avatar uživatele

Calderon

off
JménoOndřej
Věk35 let
BydlištěČeský Brod
Twitter@OndrejBezucha
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Calderon
plakát
Alcatraz
24. března 2014
další názory k seriálu

Nedělní Alcatraz

Alcatraz - už samotný název seriálu mě lákal a nemusel jsem si číst ani popis. Miluji filmy s tématikou Alcatrazu či vězeňské příběhy, které chytnou diváka od začátku do konce. Např. Útěk z Alcatrazu, Vykoupení z věznice Shawshank či Motýlek. Takže jsem neváhal a seriál jsem zhlédl na jeden nádech.

Místo, kde se seriál odehrává už sám o sobě poskytuje spousty příběhů, co teprve, když se 21.března 1963 po uzavření věznice ztratí personál i vězni, tak začíná první díl, který hned od začátku vyvolává mnoho otázníků, které diváka drží do další epizody, protože doufám, že bude alespoň něco zodpovězeno, ale bohužel přibudou další...Každý díl popisuje příběh vězně či personálů, který se v ten osudový den ztratil. Některé osoby jsou propojeny a narazíme na ně v dalších dílech, avšak bez nějakého dalšího vysvětlení.

Kvalita jednotlivých dílů se dá přirovnat k pravidelné sinusoidě, kdy si říkáte "wau, ale co ten tady dělá" a příště "néé, vždyť to jsem čekal". Nejvíce jsem ocenil krátké flashbacky.

Herecké obsazení ústřední trojice (čtveřice, když budu počítat Lucy) je jedním slovem skvělé! U každého z nich nevíte, co se jim v jejich hlavě vlastně honí a místy vás překvapí svým rozhodnutím.

Od spojení Abramse a Alcatrazu jsem očekával mnohem víc. Seriál na to měl, ale zbylo tu mnoho nevyužitého potenciálu. Závěrečná epizoda, ve které jsem čekal na pár podstatných odpovědí (žije ředitel? co skrývá Ray? pro koho pracoval Tommy? má v tom prsty Hauser?), tak jsem je nedostal.

Seriál doporučuji ke shlédnutí, pokud máte před sebou deštivý den v posteli či jste milovník Alcatrazu.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Čmuchalové
28. července 2011
další názory k seriálu

Terriers...ehm škoda

Jediný seriál který dostal na IGN 10 z 10 a má 9 z 10 na IMDb stojí za zkoušku. Jen nechápu důvod ukončení po první sérii, protože seriál je uvolněný a chytrý mix žánrů, který docela šlape. Není to nic extra, ale na druhou stranu ideální vyplnění volného času. Skvělá ústřední dvojka čerstvých detektivů bez licence (bývalý policista a bývalý zloděj), která se podobá variací na smrtonosnou zbraň. Úžasná neo-noir atmosféra proložená kvalitním černým humorem to je Terriers.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Hawaii 5-0
14. března 2011
další názory k seriálu

Znovuzrození legendy

Hodnocení po shlédnutí 5 epizod. Po vizuální stránce přitažlivé, Havajské pláže a celkově prostředí je velké plus. Obsazení další plus, složení hlavní čtveřice Alex O'Loughlin (zasloužilej voják), Scott Caan (Přestěhoval se kvůli své milované dceři), Daniel Dae Kim (nemůže dělat již poldu, protože byl nařčenej z brání úplatku) a konečně zastoupení něžného pohlaví díky Grace Park (sestřenice Kima, slušná kost). Sledovat vzájemný vztah Alexe a Scotta je sranda. Kamera někdy sekavá v akčních scénách, díky tomu jsou přestřelky, souboje nepřehledné. Zápletky jednotlivých dílů jsou zajímavé, i když někdy už dopředu odhadnete dialogy...Jediné co mi chybí je, že bych očekával trošku rozvinout boční příběhy...třeba Scootovu manželku...apod.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Epizody
12. března 2011
další názory k seriálu

První sezóna? Průměrná sezóna!

Episodes a Matt LeBlanc opět na scéně a ne jako Joey z Přátel nebo ze stejnojmenného seriálu Joey. Nyní v nové roli již vyzrálého herce, hrajícího sám sebe. Mnoho lidí si ho ani nijak neumí představit než jako vtipného Joeyho a tak pořád hledají srovnání. Tamsin Greig a Stephen Mangan do příběhu zapadají naprosto přesně. Seriál není nijak převratný, ale rozhodně má v sobě skrytý nevyužitý potenciál. V Episodes jde hlavně o střet dvou kultur, amerického a anglického humoru. Uvidíme, co předvede druhá série....

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Dr. House
12. března 2011
další názory k seriálu

Hodnocení jako celek

Tento seriál nemá chybu. Jak staré tak nové série jsou stále na vynikající úrovni a nenudím se u toho, i když první čtyři série hodnotím mnohem lépe než následující. Herec Hugh Laurie se do téhle role přímo narodil. U většiny seriálů člověku chvíli trvá, než si zvykne na postavy, prostředí a specifický styl humoru. U Dr. House jsem ale tenhle problém neměl. Skloubení jeho geniality a cynismu mě dostalo, takový humor je mi velmi blízký. Těším se na každý nový díl.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Borci z Blue Mountain State
10. ledna 2011
další názory k seriálu

Hodnocení první sezóny

Tento seriál, který se obsahem podobá filmové sérii Prci, prci, prcičky je skvělý. Samozřejmě chápu, že né každému tento typ humoru sedne, ale já osobně se u každého dílu bavím. Samostatnou kapitolou je kapitán týmu Thad Castle. Pokud jí někdo nepochopí na začátku, tak určitě nebude sledovat další díly, protože vytýkat takovémuto seriálu, právě ty teplé vtipy a hnaní všeho do extrému mi přijde přinejmenším zvláštní, protože o to tady jde a takový byl od počátku záměr tvůrců.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %