avatar uživatele

Lucious

off
JménoLucie
Věk32 let (Lev)
Bydliště
Twitter@Naruchanik
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Lucious
plakát
Dresden
1. října 2014
další názory k seriálu

Knížky jsou lepší, ale seriál je taky fajn.

Určitě doporučuji přečíst seriálovou předlohu-knížky, protože jsou vážně skvělé. Seriál jsem brala jen jako zábavnou oddychovku, byla jsem zvědavá, jak se tématu tvůrci chopili. Hlavní hrdina ujde, herce si jako Harryho Dresdena dokážu představit, i když jsem se nemohla zbavit dojmu, že mohli vybrat někoho jiného. O Murphyové to říct bohužel nemůžu. V knize je popisována jako malá křehká blondýnka, což vůbec neodpovídá herečce. Byla jsem nadšená z ducha Boba, moc se mi líbilo obsazení a překvapilo mě, protože v knížce je prostě celou dobu v lebce a jen občas vyletí ven a jeho vzhled tam prostě není vůbec popsán. Ale pokud by byl, musel by mít podobu Terrence Manna. Moje nejoblíbenější postava v seriálu. Co se týče příběhu, tvůrci jen tu a tam využili předlohu, většina případů pochází z jejich vlastní fantazie (tedy z fantazie spisovatele, který se na seriálu také podílel). Takže, pro fanoušky Harryho povinnost a nebrat vážně, že to není úplně přesně podle knih, prostě je to takové doplnění. Škoda jen, že to má tak málo epizod, určitě bych se ráda podívala na další.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Jane by Design
5. března 2012
další názory k seriálu

Svět módy

Jane je obyčejná dívka, která chodí na střední školu a popravdě, moc oblíbená není. Je prostě outsider. Jelikož její bratr je bez práce a peníze přece mít musí, přihlásí se na stáž do známé módní firmy. A tam přijde kámen úrazu. Namísto stáže dostává opravdovou práci, protože je pokládána za dospělou. Takže veškerý svůj čas rozděluje mezi práci a školu a hodně riskuje, aby se vyhla prozrazení. Ještěže má svého kámoše Billyho, který ji rád se vším pomůže.
Podíváme se, jak to chodí v módním světě, kde záleží na tom jak moc ostré lokty máte a s jakým nevšedním nápadem příjdete. A především musít mít pro oblékání cit. A na Jane je, aby se s tím vypořádala. Na druhé straně barikády má jiné problémy, jako každý teenager. Jak to s ní všechno dopadne? Na to už se musíte podívat sami. Myslím, že tento seriál pobaví a neurazí.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Dívka odjinud
5. března 2012
další názory k seriálu

Co znamená být sukubou?

Lost Girl je zajímavý kousek mezi těmi všemi seriály ze života. Mimo jiné mi to připomíná knížky o Mercy Thompson. Podobnost je taková: Objevujeme svět fae, kteří žijí mezi námi lidmi. V tomto seriálu je jejich přítomnost utajena, v kníhách postupně vychází najevo. Obě hrdinky jsou v takzvané neutrální zóně, a pořád lítají v průšvihu. A především nejsou lidé. Možná by se našlo ještě pár podobností, ale nechce si mi nad ními přemýšlet.

Hlavní postava jménem Bo mě poněkud překvapila, protože sukubu bych si představovala trochu jinak. Kdoví proč mám v hlavě vysokou, okouzlujíci, černovlasou ženu, jejíž vzhled upoutá na první pohled a nejste schopni od ní odtrhnout zrak, což v tomto případě tak není. Nejlepší charakter je bezpochyby její nejlepší kamarádka Kenzi, je správně praštěná a její humor dodává seriálu šmrnc, prostě tu správnou jiskru.Navíc je tam sexy policajt. A věděli jste, že siréna může být i muž?

Pilot byl poněkud zvláštní, ale naštěstí se to pak pomalu rozjelo. Shrnu to takhle. Existují dva tábory fae. Světli a temní. Avšak hlavní hrdinka si vybere neutrální stranu, čímž se stává holkou pro všechno. Ztratil se lesní fae? Bo jej najde. Stala se vražda za zvláštních okolností? Bo vám zjistí, kdo to udělal. A během toho zjišťuje pravdu o svém původu a také se s ním zkouší vypořádat. Být sukubou není zrovna spaní na růžovém obláčku, zvlášť když vaši milenci se vedle vás nemusí ráno probudit. Seriál není zrovna moc prudérní, takže si tam užijete pár milostných scén. No co, je to přece sukuba!
Líbí se mi na tom odhalování všemožných druhů fae, humor a hlavně Kenzi. Pro pohodový večer a fanoušky fantasy je seriál ideální.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 18 lidí
80 %