 2014
Délka pilotu: 24 minut

Kdo?

Tvůrci: Stephen Falk
Herci: Chris Geere, Aya Cash, Desmin Borges, Kether Donohue, Janet Varney, Todd Robert Anderson, Allan McLeod, Shane Francis Smith, Brandon Mychal Smith, Darrell Britt-Gibson, Allen Maldonado, Colin Campbell, Collette Wolfe, Stephen Schneider, Mageina Tovah, Tessa Ferrer, Giovonnie Samuels, Steve Agee, Samira Wiley

O čem to je?

Jimmy je občas až moc upřímný, proto, když ho pozve jeho bývalá přítelkyně na svou svatbu, předem jasné, že to skončí katastrofou. Ta na sebe nenechává dlouho čekat, Jimmy totiž velmi brzy vmete nevěstě do tváře, proč si myslí, že je její svatba naprostá hloupost. Naštvaní svatebčané Jimmyho samozřejmě vyhodí, muž najde pochopení až ve chvíli, kdy venku prohodí několik slov z Gretchen, která ze svatby zrovna ukradla mixér. A odhodila ho do křoví, protože zjistila, že to byl mixér. Asi je jasné, že večer obou dvou stál zatím „za houby“. Tak proč si ho nevylepšit trochou (nebo větším množstvím) nezávazného sexu? Tihle dva už se přece jen nikdy neuvidí, tudíž je dovoleno úplně všechno. Včetně svěřování těch nejhorších tajemství. Ráno po tomto úletu mělo znamenat konečnou, jenže tihle dva se zkrátka nepřestávají potkávat. Až si začnou uvědomovat, že by možná chtěli i něco víc. Jenže půjde to vůbec u takto komplikovaných osobností?

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tohle už mě zaujalo před nějakou dobou, minimálně natolik, abych klikla na „chci vidět“. Ale tím to samozřejmě skončilo, tudíž mi seriál už možná tak dva roky vězí v seznamu milionu seriálů, které bych si chtěla jednou pustit, ale pravděpodobnost, že se k tomu jednou dostanu, je opravdu mizerná, protože den nemá tři miliardy hodin.

A přesně proto můžu být ráda za tuhle rubriku, která mě ke sledování donutí, a to možná právě proto, že jindy bych si na to neudělala čas. Což je občas trochu peklo, ale v tomto případě bych nemohla být radši.

Víte, tenhle seriál si nebere servítky, je drzý až na půdu, ale zároveň je prostě vtipný. Je chytře napsaný, je svěží, nesnaží se jako většina jiných seriálů podsouvat divákovi ideály o dokonalosti, ze všeho si bere to nejhorší a to zhorší ještě víc.

Takhle nějak hrozné jsou samozřejmě i hlavní postavy. Ne hrozné v tom smyslu, že jsou tak marné, že se seriál nedá sledovat a člověk se modlí za to, aby se už konečně objevily závěrečné titulky, ne, tyhle jsou jen… jak to říct… nejsou to žádní andílci?

Seriál si totiž drží takovou atmosféru, že je velmi těžké si tyhle potížisty neoblíbit už na začátku. Druhé housle seriálu nevídáme tolik, ale i u nich je vidět jistý potenciál, proč by měli být tak otravní, až začnou být sympatičtí.

A mě sakra zajímá, jak to bude dál. Což se mi samozřejmě vůbec nelíbí, protože nemám čas, takže zkusím odolat a seriál se třeba jednou přece jen z hlubin „chci vidět“ dostane. Tenhle seriál by měl být receptem na katastrofu, ale z toho si vůbec nedělá hlavu a naopak ukazuje, že dokáže velmi mile překvapit. Až moc, vážně nemám čas sledovat dál!

+ vtipnost, drzost, neotřelost
+ sympatické nesympatické postavy
+ boří konvence

- na někoho by mohlo být té odvážnosti trochu moc

Moje hodnocení pilotu: 80 %
ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tak teď se přiznám, že tohle je pro mě docela šok. Zrovna jsem skončila pilotní epizodu a hnedka musím napsat názor, protože mnou lítají všechny možné emoce. You're the Worst patří k těm seriálovým kouskům, které pořád tak nějak proplouvají mimo radar, ale pořád se prodlužují, jedou pár týdnů v létě, nejsou o nich žádné informace, prostě je znám jen podle názvu a nic víc. Proto vás asi nepřekvapí, že jsem do pilotu šla s minimálním očekáváním, spíš jen tak z povinosti, ani se mi do toho vlastně nechtělo. A bum, prásk, pecka! Jsem nadšená, zamilovala jsem se hned po první epizodě a mám nutkání hned si pustit další díl (díly). Ale neudělám to, protože na to nemám vůbec čas, ale… aghr, safra :-D

Seriál vás dokáže vtáhnout od první minuty. I když postavy neznáme a vlastně vůbec nevíme, co se děje, nějaká tajná síla (které se říká správná atmosféra) dokáže udržet divákovu pozornost. A pak jako mávnutím kouzelného proutku začnou jednotlivé střípky dávat smysl. Hlavní postavy se setkají a najednou vám připadá, že tohle je přsně ten seriál, který vám ve watchlistu dlouho chyběl. Má hlavu a patu, svěží příběh bez toho, aniž by se musel uchylovat k trapnosti (uchylovat k úchylárnám mu jde dobře, ale zcela záměrně pro pointu věci). Epizoda uteče jako voda, takže pozor, hrozí závislost.

Obě hlavní postavy jsem si od začátku zamilovala. Když během jejich intimča holka na kluka pohlédla, řekla něco jako „Ani nejsi přitažlivý, hm, no co už.“ a pokračovali dál, dostala jsem výbuch smíchu. Ten trouba mi náhodou právě tím svým arogantním a lhostejným chováním přišel dost sexy, stejně tak ona. Oni jsou vlastně stejně zkažený člověk, jen v mužském a ženském provedení. Ten název You're the Worst, se kterým si i v pilotu hráli, dokonale seriál vystihuje. Víte ale, jak je osvěžující sledovat lidi, kteří jsou jako vystřiženi z reality? No přiznejme si, kdo z nás nemá občas chuť ukázat prostředníček celému světu, protože všichni kolem něj jsou idioti a nezaslouží si chodit po téhle zemi? Já určitě! A tyhle postavy jsou jako svěží závan čerstvého vzduchu, protože mi ukazují, že to není nic neobvyklého. Ne každý se může ztotožnit s dokonalými protagonisty lékařských dramat, policejních kriminálek, právnických seriálů nebo teen dramat, kde jsou hrdinové vždy dokonalí, nejchytřejší, oblíbení a lepší než ostatní smrtelníci.

Nezbývá mi, než si pochvalovat nápad vzniku této rubriky. Protože ve zlomku případů přijde přesně tento okamžik, kdy jdu do seriálu bez jakýchkoliv očekávání, ale ve výsledku dostanu vše, o čem se mi ani nesnilo. A o tom tohle celé je!

+ postavy
+ svěží pohled na život, na svět a na vztah
+ chemie mezi hrdiny
+ uteče to jako voda
+ vysoká odměna za nízká očekávání

Moje hodnocení pilotu: 100 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Lollie

Lollie

Fakt? Ja to napr.pozerám tu odkaz a sú tam všetky vyjdené časti aj 4.série :)
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Seriál jsem sice viděla celkem hned po premiéře, ale pocity jsem měla stejné. V pozdějších řadách sice sami...
před 5 roky
jozef.hraskovec

jozef.hraskovec

ja som to sledoval tu https://filmplanet.to/online-serialy/
před 4 roky
Další články k tématu