S Italem v kuchyni

S Italem v kuchyni (S Italem v kuchyni) — 1. série
Chceš seriál do oblíbených? Tak se přihlas!
Facebook Twitter E-mail

Kuře

Pro sedmý díl zvolil Emanuele téma kuře:

Faraona
Tady se na ni téměř zapomnělo, a přitom její chuť i barva masa zdaleka předčí to všudypřítomné kuřecí. Pečená perlička vzdáleně připomíná bažantí pečínku. Chutná jako takové „divoké kuře“.

Pollo dei mattonaia
Fascinující recept na kuře pečené v keramické hlíně pochází z kraje u toskánské Sienny, kde se s oblibou peklo maso v cihlářské hlíně. Díky keramické formě na míru zůstane kuře úchvatně šťavnaté. Jeho chuť je prostě nezapomenutelná.

Pesto
Kolikero pesta znáte, tolikrát jste Italem. V jižní Itálii dělají červené pesto se sušenými rajčaty, jinde zase přidávají ořechy. Pro začátek si dáme „pesto a la diguere genoviese“, je totiž nejznámější. A když si ho připravíte v hmoždíři, budete se moci utlouct.

Barbajada
Tahle čokoládovo-kávová pěna je něco jako požehnání italského Severu všem, kteří milují čokoládu a kávu!

Testaroli Al Pesto
Vlaječku pro „testaroli“ byste na mapě Itálie mohli zapíchnout do krajiny s bohatou historií – středního Toskánska. Tento prastarý recept je snadný na přípravu a nenáročný pro peněženku. Na testaroli postačí jen mouka s vodou. Podává se k nim bylinkové pesto.

Hlavní postavy
Režie
Scénář

INFORMACE K EPIZODĚ

  • Český název
  • Původní název
  • Číslování
  • Premiéra
  • Česká premiéra
  • Rok natočení
  • Délka epizody
  • Kuře
  • Kuře
  • 1. série, 7. epizoda (celkově 7. díl)
  • 13. listopadu 2009
  • 13. listopadu 2009
  • 2009
  • 37 minut

NAVIGACE

TOOL BOX

AUTOŘI PROFILU

lukascoolarik
Preacher