30. 8. 2017

S lupou do historie: Mistresses

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Mistresses 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Mistresses
Žánr: Drama / Soap Opera / Romantický
Stanice: ABC
Vysílání: 2013–2016
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 3. 6. 2013
Délka pilotu: 43 minut

Kdo?

Tvůrci: K.J. Steinberg, Lowri Glain + S.J. Clarkson (britská seriálová předloha)
Herci: Alyssa Milano, Kim Yoon Jin, Rochelle Aytes, Jes Macallan, Jason George, Brett Tucker, Erik Stocklin Rob Mayes, Jennifer Esposito, Tabrett Bethell

O čem to je?

Seznamte se se Savi, úspěšnou ženou, která se snaží přejít k další fázi svého osobního i profesionálního života. Chce se jednak stát partnerkou ve své právnické firmě, ale zároveň i otěhotnět a začít rodinu s manželem Harrym. Saviina lehkomyslná sestra Josselyn je vždy poblíž. Obě nemůžou být více rozdílné. Josselyn tráví své dny svobodným životem, randěním a večírky, ovšem vždy ví, že se na svou velkou sestru může spolehnout. Jejich společnou nejlepší kamarádkou je April, nedávno ovdovělá matka dvou dětí, která se snaží postavit svůj život znovu na nohy a posunout se dál. Čtveřici doplňuje Karen, úspěšná terapeutka, která se k ženám vrátí poté, co se snažila vzpamatovat z komplikovaného vztahu se svým pacientem, který se dostal do nevídaných rovin.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status:první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Už je to pěkných pár let, co jsem viděla původní britské Milenky. Když jsem si dnes dala americkou verzi, určitě vidím jistou podobnost, možná dokonce i přímou kopii v některých ohledech. Původní seriál si moc nepamatuju, ale vím, že tam byly nějaké problémy s otěhotněním a lesbické pokusy. Ale znáte to, americký seriál je zákonitě barevnější, mýdlovější a tak všechno, prostě přesně podle mého gusta.

Milenky rozhodně nejsou seriál, který by uspokojil náročné diváky. Troufám si říct, že ho budou spíše vyhledávat ženy, je to taková dost podobná verze Zoufalých manželek, tedy bez toho zločinu. Tedy zatím, ale s tím, jak se to vyvíjí, je jen otázkou času, než se k nějakému pořádnému zločinu seriál dopracuje.

Na začátku pravděpodobně všechny přitáhla Alyssa Milano. Jde vidět, že i tvůrci na ni hodně sází, dostává zaručeně nejvíc prostoru. Ale myslím, že jakmile se pořádně seznámíme se všemi hrdinkami, seriál se bude moct obejít i bez ní. Jen škoda, že už si tolik nepamatuju původní seriál, abych je oba mohla pořádně porovnat, ale bohužel nemám možnost pustit si i britské Milenky, takže vám musí stačit jedna strana mince.

Jako úvod to nebylo zlé, ale myslím, že jde o jeden ze seriálů, které si postupně zamilujete až s přibývajícími díly. Já mu šanci dám.

+ herecké obsazení
+ hodně svůdné
+ různorodé postavypovedená adaptace britské předlohy

- velmi to tíhne na Savi
- příběh se příliš nerozjede
- nemá to podobné kouzlo jako např. Zoufalky

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Když jsem si tak četla obsah, na mysl mi přišly všechny ty různé romantické komedie, pokud bychom měli zavítat mezi dramata, nejpodobněji vyznívají Zoufalé manželky. Ty nejsou dokonalým seriálem, mají mnoho hluchých míst a jiných slabin, ale také mají spoustu plusů, nadhled, charismatické hrdinky a obsazení.

Tohle všechno mi ale u Milenek (snad odpustíte překlad) chybí. Během sledování jsem měla pocit, že kdyby se z epizody vystříhaly části, kdy se vlastně nic neděje, zbylo by tak možná pět minut. Zajímavá, dramatická scéna (nebo linka) se objevuje jednou za uherský rok (k zahození nebyla ta s duchem), zbytek jako by byl jenom nudný balast, který kdybych chtěla sledovat, tak bych přepnula televizi na Barrandov. A i tam by to možná bylo zajímavější, nebo minimálně vtipnější.

Seriálu totiž chybí jakýkoliv vtip, nadhled taky aby člověk hledal lupou, seriál ze sebe dělá jen „velké“ drama, kvalitněji natočenou telenovelu, soap operu. Toť můj názor, proto mě upřímně vyděsilo, když jsem nakoukla na profil seriálu a viděla to vysoké hodnocení. To je se mnou něco tak moc špatně?

Uznávám, nemám potřebu, když jsem ve stejném pokoji s mamkou, která zrovna sleduje nějakou tu Ordinaci, Nebezpečné vztahy,…, okázala prohlašovat, jaký je to děs, a klidně se s ní na tu „oddechovku“ mrknu, však co mi to udělá. Jenže i tam se alespoň něco děje a člověk se třeba i zasměje. Jenže tady máme čtyři kamarádky, co si to občas s někým rozdají, stěžují si na svůj život,… a dál nic. Dost seriálů dokáže z mála udělat hodně, ale tady málo zůstává málem. Vím, že mě za tenhle názor nebudete mít rádi, avšak já jsem ráda, že tohle je mé první a poslední setkání s tímto seriálem.

+ pár zajímavých částí

- nezáživnost
- nesympatická Alyssa Milano

Moje hodnocení pilotu: 20 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu