15. 9. 2012

Dnes bez alkoholového opojení!

Dnes bez alkoholového opojení!

Čeští alkoholici dnes nebudou mít lehký spánek. S ohledem na současné události přinášíme těm místním malou útěchu v podobě utrpení seriálových postav v podobném období. (Pro ty, kdo by to nepochopili: Dnes byla v České republice vyhlášena prohibice, tedy zákaz prodeje lihovin. Konkrétně s obsahem alkoholu vyšším než 20%.)

Boardwalk Empire

Prostředím mafie a dobou prohibice se zabývá i seriál Boardwalk Empire. Samozřejmě pěkně zblízka. Steve Buscemi, v podstatě vládce Atlantic City, ve dvacátých letech dvacátého století dohlíží na město plné temných uliček, zákoutí a každodenních přestřelek. Třetí sezóna tohoto gangsterského kultu začíná již… zítra, 16. září!

The Untouchables

Seriálem z podobného prostředí jako Boardwalk Empire je i seriál The Untouchables. Rok 1930, prohibice, temné ulice Chicaga, všechno to dotváří atmosféru rozkvětu organizovaného zločinu. Na jedné straně stojí žíznivý dav ochotný zaplatit cokoliv, na druhé straně zase mafie, která není zrovna příkladným společníkem. Do toho se mísí policie, která chce sjednat právo a pořádek za každou cenu…

The Simpsons

Samozřejmě nemůžeme opomenout ani legendární animovanou sérii Simpsonovi. Homer Simpson začne po vyhlášení prohibice dodávat Vočkovi pivo ze sudů, které náhodou najde. Když všechno spotřebuje, zkouší ho sám, neúspěšně, vařit. Jak celý příběh dopadne se dozvíte v epizodě Homer versus 18. dodatek ústavy.

Prohibition

Jako poslední přichází na řadu seriál snad nejpovolanější – minisérie (i když „jen“ dokumentární) Prohibition. Popisuje, jak konzumní styl života a a alkoholické nápoje jsou spojeny s mnoha jevy – imigrací, volebním právem žen nebo zvyšováním daní. Tři epizody podle knihy Daniela Okrenta ukazují jedno z černých období americké „demokracie“.

Na závěr snad jen… Na zdraví! :)

Magnetky na kliknutí. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Ajka

Ajka

Normálně trvdý alkohol nepiji, ale když je to teď "zákazáný"... hned jsem dostala chuť na panáčka...
před 11 roky
Illyria

Illyria

Tak toho se nebojím... to by už asi lidi povstali, kdyby se jim vzalo pivo :-D :-D
před 11 roky
Michal Urban

Michal Urban

Díky za tip na minisérii Prohibition....už sosám :)
před 11 roky
Další články k tématu