avatar uživatele

majkronyk

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky majkronyk
plakát
Westworld
26. února 2020
další názory k seriálu

Sci-fi + Western

Obě tyhle disciplíny mám rád, takže to spojení je pro mě docela dost zajímavé. Každopádně se jedná o velmi zajímavý seriál se zajímavým filozofickým přesahem.

Co se stane z lidí, když je necháte dělat si, co chtějí, a neponesou za to absolutně žádné následky?

Druhá řada je podle mnoha lidí horší než ta první. Já si to nemyslím, ale je rozhodně náročnější na sledování.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Hledání Aljašky
16. února 2020
další názory k seriálu

Pěkný dramatický seriál

Zajímavý seriál podle knihy o partě přátel na internátní škole. Parta to byla poměrně nesourodá. Chytří lidé, které spojoval společná touha jednak se postavit partě zbohatlíků, druhak se snaží objevovat, co to je dospívání, a pár dalších věcí. Členkou téhle partičky je také oblíbená slečna, která, ačkoli je velmi energická, spontánní a živá, zároveň je zatížená traumatem ze své minulosti. Každopádně tahle skupina lidí musí velice rychle řešit, jak se vyrovnat s jednou z nejhorších událostí, která se člověku může v životě stát.

Určitě je to pěkný dramatický seriál. Nevím, jak moc se to drží své předlohy, a tu knihu určitě číst nebudu. Ale i tak doporučuju všem, kdo mají tuto tématiku rádi.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Nad ránem
13. února 2020
další názory k seriálu

Je to dost švihlý

Dost na to, aby to nebylo úplně debilní, ale málo na to,m aby to mohlo bejt dobrý.

Na Netflix spíš slabší průměr co se týká seriálů.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Sexuální výchova
12. února 2020
další názory k seriálu

Jak se někdo, kdo kouká téměř výhradně na sci-fi a akční seriály dostane k tomuhle?

To přesně nevím, ale vím jistě, že toho ani náhodou nelituju. Tenhle seriál je až nečekaně dobrej, navíc i poučnej, dobře natočenej. Všude je teď strašně politické korektnosti. Všude musí být správné zastoupení mužů, žen, různých etnických menšin, LGBT komunity a já nevím čeho všeho ještě. Ale v tomhle seriálu to jde tak nějak ruku v ruce a není to podle mě ani vyloženě do očí bijící, i když je to tam vlastně vidět na každém kroku. Ale mě to v tomto případě vůbec nevadilo.

Doufám, že třetí řada posune děj zase o kus dál a hlavně tak, jak já chci, abych neměl chuť vlézt do obrazovky a někomu tam dost konkrétním způsobem ublížit.

Jinak za mě plný počet.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Půjčovna masa
7. února 2020
další názory k seriálu

Rozhodně za 100 bodů

Tohle je určitě jedna z nejlepších a dost možná nejlepší kyberpunková věc, kterou jsem kdy viděl. Chvílema je to víc vypravěčský a utahaný, ale pak je to zase pořádně akční a hustý. Na konci perfektní rozuzlení, prostě tomu nic nechybí.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Gotham
23. prosince 2019
další názory k seriálu

Skvělý seriál

Je to opravdu dobrý seriál a jen to potvrzeuje, že DC prostě má dobré seriály narozdíl od filmů.

Mé hodnocení prostě ovlivňuje ta věčná recyklace postav, což mě chvílema neuvěřitelně štvalo. Chápu, že v komiksech je to celkem normální, ale tady mě to prostě nějak tu a tam vytáčelo.

Ale určitě doporučuju.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Iron Fist
28. července 2018
další názory k seriálu

Z Defenders nejhorší, ale pořád hodně nadprůměrné.

Protože tento seriál měl být o jednom z nejlepších mistrů kung fu, nebo co ho to v tom mystickém městě učili, tak moje očekávání byla opravdu hodně veliká. V Daredevilovi jsme si užili opravdu výbornou choreografii bojových scén a zároveň skvělou práci s kamerou při nich. Tady se ani jedno z toho nepovedlo. Nebo abych byl přesný, ta choreografie možná ano, ale nebyla pořádně vidět, protože s kamerou si hrál někdo, kdo usoudil, že to asi vidět nepotřebujeme a nechceme:D Je to největší, ale zároveň naštěstí jediná slabina seriálu.

Jinak to všechno šlape, jak má. Příběh se opět podobá tomu komiksovému, čili hlavní hrdina a hlavní záporák, i když tak chvíli nevypadá, je jasný. Na tomto serveru je napsáno v popisu obsazení, že postava Claire je tu hostující a ne hlavní, ale jestli někde měla být napsaná jako hlavní, tak je to rozhodně tady, protože tady se do toho všeho alespoň taky konečně zapojila a ne že ji to tu jen tak nějak semlelo. Jinak mi jí začíná být celkem líto. Vždycky musí nějakému tomu superhrdinovi pomáhat, řešit jeho trable a kdesi cosi. A co ona chudinka? Zatím se jí jen povedlo přijít o práci:D (myšleno s nadsázkou).
Hodně se mi taky líbil ten digitální soundtrack.
Taky se mi líbilo, jak si změnami projdou charaktery Warda a Joy.
Byli tam prostě fakt dobré myšlenky a všechno, ale ta kamera.

Na rozdíl od Luka Cage mi to příslo rozhodně rychlejší a ne tak utahané, přesto je to o trochu horší seriál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Into the Badlands
21. května 2018
další názory k seriálu

Zajímavý počin

Musím říct, že filmů a seriálů s touto tématikou jsem v posledních letech pár viděl a snažím se jim vyhýbat, protože kupříkladu taková Revoluce, to bylo vyloženě špatný, hlavně vizuálně mi to nevyhovovalo.

Tohle je opravdu zajímavé a to z několika důvodů. Jednak je to po delší době seriál, kterému se vyhly různé více či méně explicitní sexuální scény, které mi sice nijak nevadí, ale nemyslím, že se to prostě hodí úplně všude. Za další tu nejsou žádné střelné zbraně, alespoň v prvních dvou řadách nebyly. Což je zajímavé i z jiného důvodu, protože auta mají, ropu, výbušniny, určitě by je uměli i s použitím dostupných technologií vyrobit, ale oni ne. Raději mají evidentně hrubou sílu, ruce a meče, což je super. Když už jsem byl u těch aut a tak, tak to je taky bezva, protože ta technologie tam nějakým způsobem je, ale není závislá na elektřině vyloženě, jako to bylo uděláno v té zmiňované Revoluci, kde prostě nefungovalo nic a najednou, jen díky nějakým přívěškům to zase jako jelo? Tady se případně omlouvám, ten seriál jsem dokoukal asi do šestého dílu první řady a pak už mě to vůbec nebavilo, takže nějaké nepřesnosti v tom mohou být, ale zpět k ITB.

Po prvních dvou řadách jsem nadšený. Všechny postavy se mi v podstatě líbí, některé mám rád, jiné ne, u některých jsem z rád přešel k nerad, nebo nenávidím, ale rozhodně žádná tam není zbytečná. Děj je svižný, rychlý, přímočarý, nejsou tam moc vedlejší linky, spíš prostě několik hlavních dějových linií, které se vzájemně více či méně prolínají. Je v tom trochu mystična, což teda z mého pohledu být nemuselo a v poslední době se to taky přidává kam jen může a to je trochu škoda. Po konci druhé řady nějak nevím, co bude dál a dokud to nebude v cz, tak se to ani nedozvím, protože na tenhle seriál se mi v EN koukat nechce.

Tak uvidíme, kam se to posune.

Ani tenhle seriál se nevyhnul tomu hledání jakéhosi bájného místa, které prostě lidi asi potřebují hledat, aby měli ještě nějakou naději, že svět není úplně v hajzlu. To asi k těmhle scénářům prostě patří.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Agenti S.H.I.E.L.D.
3. května 2018
další názory k seriálu

Není mi jasné, co se lidem na tomhle seriálu nelíbí:(

Jak už jsem napsal do nadpisu, moc tomu nerozumím. Dlouho jsem se tomuhle seriálu vyhýbala to i přesto, že většinou nedávám na názory ostatních a vždy se raději přesvědčím sám. V tomto případě jsem udělal výjimku, protože těch negativních názorů bylo ... všechny.

Ano, pokud to někdo vzdal už po pilotním díle, tak jako uznávám, že ten nebyl nic moc. Naštěstí těch lidí asi nebylo tak moc, minimálně ne v USA, protože seriál vysílali a natáčeli dál. Po pilotním dílu ale už přijdou velmi brzy díly, které jsou výborné a i když celá ta první řada je taková vlažná, tak ta driuhá je rozhodně naprosto vynikající. Já nejsem čtenář komiksů, takže info mám akorát z MCU a od pár youtuberů, které jsem začal sledovat jen a výhradně proto, abych měl prostě víc informací o tom, proč tenhle má tyhle schopnosti a tenhle zase jiný. Seriál mi zase některé vědomosti doplnil, i když je pravda, že propojovat to až takhle i se seriálama, to už je trochu šílený a maraton, kterej je potřebna zkouknout před Infinity War je díky tomu ještě o dost delší:D

Normálně bych dal 90%, ale protože má ten seriál tak špatnou pověst z nějakého důvodu, tak dám 100, abych to trochu vyldpšil. Rozhodně doporučuju všem kvůli MCU a i všem, kdo mají rádi typické šablonovité seriály 22 x 40 minut na řadu. Překvapivě ani první a ani druhá řada nekončí otevřeně a vždycky tam zatím dořešili to, co řešili během té řady. Takže paráda.

Záměrně to nesrovnávám se seriály na Netflixu, protože ty jsou prostě o něčem jiném a mají i jiný formát, takže to srovnání se moc udělat nedá.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Jessica Jones
27. dubna 2018
další názory k seriálu

Další hustá Marvelovka

1. řada tohoto seriálu je prostě naprosto úžasná.

Úplně nejdřív jsem z těchto seriálů viděl Luke Cage a vůbec to není špatné, ale když jsem dokoukal první řadu Daredevila a pak tohle, tak už chápu, proč se to lidem nelíbí. Tady byl Luke mnohem lepší než v celém svém seriálu.

Je tu úžasná spousta zvratů, i když samozřejmě některé se dají čekat, to je jasné, možnosti nejsou nevyčerpatelné. Obecně si ale myslím, že Netflix. k tomu přistupuje opravdu dobře.

Líbí se mi i vypravěčský styl seriálu i ten odkaz na detektivky z 80. let. Soundtrack, herci - jak Jessica tak Trish (doufám, že to správně píšu), obě jsou perfektně zahrané. Prostě paráda.

Jo a Killgrave? Tak to byl konečně záporák. Naprostej a totální magor, ale fakt výbornej. Třeba jak na tý stanici si všichni mířili na hlavy, nebo jak se všichni věšeli, no prostě neskutečný.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
1/3
123