plakát seriálu

1600 Penn

(1600 Penn)

Názory uživatelů

Bezva oddychovka a vyčistíte si tím hlavu

Seriál jsem začala sledovat bezprostředně po zhlédnutí 13 Reasons Why v naději, že se vyhrabu z deprese, kterou ve mně Hannina sebevražda vzbudila. A myslím, že 1600 Penns svůj účel splnil.

Sice jsem se u seriálu smíchy nepotrhala, ale rozhodně mi přišlo milé sledovat nekončící problémy prezidentské rodiny.

Na všech členech rodiny jsem si našla něco s čím jsem se dokázala ztotožnit a bylo pro mě hezkým překvapením vidět Andrého Hollanda v roli tiskového mluvčího Marshalla.

Celkově se mi obsazení líbilo a poslední dvě části jsem si, troufám si říct, přímo zamilovala.

Takže, pokud byste si chtěli odpočinout od starostí a nemuset usilovně přemýšlet nad dějem, tento seriál vám můžu vřele doporučit.

80 %
0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 0 lidí

You can choose your president, but you can't choose your family.

Trošku mě překvapuje, co teď řeknu, ale z letošních zrušených komedií, které jsem zatím stihla vidět, tahle byla nejvtipnější.

Fakt jsem to nečekala. Jak trailer, tak promo fotky ukazovaly seriózní rodinku, ve které mají jednu černou ovci, nejstaršího syna. Samozřejmě všech třináct epizod se točilo kolem tohoto schématu, ale teoreticky to zní hůř, než jak to nakonec dopadlo.

Některé postavy se docela daly snést. Líbila se mi nejstarší dcera Becca. Taková prudérní holka, která uklouzla, ale pořád jde vidět, že byla vychovaná v politické rodině. Ostatní byli velmi nereální, ovšem co jiného se od sitcomu podobného ražení dá čekat. Nejvíce otravný byl nastávající taťka Beccina dítěte, paradoxně stejná osobnost, jako Skip. Asi je to tím, že jsem se už předem před Skipem obrnila, aby mě pak neranila mrtvice, takže jsem byla během jeho prostoru před kamerou trošku otupělá a nebyl mi tolik proti srsti :)

Samozřejmě existují desítky vtipnějších sitcomů. Tady se tvůrci snaží, pracují na tenké hranici mezi humorem a nevkusem. Občas ty dialogy mez překročí, ale uznávám, že párkrát se jim vtipy povedly.

Pokud ale hledáte vtipné, ale přesto věrohodné vyobrazení života v Bílém domě, tak jste na špatné adrese. Ze 1600 Penn na vás nedýchá ani náznak reality. Všechno je to jen jedna velká pohádka obohacená o pár vtipných momentů. Mimochodem: Nepřišlo nikomu divné, že nejvyšší tiskový mluvčí je asi tak patnáctileté dítě? Trošku přeháním, ale i tak... k takové práci se přece nedostanete hned po maturitě, ne?

Jinak ten konec mi připomněl narození Christianova dítěte v Nip/Tuck :D

Pro pobavení a zkrácení dlouhé chvíle je ale tato komedie vhodná. 65%

60 %
40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřilo se 5 lidí

Pokud hledáte nenáročnou oddychovku

Mně ten seriál přijde takový průměrný, ne tak špatný, jak tvrdí Gorilla, ne nijak oslnivý. Nejvíc srandy má dělat nejstarší synek, ale je to taková ta sranda kvůli trapné situaci, ne hlášky a vtipy, libuje si v projevech na veřejnosti a ty končí katastrofálně. Ostatní děti zatím nemastné neslané, prezidentovi tu roli moc nevěřím. Celý seriál z podprůměru táhne střelená první dáma, která se chce zalíbit nevlastním dětem a baví mě i přes přehrávání, a tiskový mluvčí, kterému by slušelo víc času na place. Není sice nějakým hláškařem, ale přijde mi, že je v první rodině jako doma a zas až tak mu nevadí, že jeho úsilí o vytvoření image dokonalého prezidenta s dokonalou rodinou mu vždycky někdo podělá.
Hodnotím po třech dílech, snad tvůrci ještě trochu zaberou a přidají nějaké vtipy na politiku a média. Soustředění se jen na problémy rodiny asi pošle seriál od kytek.

60 %
100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % lidí s názorem souhlasí
Vyjádřili se 4 lidé