2. 9. 2017

Zemřel Vladimír Brabec, slavný major Zeman

Zemřel Vladimír Brabec, slavný major Zeman

Československou scénu v pátek opustila jedna z výrazných osobností kultury a umění během období komunismu. Vladimír Brabec, představitel titulní role v seriálu 30 případů majora Zemana, zemřel ve věku 83 let. Informaci do světa jako první zveřejnila jeho vnučka.

Svou první významnou roli získal herec právě v Zemanovi, a to v roce 1974. Šlo o seriál určený k propagandě komunistického režimu, ideologie v něm byla stejně výrazná jako samotné kriminální případy. Ačkoliv se Brabec objevil i v dalších seriálech, Zemana překonat nedokázal. Diváci jej mohli vidět např. v Dobrodružství kriminalistiky nebo Hříších pro pátera Knoxe.

V poslední době se stihl objevit v seriálu Stopy života, nicméně v posledních letech se věnoval spíše méně náročnému dabingu. Jeho hlas si jistě vybavíte jako Jamese Bonda v podání Rogera Moorea.

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
STOUPA

STOUPA

RIP.
před 6 roky
horal.p

horal.p

Vladimír Brabec měl tu smůlu, že byl na seriál Třicet případů majora Zemana osloven, mimochodem nikdy nebyl...
před 6 roky
Bellezza

Bellezza

RIP Majora Zemana som sledovala ešte ako dieťa a vždy som sa nevedela dočkať nedele a daľšej časti.Na diel...
před 6 roky
Další články k tématu