31. 8. 2017

Novinka pod lupou: Disjointed

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Disjointed
Žánr Komedie
Stanice Netflix
Premiéra 25. 8. 2017
Vysílání celá série najednou

Délka pilotu: 27 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie o dlouholeté zastánkyni legalizace marihuany, která konečně žije svůj sen jako pyšná majitelka oficiálního obchodu s marihuanou na lékařský předpis. Spolu s ní v obchodě pracují i tři zaměstnanci, její dvacetiletý syn a ostraha. A všichni z nich jsou více či méně neustále sjetí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jakmile epizoda začala, upřímně jsem se zděsila. Co má tohle znamenat? Tohle dokázal natočit Netflix? Ne že bych měla vysoká očekávání už před začátkem, protože komedie o marihuaně mi prostě nezní jako něco, co bych si při sledování užívala. Ve výsledku ale musím říct, že se epizoda s postupem času zlepšovala.

Ne, nebyla to žádná hitparáda a nebylo to nic, co jsme ještě nikdy neviděli. Upřímně bych ani neřekla, že za tímto stojí Chuck Lorre, ale co já vím, zase tak velké zkušenosti s tímto tvůrcem nemám (a Two and a Half Men mě taky extra neoslovilo). Představení postav je takové lehce krkolomné, snaží se využívat mileniální doby a sociálních sítí, ale tak nějak mi to přišlo vynucené na sílu, jako by se to sem nehodilo.

Dost možná je to způsobeno bohémstvím hlavních hrdinů. Matka rodu je zapomenutá někde v době, kdy se Amerikou hnala vlna hippies, a mám takový pocit, že z toho nikdy nedospěje. To znamená, že pokud vás štve teď, nemůžete moc doufat, že se to časem zlepší. Ostatní postavy nedostaly mnoho prostoru, protože je jasné, že tvůrci spoléhali na Kathy Bates jako hlavní tahounku. Máme tu další typickou partičku vyvrhelů, jakou nacházíme v každém druhém sitcomu.

To ale neznamená, že bych to nějak odsuzovala. Hlavní hrdinka sice lehce leze na nervy, ale její synek a jeho rozvíjející se romantická linka s jednou ze spolupracovnic nevypadá zle. Opět, je to něco, co jsme již tisíckrát viděli, takže záleží na vás, jestli jste tohoto tématu už přesyceni, nebo vám to stále ještě nevadí.

Vtipů se zde pár našlo, i když na to, že jde o sitcom s umělým smíchem na pozadí, bych jich čekala více. Diváci se smáli v podstatě celých 30 minut, u mě to byl ale jen zlomek. Párkrát byla překročena ta jemná hranice až do trapnosti, ale s tím se asi musí počítat snad u všech těchto jednoduchých sitcomů.

Budu koukat dál? Podle mě je to o pár stupňů lepší než podobně „vidlácký“ Ranch, takže někdy v budoucnu tomu asi šanci dám. Rozhodně ale po pilotu nemám neodolatelnou chuť pustit si další díl.
  • syn a spolupracovnice
  • pár dobrých vtipů
  • epizoda se postupně zlepšuje
  • otravná hlavní hrdinka
  • pár vtipů překročilo do trapnosti
  • tisíckrát omílané
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Netflix komedie jsou pro mě hodně velká nejistota. Jednou je to absolutní pecka, jednou se celou dobu usilovně modlím, aby to už konečně skončilo a skončilo mé utrpení.

Od Disjointed jsem předem vzhledem k tomu, že jsem nenahlédla na žánr seriálu, čekala, že to bude taková ta komedie, která má docela blízko thrilleru. Rozhodně jsem nečekala, že se z toho vyklube sitcom ve stylu šedesátek až devadesátek (vyberte si, šedesátky dávám za styl, devadesátky za otravný a všudypřítomný smích v pozadí).

Jenže to, že se jedná o sitcom naznačují jen hodně divné a bizarní chování postav a právě ten nevkusný smích. Nevím, jestli si vtipnost vzalo to neustálé chichotání a mně už nic nenechalo, ale já se nezasmála ani jednou. I pousmání se mi vyhnula.

Přitom herecky to špatné není. Podle toho obdivného vzdechnutí na začátku je hlavní hvězdou Kathy Bates, avšak ani zbytek obsazení (když pomineme ty nepříjemně divné zákazníky) není k zahození. Ne ale úplně šťastné mi přijde to zahrnutí youtube a těch „reklam“, či co to bylo. Druhé zmíněné ke zbytku prostě nesedí a no… youtube? Už tak je seriál všechno mezi šedesátými léty a devadesátkámi, vážně je nutné ten interval ještě rozšiřovat? Navíc v tom úplně nevidím nějaké uplatnění, ale to třeba ještě přijde, co já vím.

Když přijmeme, že tohle je sitcom, asi je předem jasné, že od komedie o marihuaně se toho prostě moc čekat nedá. Disjointed ale možná kleslo až trochu příliš. Vyzkoušet, jestli by seriál byl lepší pod vlivem marihuany, ale nechám vás.
  • postavy
  • chybí humor
  • studiový smích
  • části, které nesedí ke zbytku
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Disjointed se na první pohled tváří jako nová, „legální“ verze Trávy. Navíc u seriálu figuruje jméno Chuck Lorre, které slouží jako záruka zábavného sitcomu.

Jenže alespoň v pilotu to ke kvalitám Trávy nebo i zábavnosti Lorreho seriálu má hodně daleko. Obsazení má táhnout Kathy Bakes, ale pro mě to nefunguje. To však není to nejhorší, protože věřím tomu, že se ve své roli nakonec může najít a bude bavit.

Mnohem horší je, že to není jediná věc, která tam nefunguje. Vážně nemám rád smích v pozadí a jen u málokterého seriálu ho dokážu přestát. Tady se k tomu však ještě přidávají takové podivné „reklamy“ a korunu tomu nasadí podivná animovaná halucinace.

I přes všechny tyhle výtky to ale pořád má něco do sebe a dokážu si představit, že si to najde své fanoušky. Já k nim ale patřit nebudu a zbytek série si odpustím.
  • stejně to má něco do sebe
  • není to Tráva
  • smích v pozadí
  • divná animace
  • podivný reklamy
60 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Jenny17

Jenny17

Tak to snad ani ne .o(
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

S radostí vynechám. :D
před 6 roky
andrea168

andrea168

To.Bylo.Hrozny.
před 6 roky
Další články k tématu