25. 8. 2017

Novinka pod lupou: Pulse

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pulse
Žánr Drama / Lékařský
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 20. 7. 2017
Vysílání čtvrtek ve 20:30

Délka pilotu: 56 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Frankie bývala finanční analytička, která měla vše. To se ale změnilo ve chvíli, kdy ji selhávající ledvina dovedla až na pokraj smrti. Hrdinka dostala novou šanci díky transplantaci a lékař, který jí zachránil život, ji velmi inspiroval. Frankie se rozhodla stát se také lékařkou, pracovat a učit se za pochodu a velkého stresu. Zamíří do jedné z největších vzdělávacích nemocnicí, kde pracuje pod vedením svého idolu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

OK, je to trapné, ale pilot jsem viděla před několika dny a teď, když mám psát názor, si ho musím pustit znovu, abych si vůbec připomněla, o co jde. A pak se mi divte, že nemůžu přijít na žádný lékařský seriál do letního článkového seriálu, když jsou všechny tak nezapamatováni­hodné! Pulse ničím nevyniká, maximálně přítomností samotného Spartaca, ale o tom budu mluvit dál. Celkově jde o hodinu průměrného dramatu, který ve vás po odsledování nezanechá vůbec žádnou stopu. Prostě jednou stranou dovnitř a hned zase pryč z hlavy.

Hlavní hrdinka je naprosto nezajímavá. Celou dobu tam bloumá jako tělo bez duše, nemá žádný výraz v obličeji, nic, kvůli čemu byste jí mohli fandit. Vlastně vůbec nic, kvůli čemu byste si ji alespoň zapamatovali. Jistě, je tu její až přehnaná vděčnost ke svému nadřízenému, která ale v tomto prostředí působí spíše nevhodně. Jasně, je mu vděčná, že jí zachránil život, ale proč za ním dolízá jako štěně a snaží se mu neustále zavděčit? Doufám, že se z toho nevyvine romantická zápletka, to by mě asi odrovnalo. I když romantika bude asi spíš se zmíněným Spartacem, doktorem chladným jako psí čumák. Znáte to, je to takový ten klasický vztah, kdy na začátku ji nemohl vystát, ale postupně si k ní našel cestu a pak si uvědomil, že bez ní nemůže žít…

Dokonce ani ty případy, které si jinak většinou užívám, tady nebyly nic moc. Nebylo jich mnoho (asi 2–3), ale i tak jsem se v nich ztrácela a přišlo mi, že nejsou pořádně rozvinuté a dotažené do konce. To speciální drama, když jeden pacient odešel domů a tam zkolaboval, bylo zábavné, i když nechápu, jak mohla hrdinka odejít ze své služby a jet tam za ním, jako by se nechumelilo. Ale OK. Bohužel to mi ke štěstí nestačí. Možná už jsem trošku namlsaná tím, že jsem nedávno viděla House, který měl vážně super případy (a tohle rozhodně není House a ani se nesnaží být), ale přišlo mi to takové celé obyčejné a nezajímavé.

Budu koukat dál? Stejně jako druhou australskou doktořinu (Doctor, Doctor), i tohle vynechám.
  • doktor Spartacus
  • ozvláštnění extra dramatem
  • hlavní hrdinka
  • její podlézačství mentorovi
  • nudné případy
  • rychle na to zapomenete
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Lékařských seriálů je docela dost a je to žánr, ve kterém se nejspíš nedá zas tolik experimentovat, tudíž věřím, že něco „originálního“ nejde vymyslet snadno.

Naštěstí Pulse je přece jen něco trochu jiného než to, na co jsme zvyklí. Seriál totiž zvolil lehce rozdílný postup vyprávění, i postavy (především hlavní hrdinka) jsou tak trochu jiné. Až se mi chce říct, že obvykle bývají hlavní hrdinové podobných seriálů tak trochu „umělejší“ a že Pulse k tomu zvládl přistoupit lidštěji a uvěřitelněji. Přece jen tu nemáme jednoho lékaře, kolem kterého „obíhá“ celý nemocniční vesmír, ale každý ke skládačce přiloží svůj vlastní díl.

Nesmírně osvěžující je i to, že seriál nepředstírá, že pro tuto jednu epizodu neexistuje pro oči lékařů a dalšího personálu jen jeden pacient, ale velmi přirozeně se točíme kolem více příběhů. Není to zas tak originální, přesto je to vcelku vzácné a nevídané.

Jak už jsem řekla, Pulse je ve své kategorii osvěžujícím kouskem, ale stejně mu to pár věcí kazí. Seriál má několik záhad, které jsou opravdu povedené a bylo by zajímavé zjistit, jak to s nimi bude dál, ale i tak jich nemá tolik, aby jedna epizoda trvala téměř hodinu. Takhle totiž dostanou prostor „výplňové“ scény, které jsou tu naprosto zbytečné. Běžná tři čtvrtě hodina by bohatě stačila. Protože méně je někdy prostě více.

P.S.: Vážně by mě zajímalo, kde jsem viděla hlavní hrdinku, celou dobu jsem o tom přemýšlela a pořád nějak úplně nevím :D.
  • postavy (hlavní hrdinka)
  • styl vyprávění, záhady
  • hluchá místa
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Destinytte

Destinytte

Tyjo, na to bych koukla, ale momentálně na doktory a nemocnice nemůžu ani pomyslet. -_-
před 6 roky
Franki

Franki

osobni duvody nebo !přejezená"?
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

To první. :/
před 6 roky
Další články k tématu