Tempy

off
Jméno
Věk30 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Tempy
plakát
Buffy, přemožitelka upírů
27. března 2019
další názory k seriálu

Legenda

O tom, že je Buffy absolutní must-see, už byl napsán nespočet diplomek a ani zde na SZ není o obsáhlé názory nouze. Proto dodám už jen jediné - Buffy není jen seriál, je to v mnoha ohledech nadčasová sonda do lidské duše, kterou v plné míře doceníte až po mnoha letech od prvního zhlédnutí. Stále v ní totiž můžete nacházet nová a nová podobenství podle toho, v jaké životní fázi se právě nacházíte a co už máte za sebou. A to je podle mě na "obyčejný" seriál o upírech sakra úspěch! :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Hospoda Jamajka
26. března 2019
další názory k seriálu

Neuvěřitelné spojení toho nejlepšího a nejhoršího

Hospoda Jamajka je pro mě velkou záhadou. Na první pohled má vše, co by měla zdařilá minisérie mít - dobré herce, výborné kostýmy, nádherné lokace, rozumnou stopáž... A člověk by si myslel, že pokud si tvůrci dali tak záležet na tom všem, výborný příběh bude už jen třešničkou na dortu. Jenže ouha!

Knižní předlohu jsem sice nečetla, ale po rozporuplném dojmu ze seriálu jsem si vyhledala, jaký má mezi čtenáři ohlas. Evidentně jde o knihu, kterou by si fanoušci žánru neměli nechat ujít. Kde se to tedy celé pokazilo?

Podle mého si tvůrci vzali příliš velké sousto a nedokázali kvalitu příběhu zachovat na tříhodinovém formátu. Proto je tempo vyprávění nevyrovnané, spousta důležitých skutečností (zdá se) vynechána a na divákovi zůstává, aby si motivaci vedoucí k jednání hlavních aktérů pouze domýšlel. Ano, ústřední dvojice má nespornou chemii, kterou ovšem ruší fakt, že nejste schopni postřehnout, kde se ta emoce najednou vzala (jako ostatně mnoho dalších věcí).

První díl obstojí z celé série nejlépe. Je typicky představovací a stále ještě můžete věřit, že postavy budou později lépe vykresleny. Nebudou. V druhé epizodě začínáte tušit, že je něco špatně. Z nelogického chování postav se tvoří vcelku paradoxní vzorec, podle kterého jste schopni následující rádoby zvraty předvídat. Závěrečná část plná klišé, a zvláště "velké finále" na skalách, je k pláči a smíchu zároveň a definitivně kazí celkový dojem ze série.

Poslední hřebíček do rakve přidává seriálu český dabing, který je evidentně spíchnutý horkou jehlou. Ani nedokáže v rámci tří epizod udržet stejnou výslovnost jmen.

60 % tedy opravdu jen za dobrý námět a pozitiva popsaná v prvním odstavci. Škoda dobrých herců!

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Iron Fist
20. března 2017
další názory k seriálu

No nevím aneb 1. řada

Od seriálu jsem nic moc neočekávala (chystala jsem se ho zkouknout "povinně" kvůli Jessice a Lukovi), proto mě úvod celkem příjemně překvapil. Několik prvních dílů mě zaujalo a chtěla jsem vidět, co bude dál. Pak se ale něco zvrtlo. Působilo to na mě tak, jako by tvůrci najednou nevěděli jak dál a motali páté přes deváté. Stále se měnil "hlavní záporák", až to celé tak nějak rozbředlo, takže záporáci byli v podstatě všichni a zároveň nikdo. Závěrečné "vyvrcholení", kdy by už měli být diváci napnuti, jak se to celé rozmotá, bylo velmi chabé, protože v podstatě nebylo co rozmotávat a poslední epizoda byla velmi předvídatelná. Vizuální zpracování a herecké výkony sice byly, podle mého, kvalitní (nad všemi vyčnívali David Wenham a Tom Pelphrey jako otec a syn), ale celkový dojem z první řady to nezachránilo.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
50 %
plakát
Broadchurch
23. srpna 2014
další názory k seriálu

Nadprůměrné drama, průměrná detektivka

Co o detektivce vypovídá fakt, že divák odhalí vraha ve čtvrté epizodě z osmi? Dobře, přiznávám, na detektivkách jsem vyrostla, proto asi nejsem typický divák. :D Ale teď vážně - výborné obsazení a herecké výkony, skvělá stísněná atmosféra, zajímavé vedlejší dějové linky a pokud jste nevyrostli na Holmesovi a Poirotovi, tak vás odhalení vraha možná i překvapí. Určitě nelituji, že jsem seriál zhlédla a dám šanci i druhé řadě.

Po druhé řadě: za názorem na úroveň detektivní zápletky si stále stojím, ovšem drama a nové herecké posily byly tak vynikající, že nemohu jinak, než zvýšit na 80 %.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Dolmen
9. srpna 2013
další názory k seriálu

Srdeční záležitost

VAROVÁNÍ: V tomto případě nedokáže být autorka textu objektivní a je si toho vědoma! :)

Ano, seriál má své mouchy, ale dobrá detektivní zápletka, atmosféra ostrova a ve většině případů skvělé herecké výkony je snadno přebijí. Vyprávění má spád a díky malému počtu epizod není vycpáváno přebytečnou vatou. Velmi oceňuji, že se série snaží co nejvíce držet knižní předlohy, která je přímo stvořena k přečtení "na jeden nádech" a seženete ji i u nás. ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %