Eviik

off
JménoEva
Věk28 let — narozeniny slaví za 85 dní (Rak)
BydlištěSokolov
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Eviik
plakát
Svět pod hlavou
19. července 2023
další názory k seriálu

Hezky vymyšlené, ale...

Nemůžu se ubránit tomu srovnávat s Britským originálem, ze kterého si seriál přiznaně bere inspiraci. Uznávám, že se nápadem zacházelo s citem pro naši kulturu/historii (což je dobře) a vzniklý seriál je tedy nutně o poznání temnějším vzdáleným příbuzným Life on Mars. Tím pádem padá ale i spousta pěkných konceptů - zatímco Sam si celou dobu připadá jak na jiné planetě, Filip moc snahy na to se přizpůsobit nepotřebuje. Vlastně místy působí tak nudně/ploše, že nebýt zajímavých charakterů okolo, člověk by mu to i přál. Prostředí je jen trochu drsnější, trochu špinavější. Ale tam, kde Sam naráží do zdi se jen Filip zatváří nijak a prostě to přejde.

Dialogy , zejména ze začátku, působí fakt podivně. Nedokaži úplně říct, jestli je to výrazivem, plynulostí konverzace nebo něčím úplně jiným, ale občas mi přijde, že některé věci, zejména z úst hlavního hrdiny, padají hlavně protože prostě musí padnout. Časem se to buď zlepšuje, nebo si na to člověk přivykne.

Také mi přijde, že Life on Mars umí mnohem lépe pracovat s hudbou. Ne, že by tady nebyla a že by si to i nevytvářelo pěkné příležitosti, ale zejména ty konce/různé situace by klidně mohly být dobarvené nějakými písničkami a ne jen univerzálním soundtrackem "napětí v kriminálkách".
Např. Devadesátky mají tohle mnohem lépe zmáknuté.

Ale abych nebyla jen negativní, ostatní členové sboru působí jako pěkně pestrá skvadra a zejména Klement a Martin jsou skvělí. A doktorka je tak správně od rány, jak to umí snad jen Slovenky. ;)

Přes všechny nelogičnosti (to nikdo ani nemrkne, že SNBák běžně nosí džísku/džíny), dějové díry (aby se děj zkomplikoval, budeme náhodně mlčet, i když by to pomohlo všemu a my to nemůžeme nevědět) a hlavního hrdinu, mi to přijde na českou tvorbu vlastně docela dobrá práce a nevadilo, kdyby se podobně zajímavé projekty děly častěji.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Humans
8. dubna 2021
další názory k seriálu

Příjemné překvapení

Trochu i díky současné anketě jsem si na tenhle seriál vzpomněla a konečně jsem si na něj udělala čas. Zatím mám za sebou první sérii a jsem vcelku nadšená (Švédskou předlohu bohužel neznám). Jediné, co mě mrzí je, že jsem si čas neudělala už dříve.

Gemma Chan působí jako robot až tak moc uvěřitelně, že z toho místy mrazí a její synthí příjemné vystupování a klidný hlas je přesně to, co by člověk od robotů čekal. Ostatní ve svých výkonech také nezaostávají (jen ten Colin Morgan je pořád trochu Merlin).

Moc se mi líbí tenhle styl vyprávění, kdy se postupně scházejí vcelku nesourodé příběhy a tvoří jeden celek. U některých seriálů mi přijde, že postavy dělají věci, které mi nedávají smysl a přijde mi, že jsou tam jen proto, aby bylo větší terno. Zde jsem ale tenhle problém po dlouhé době neměla.

Jedinou vadou na kráse je pro mě trochu "wibly wobly" způsob hackování synthů, což je ale nešvar asi všech seriálů a přijde mi, že i tohle je zde mnohem lepší, než ve většině seriálů (a asi lépe udělat nejde, neboť by to pak nebylo zajímavé).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Mentalista
4. ledna 2021
další názory k seriálu

Příjemná oddychovka

Seriál jsem si pustila jako podkres k nudné práci a musím říct, že začátek mě fakt bavil. První série působila jako tuctová kriminálka nejen s charismatickým hlavním hrdinou, ale i vedlejšími postavami a docela pěknými zápletkami. Docela dost se mi líbilo, jak Jane všude upozorňoval na to, že není jasnovidec, i když většina věcí působila vcelku nadpřirozeně. V dalších sériích už se to změnilo, dočkali jsme se mnoha různých zvratů nakonec i odhalení Red Johna. Myslím si, že to byl vrchol seriálu a tam také měli skončit.

Úplně nechápu, proč vlastně seriál dál pokračoval, když se jeho hlavní zápletka vyčerpala. Čekala jsem trochu, že po přesídlení k FBI ucítíme nějaký svěží vítr, ale bylo to právě naopak. Odešly dvě dobré postavy. Zápletky začaly být nudné a průhledné, či dokonce vysvětlené před tím, než se měly odehrát. Janeovi nikdo neházel klacky pod nohy a nějak zkrotnul. Pořád jsem si říkala: "Tak a teď přijde nějaký zvrat, bude tam nějaký háček." a ono nic.

Do toho přišlo spárování hlavních postav, což dalo čekat. Jen já to tam prostě nevidím a nepřijde mi to uvěřitelné, třeba oproti Rigsbymu a Grace. Možná by to i jiskřilo, ale ne v té době, kdy je dali dohromady. Když by tohle udělali někdy v průběhu, možná ještě na začátku 6. série, tak bych jim to asi vzala.

A poslední série? Ta byla taková nemastná neslaná, trochu smutná a trochu veselá. Ale aspoň má seriál nějaký konec, což je asi dobře.

Suma sumárum lehce nadprůměrná tuctová kriminálka.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Star Trek: Discovery
16. července 2020
další názory k seriálu

Bolí se na to jen koukat

Začátek vypadal slibně, obsazení postav by mě asi neštavlo, i když jsou naprosto archetypálním obrazem dnešní doby (včetně comic relief, která mě deptá asi nejvíc) a vlastně nejsou vůbec zajímavé. Nástin příběhu není neočekávatelný, ale neurazil by, když by si posádka držela aspoň základní míru profesionality, která byla pro všechny Star Treky typická (sand až na filmy). Nestalo se.

Pak přišlo vědecké wibly-wobly timey-wimey s vesmírnou želvuškou, za které by se nemusel stydět ani Doctor Who, a u které by mě zajímalo, co za známku měl z biologie ten, co tohle vymýšlel. (Opravdu by stačilo uzpůsobit mnoho detailů, které by příběhu dodaly tak scházející realističnost)
Do toho se nám klingoni, mající poměrně rozsáhlou kulturu a velké srdce, až na pár výjimek redukují na taková bojovná zvířátka.

A vulkánci? Kde je přísná vulkánská logika? Jak se z někoho vychovaného vulkánci (a málem se účastnící expedice) během pár měsíců stane tohle?

Tohle opravdu zklamalo, snad krom vizuálních efektů a hudby, které jsou bombastické, ale to je v dnešní době téměř standardem :)

Oprava: Pike v další sezóně to hodně zachraňuje, ale zpátky už mě to nenatáhlo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
20 %
plakát
Siréna
12. listopadu 2018
další názory k seriálu

Škoda času

Fascinuje mě, že zrovna tento seriál přežil do další sezóny. Není na něm nic ultra zajímavého, snad až na to, jak extrémně nelogicky se postavy chovají. Děje seriál taktéž spíše pozbýval a snaha o nějakou hloubku postav byla opravdu hodně patetická. Taková škoda, ale nepřijde mi to ani jako promarněný potenciál, spíš místo ve vysílacím čase, které mohl zaujmout nějaký lepší seriál.
Snad jen herecký výkon Ryn byl dobrý.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
20 %
plakát
Hranice nemožného
11. července 2017
další názory k seriálu

Asi jsem jediná...

Asi jsem jediná, ale přijde mi, že Fringe je hodně špatný seriál. Sci-fi věci mám neskutečně ráda a většinou nemám problém překousnout věci, které se jaksi tlučou s nějakou "biologickou logikou", která na Zemi funguje (pokud se to odehrává na Zemi/v našem vesmíru). Ale u tohohle seriálu se mi to fakt nepovedlo :-(
Na tenhle seriál jsem se fakt těšila a slyšela jsem na něj vždy jen to nejlepší, ale nějak to nezapadlo. Možná je to tím, že divnosti u technických věcí člověk přehlíží už proto, že neví, jak se technologie vyvinou dál a možná je to tím, že jako biologa mě čas od času napadají různé sci-fi věci, které by teoreticky šly a byly by mnohem zajímavější. Možná je to tím, že postavy tuhle podivnou omáčku okolo podávají jako nějakou delikatesu a mě se to hodně nezdá.

Nepředvídatelnost a originalita každého dílu je způsobena tím, že prostě vymyslet takové řešení, které opravdu nedává smysl by diváka vážně nenapadlo.

Na tomhle ale ten seriál pro většinu lidí nestojí a jinak musím říct, že příběh má vcelku pěkný a celkově seriál má své zvláštní kouzlo. Líbí se mi to, jak jsou různé věci propojené a líbí se mi i to, jak vás jednotlivé díly nutí vidět další. Osobně mi přijde téměř magické, že i když jsem se na některé díly dívala s tím, že si další vidět opravdu nepotřebuji (protože poslouchat ty "odborné" žvásty mě místy opravdu hodně bolelo), tak jsem se na další podívala.

Proto určitě doporučuji na shlédnutí divákovi, který se v těch jednotlivostech nebude moc babrat a zvládne se soustředit na celý příběh.

Možná kdyby si seriál čas od času pozval nějaké odborné (i netechnické) poradce, tak by to mohlo být o mnoho lepší. Z některých výroků by člověk brečel. Například nápad vyslechnout mrtvého mi přijde naprosto skvělý, ale třeba některé jejich výroky ohledně genetických věcí, au, au, au...(a to není slabina jen Fringe)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
40 %
plakát
Ripper Street
19. listopadu 2013
další názory k seriálu

Zatím dobrý

Upřímně řečeno občas nevím, co si mám o tomto seriálu myslet. Určitě se mi líbí po stránce audiovizuální kde práce jak herců, tak jejich maskérů, kostymérů, tak i kameramanů, střihačů a samozřejmě všech těch lidí, co se podíleli na zvuku(pozn.: kdo ještě v tom sylší podobnosti s Firefly??), je opravdu pozoruhodná. Také nesmím opomenout stránku dějovou, která je také vcelku podařená a "chytlavá". Když se ale nad tím pořádně zamyslím, tak seriál nepřináší nic moc nového, jen staré nápady, zabalené do nového papíru, předem prokouknutelné zápletky už dávno viděné jinde. Někdy si myslím, že by mě to i mělo vadit, ale zatím nevadí. Ne, i když se jedná už o snad po tisící omílané téma, tak mi to (zatím) nevadí.
Snad je to neobvyklou délkou epizod a krátkostí série, místy až přehnaně krutou realističností, či jen slušným počtem pro mě neokoukaných tváří (GoT jsem stále ještě neviděla, ale až dočtu...), ale tento seriál se mi zalíbil a myslím si, že se BBC zase jednou něco povedlo a jen doufám, že jeho kvalita vydrží.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Haf!
19. listopadu 2012
další názory k seriálu

Podle věku

Tenhle seiál jsem občas stihla v televizi, když jsem byla malá. Nijak mě to tehdy nenadchlo, ale ani nějak neodradilo. Myslím si, že pro malé děti je to díky tomu psovi asi docela přitažlivé. Nicméně jsem jej nedávno viděla a nijak mě nezaujal, zpracování ma mizerné a český dabing tomu také moc nepomohl, přesto za to dětství má u mě 60%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Sherlock
4. ledna 2012
další názory k seriálu

Srdce plesá radostí

Sherlock Holmes, kdo by jej neznal, ať už z knih, nebo z méně či více povedených televizních zpracování, Holmes patří k věcem, které by člověk měl znát.
Musím uznat, že když jsem zprvu slyšela, že jednoho z mých oblíbených detektivů z krásné doby konce 19. století chtějí převést do děsivého, pochmurného 21. století, zděsila jsem se. Zvědavost ale zvítězila nad obavami a tak jsem si asi jako spousta jiných nemohla nechat tuhle podívanou ujít.
Musím říct, že se mi to velice zalíbilo, britové znovu ukázali, že sice netočí seriály jako na běžícím pásu, ale když už něco udělají, stojí to zato.
Postava Sherlocka Holmese je dosti propracovaná. Je zde vidět, že si scénáristi dali práci nejen s jeho brilantním charakterem; a tak všechno nejdůležitější (včetně cigaret elegantně vyměněných za náplasti) z klasického Sherlocka přenesli k nám (ačkoli jej pro zlejší dobu udělalali trochu zlejšího), ale dali si záležet i při výběru herce, takže odpovídá dost i fyzickému popisu SH.
Dr. Watson je propracován úplně stejně, co se nejmenších detailů týče a díky nevelké výšce Martina Freemana je krásně vidět kontrast mezi těmito postavami.
Nesporně je tu další nádech něčeho, na co by v 19. století nebylo ani pomyšlení a to dosti zajímavé chemii mezi hlavnímy hrdiny, což ale podle mě nijak nevadí, naopak to spíš dělá scénu ještě živější.
Asi by se neměli opěvovat jen herci a postavy, neboť za celým seriálem stojí úžasný scénář, režie, ale i to, co se občas podceňuje - hudba. Ta je nastavena výtečně, hlavně v prvním dílu, jen v tom druhém mi trošku chybí (1x02)
Celá první epizoda si dosti zakládá na detailech a je vidět že si s ní dali nejvíce práce ze všech tří.
Nu co dodat, převedení všech problémů starých 200 let se štáb zhostil dobře, druhá série zatím vypadá slibně, a já opravdu mám velice málo co vytknout (tak max na 98%, což se tady nedává) - takže dávám 100% a přeji seriálu štěstí do nového roku

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
79 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 29 lidí
100 %
plakát
Haló, haló!
4. prosince 2011
další názory k seriálu

Nenechat si ujíti

Vtipné a zábavné. Je pravda, že k tomuto seriálu jsem se dostala dost netradiční cestou - přes rodiče a nelituji toho. Na tehdejší dobu i vcelku zdatně natočený seriál. Scénáristu, ale i herce musíte obdivovat, protože dělat si srandu zrovna z takovýchhle časů je podle mě velice těžké. (sokoro bych měla tendenci říct, že to není možné, ale tenhle seriál je důkazem, že to možné je)
Charaktery postav - tj. "hodných" nacistů, kteří mají tendence válet si šunky, nebo naopak pracovitého, záludného a říši oddaného Herr Flicka. Samozřejmě René, ale další postavy dělají ze seriálu to co je - velice zábavný britcom, který byste si určitě neměli nechat ujít.
Vcelku zajímavé je, že mě překvapil i český dabing, který je velice pěkně udělán, bohužel s originálem se nemůže rovnat (ale i tak je výborně udělaný)
Za veleúspěšnou zábavu, ale i nepříjemný propad v posledních sériích (např. odchod Herr Flicka) - 90% (spíš 95, ale to se zde nedá :) )

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
1/2
12