8. 10. 2017

S lupou do historie: Modern Family

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svùj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Modern Family 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Modern Family (Taková moderní rodinka)
Žánr: Komedie / Mockumentary
Stanice: ABC
Vysílání: 2009-????
Celkový počet sérií: aktuálně běží 9.
Premiéra: 23. 9. 2009
Délka pilotu: 22 minut

Kdo?

Tvůrce: Steven Levitan, Christopher Lloyd
Herci: Ed O'Neill, Julie Bowen, Ty Burrell, Sofía Vergara, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Sarah Hyland, Nolan Gould, Ariel Winter, Rico Rodriguez a další

O čem to je?

Jay Pritchett je hlavou rodiny. Žije si svým poklidným životem se svou excentrickou ženou Glorií a jejím synem Mannym. Poklidný život mu však kromě těchto dvou narušují i jeho dvě dospělé děti z prvního manželství a jejich rodiny – jeho dcera Claire s manželem Philem a jejich třemi dětmi a jeho syn Mitchell, který se svým přítelem Camem právě adoptoval dítě, což je překvapením pro celou rodinu.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

gabik.029

Status: mám komplet zhlédnuté
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Tak teď jsem překvapila sama sebe, protože jsem si myslela, že byl pilot mnohem lepší, ale možná mi to tak před lety jen připadalo. Nebo jsem si pilot automaticky spojila se zbytkem série, která se mi líbila. Kdoví. Je ale zvláštní to porovnávat se současností – věci, které se mi na začátku seriálu líbily, mi teď vadí, a věci, které mi tenkrát vadily, mě nyní baví sledovat.

Začnu asi postavami, kterých tam není zrovna málo, ale myslím, že není těžké se v nich zorientovat. Máme zde tři menší rodiny, které tvoří jednu velikou. Už od pilotu jsem měla nejradši Claire a Alex, ale Alexino roztomilé rýpaní všeználka jako dítěte už není o několik let později roztomilé, takže mi tím spíš leze na nervy. Jinak si uvědomuju, že mi vlastně většina postav přijde spíše otravných, ale nějak to funguje a ta hranice není neúnosná, takže seriál stále sleduju.

Co se dějové linky týče, v pilotu se odehrává vícero zápletek, které se poté spojí v jednu. Může to působit trochu uspěchaně a přeplácaně, ale já jsem ráda, že se tam pořád něco děje, i když ne vše mě zajímalo. Rozhodně se jedná o historky ze života, i když občas poněkud výstřední. Velkým plusem je však žánr mockumentary, který rozhodně přidává na originalitě.

Celkově bych pilot hodnotila na 65 %, ale zaokrouhlím nahoru.

PS: Ten koš a hromady prádla byly celou dobu velmi nenápadné ;D

+ mockumentary
+ více postav a zápletek

- trapné a otravné chování některých postav
- nezajímavé zápletky

Moje hodnocení pilotu: 70 %
ragelly

Status:první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Takhle dobře jsem se dlouho nezasmála! Věřte, nebo ne, ale z Modern Family jsem nikdy neviděla ani vteřinu. Úspěšně se mi vyhýbaly všechny trailery, ukázky, výstřižky, hlášky, prostě všechno – mé jediné setkání s tímto seriálem probíhá skrze fotočlánek o červeném koberci, na kterém se všichni herci pravidelně objevují. Nicméně jsme tak nějak v průběhu let pochytila, že je to komedie střihnutá dokumentem, kdy postavy promlouvají přímo do kamery. To není zrovna můj oblíbený žánr, takže jsem se trošku bála, co z tohoto dnešního pilotu vyleze.

Výsledek nemohl být lepší. Postav je tu požehnaně, ale z promo fotek v dnešní době už je tak nějak znáte (nebo alespoň já), i když seriál nesledujete. I kdybyste je ale viděli úplně poprvé, není těžké se v těchto třech rodinkách vyznat. Líbilo se mi, že na konci se všichni sešli dohromady a ukázalo se, že jde o jednu velkou rodinu, možná kdybych tohle viděla před rokem, tak bych nebyla tak vedle z toho twistu, který nabídl pilot This Is US :-D Ale to je zase jiná pohádka.

Modern Family mě zaujal tím, jak moc jsem se bavila. Našla jsem zde spoustu skvělých vtipů, hlášek i situací, u kterých jsem slzela smíchy. Bylo tu ale i mnoho scén s klasickou pohodovou uvolněnou atmosférou, které vám vykouzlí úsměv na tváři, i když se nutně nesmějete nahlas. A na konci nechyběla ani ta kapka dojetí, která ale pro mě nepůsobila uměle přidaná, ale naopak krásně vyplynula z celého příběhu prvního dílu.

Jsem naprosto klidná, tato rubrika mi zase jednou pomohla. Maraton jsem v plánu měla, přece jen je to jedna z nejúspěšnějších komedií posledních let. Ale po zhlédnutí prvního dílu můžu s jistotou říct, že teď už se na celý maraton skutečně těším.

+ spousta momentů k hlasitému zasmání
+ uvolněná atmosféra
+ sympatické postavy
+ sešlost na konci epizody

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: viděno několik epizod v TV
Hodnocení celého seriálu: 60 %

Ženatý se závazky byl jedním z prvních seriálů, které jsem kdy viděla. Jistě, měl své mouchy a vlastně skončil ještě předtím, než jsem se já sama narodila, ale to seriálu rozhodně nebránilo, aby se na dost dlouhou dobu stal mým pravidelným programem.

Když se o pár let později začal vysílat Modern Family, byla jsem zvědavá. Byl tu Ed O'Neill, popis zněl zajímavě. Jenže jak mě sledování nechytlo ani před lety, nadšená natolik, abych toužila vidět další epizody, nejsem ani dnes.

Zaprvé, většina postav je většinu epizody hrozně otravná. Ano, všechno se v sitcomech přehání, aby to bylo vtipné a tak, jenže tady jsem se kvůli chování a jednání postav věčně bouchala dlaní do čela. Nepochopili by diváci i trochu menší dávku divnosti? Zadruhé, žánr. Po odsledování pilotu upřímně chápu, proč je mockumentary jedním z méně rozšířených žánrů. S promluvami postav do kamery nemám problém, ale jakoby dokumentaristické trhání kamery je vysoce nepříjemné.

Naštěstí jsou ale i věci, které se mi líbily. A docela dost. Modern Family je upřímně spíš divný než vtipný, ale překvapivě se našlo hodně momentů, u kterých jsem se zasmála. Tahle upřímnost a situace, které mnoho lidí zná jako své boty, mě upřímně dostaly.

Ovšem i když jsem se během sledování dost bavila, nutkání sledovat dál prostě pořád nemám. Ano, jedná se jistě o dobrý seriál, avšak představit si, že bych s ním strávila minimálně téměř deset sérií, vůbec neumím.

+ vtipy

- mockumentary
- otravnost některých postav

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Tesa.

Tesa.

Modern Family môžem, pre mňa jeden z vydarených amerických komediálnych seriálov. Viem, že viacerým...
před 6 roky
Další články k tématu