plakát seriálu

24 hodin

(24)

Epizoda 1×01 – 12:00 a.m. - 1:00 a.m.
98 %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.

Federální agent speciálního protiteroristického oddělení v Los Angeles, Jack Bauer, se vrací domů z práce. Čeká na něj jeho žena Teri, se kterou se pohádala jejich dcera Kim, která svou matku obviňuje z toho, že od nich Jacka odhání.

Zatímco se Jack snaží vyřešit problém co má doma (společně s Teri zjišťují, že Kim utekla z bytu), je odvolán zpět do CTU jeho kolegyní Ninou Myersovou. Po příchodu mu je oznámeno, že existuje reálná hrozba atentátu na prezidentského kandidáta Davida Palmera.

Jeho nadřízený, Richard Walsh, ho soukromě pověří vyšetřováním kvůli podezření, že přímo v CTU je někdo součástí této konspirace.

Senator David Palmer obdrží telefonát od reportérky Maureen Kingsley. Ta mu sdělí, že jeho syn Keith je vyšetřován a tato informace bude během několika hodin zveřejněna médii.

V té době zavolá Teri Bauerové Alan York s tím, že jeho dcera není k nalezení. Jelikož je to kamarádka Kim, rozhodnou se je společně najít.

Nad pouští Mojave vyskakuje Mandy z letadla s ukradenou identifikační kartu od fotografa, který má během primárek přístup k senátoru Palmerovi. Letadlo poté exploduje.

Hlášky z epizodyvložit další hlášku
Nina Myers: Ty lžeš.
Jack Bauer: Jo, lžu. Ale i tak mi budeš muset věřit.
Jack: Teroristé chystají atentát na prezidentského kandidáta. Má žena a dcera byly uneseny a lidé, se kterými pracuji, jsou možná zapleteni v obojím. Jsem federální agent Jack Bauer a dnešek je nejdelší den mého života.
Hlavní postavy
David Palmer
George Mason
Tony Almeida
Nina Myers
Teri Bauer
Hostující hvězdy
Kevin Carroll
Vedlejší postavy
Rick Allen
Janet York
Patty Brooks
Jamey Farrell
Richard Walsh
Martin Belkin
Dan Mounts
Vincent O'Brien
Maureen Kingsley
letuška
letuška
Victor Rovner
Režie
Scénář
Hudba
Kamera
Informace k epizoděIMDb
Český název12:00 a.m. - 1:00 a.m.
Původní název12:00 a.m. - 1:00 a.m.
Rok natočení2001
Premiéra6. listopadu 2001
Česká premiéra10. února 2004
Typ epizodyStandardní epizoda
Délka41 minut (včetně reklam)
Autoři profilu epizody