avatar uživatele

HonZajs000

off
JménoJan Zibner
Věk31 let
BydlištěJílové (ale přes týden Brno)
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Mé oblíbené pravidlo: Čeština je náš rodný jazyk, dodržujme proto její pravidla!
Názory uživatele HonZajs000
plakát
Můj přítel Monk
17. října 2014
další názory k seriálu

Monk… Adrian Monk

Ano, je to tak. Jako má akční svět svého Jamese Bonda, má ten detektivní svého Adriana Monka. Muže, který oplývá úžasnými schopnostmi a je esem ve svém oboru.

Můj přítel Monk se naprosto famózním způsobem točí okolo ústřední postavy, detektiva Adriana Monka. Jeho fóbie, které jsou pro něj dar i prokletí, z něj dělají úplně jedinečnou postavu. Přes to všechno je ale schopen řešit zločiny. A to, s jakou grácií je toho schopen, mě prostě úplně dostává. I když Monk by se dalo přeložit jako kněz a svatý muž, tak to spíše jeho ošetřovatelky jsou světice, protože vydržet po jeho boku, to musí být fakt složité. No a právě tato dvojka, Monk a Sherona, posléze Natalie, ty si prostě nejde nezamilovat. Jejich vzájemné konfrontace, ty si prostě nejde nezamilovat.

Seriál má všechno. Od skvělých postav (od kapitána jako správného morouse, přes Randyho jako trochu prostšího snaživku a Adrianovy asistentky - ráznou Sheronu a éterickou Natalii, až po Adriana jako geniálního podivína bez smyslu pro humor), přes úžasné momenty (za mě např. scény opilým Monkem, s Monkem na práškách, nebo s Monkem v hypnóze), až po úžasný děj, kdy se seriál nesituuje jen do policejního prostředí a nesoustředí se jen na policejní práci, dokazování, výslechy apod., jako známe např. z kriminálek typu CSI. Ne. Krásně se tu prolínají osobní životy všech postav s policejní prací. Nutno dodat, že právě bez jejich problémů v osobním životě by se Adrianovi mnoho případů vyřešit nepodařilo.

Kladně hodnotím taky dějovou linku s Trudy. I když se v její roli vystřídaly postupně tři herečky a i když občas dějová linka ohledně Trudy ustupovala do pozadí a neřešila se třeba dvě celé série, tak to autoři zvládli bravurně. Monk našel, co si zasloužil (I když to mohl najít už pár okamžiků po výbuchu bomby), dospěl zdárně k cíli a našel klid. S Trudy se tvůrci důstojně rozloučili a co víc, dali jí do vínku potomka. Prostě krása.

Na závěr závěr seriálu. Nestává se často, aby si seriál udržel velice vysokou úroveň po tak dlouhou dobu (zmiňme třeba HIMYM). Seriál měl po osmi krásných letech tak povedený konec, jako jen málokterý další seroš. Monk najde pravdu a konečně si může odpočinout, pozná se s Trudinou velice milou dcerou, následuje záběr na Monka odcházejícího z bytu, přičemž se ujišťuje, zda vypnul sporák a upozorňuje Natalie na to, že se mu už jednou povedlo odejít a nebýt si jistý vypnutým sporákem (odkaz na úplně první díl). Pak následuje prostřih nejdůležitějšími momenty seriálu počínaje prvními záběry seriálu, až po zmínku všech důležitých postav jako je Dr. Kroeger, odvěký "nekamarád" Harold Krenshaw, dotěrný soused Kevin Dorfman nebo Ambrose Monk. Leeland má konečně svou lásku a Randy vylétne z hnízda. To vše za doprovodu dojemné hudby Randyho Newmana. Konec, jak má být.

Za sebe prostě nemůžu jinak, než dát to nejvyšší hodnocení, rovných 100 %. Seriál mě prostě dostal po všech stránkách. Spousta hlášek, scén, které člověk už nikdy nezapomene, příjemné postavy, super závěr a vysoká úroveň. To všechno z něj prostě dělá skvost mezi seriály. Nehledě na to, že 100 je číslo, které by i Adrian moc rád dostal. :-)

Takže jak zpívá Randy Newman, budeš mi skutečně chybět.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Crossbones
15. září 2014
další názory k seriálu

Pirátská telenovela... bohužel

Ano, je to tak. Kdo čeká, že se bude jednat o jakési solidnější pirátské drama, může být hodně brzy zklamaný. Seriál se totiž na pirátskou problematiku dívá trochu jinýma očima. Nevím, zda je to seriálovým formátem, nebo nedostatkem financí, ale ať tak, či onak, seriál byl umístěn do pár ostrovních kulis, kde se odehrávalo naprosto vše. Z Crossbonů, z příběhu o proslulém a protřelém pirátovi Černovousovi, o tom muži, o kterém jsme jako malí čítávali a slýchali historky plné dobrodružství a odvahy, se tak stala telenovela. I hlavní dějová linka k tomu tíhla. To, co dokázali scénáristé rozepsat do všech dílů, by se v pohodě vešlo do dvou nebo do tří. Žádné bitvy na vlnách, žádné souboje, žádná akce (nebo jen málo ní), ale zamilovaný románek mezi doktorem a jednou z obyvatelek ostrova. Do toho sem tam nějaký ten výboj, ale vše hnedle vyprchalo a byli jsme zpět u romantiky. A to pirátský příběh pirátským opravdu nedělá.

Na druhou stranu, John Malkovich se své role chopil skvěle. Je to přece jen pan herec a dokáže zahrát nespočet výrazů, nespočet situací a nespočet emocí. Bohužel mi trochu chyběla ta jeho všudypřítomná komičnost. Ano, je to drsný pirát Černovous, ale Jaohn Malkovich je John Malkovich, a fakt, že neustále házel jakási obrazná a převznešená přirovnání mu moc nepřidalo, ba naopak. Vzhledem k faktu, že Černovous byl prostý pirát, byl Malkovich místy mnohem chytřejší než Sheldon Cooper z Big Bang Theory. Jeho moudra, lyrické obraty apod. k němu vůbec nesedí.

Bohužel ani zvukový doprovod se moc nevydařil. Ale proč, proboha? Vždyť Mateo Messina je ostřílený skladatel s několika cenami Grammy za filmovou a muzikálovou tvorbu. Vždyť přece pracoval po boku Steva Jablonského, Hanse Zimmera a jim podobných. Tak proč něco ze svého umu nevložil i sem, aby alespoň něco na tom seriálu bylo kladného? Prostě nevím.

Vše zachránilo až finále. Konečně jsme se po těch několika dílech dočkali nějaké akce, nějakých záběrů na moři, nějakých jiných exteriérů, než jen chýší a paláce na Černovousově ostrově. I když jen v troškách, mohly se takové souboje objevit i v dalších epizodách, ale bohužel neobjevily.

Za mě tedy 60 %. Pořád je to nadprůměrný seriál, i když jen lehce. Zmiňme dobré herecké výkony, snahu o zpracování tohoto tématu a pokusy s točením na moři, ale mělo a hlavně mohlo to být lepší.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Poslední loď
27. srpna 2014
další názory k seriálu

Jedním slovem... Bomba

Od The Last SHip jsem už od začátku čekal opravdu hodně. Přece jen Michael Bay je jméno, které táhne. Trochu jsem se ale bál, aby z toho nebyla taková nějaká divná agitka amerického námořnictva jako v případě filmu "Battleship" kupříkladu. Naštěstí ne, a musím říct, že se jedná o jeden z nejnabitějších a nejlepších seriálů poslední doby.

Seriál má všechno, co má seriál mít. Napětí, akci, emoce, překvapivé okamžiky, zvraty, příběh i myšlenku. To všechno dohromady z něj dělá opravdový skvost, kde se člověk těší víc a víc na další epizodu a s příchodem finále už se nemůže dočkat další série. Postavy jsou stejně jako v knize prokreslené, situace dobře napsané. Záběry z paluby lodi jsou prokládány záběry z pevniny a všechno do sebe úžasně zapadá. Po všech stránkách se mi to líbilo.

Jako hudebník se musím vyjádřit i k hudebnímu podkladu. Michael Bay je jméno, které s sebou táhne další skvělá jména. Proto tvůrčí hudební tým pod vedením Steva Jablonského (kam se hne Bay, tam jde i Jablonský) byl prostě skvělý tah. Dost dlouho už jsem neslyšel tak dobrý, povedený a hlavně originální podklad. Líbí se mi smíšení moderních nástrojů, dechů a starých lidových skotských písní. Opravdu geniální kombinace.

Z mé strany prostě není co vytknout. Já dávám rovných 100 % a moc se těším na druhou sérii.

65 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 20 lidí
100 %
plakát
Suterén
12. dubna 2014
další názory k seriálu

Nabušení IT Crowd

Grounded Floor se až nápadně svým vyzněním podobá anglické klasice, IT Crowd. Alespoň to jsem si původně myslel. Ale opravdu jsou si seriály podobné jen tou základní kostrou. Vztahová linka mezi hořeňákem a dolňačkou z tohoto konceptu dělá opět něco víc, něco za co ještě víc stojí za to, se na to podívat. I když jsem byl k tomuto seriálu ze začátku skeptický a bál se právě vykrádačky ajťáku, tak na doporučení ostatních jsem si to pustil a nemohl se odtrhnout. A nutno dodat, že nemám ani co bych vytknul. Spousta vtipných narážek, jazykových vtipů především ve dvojsmyslech, ironických situací a vyhrocených událostí. To vše z toho dělá velmi dobrý seriál a úžasnou oddechovku. Navíc Skylar Astin je dobrý herec a už od dob Pitch Perfect mě dokáže vždy mile překvapit. K němu sympatická Briga a je z toho pár snů. Prostě, jestli nemáte na co koukat, tohle je přesně pro vás. Navíc, pánové, pohled na Alexis Knapp ať už v mini, nebo v úzkých šatech, vždy potěší, ne? :-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Two Guys, a Girl and a Pizza Place
30. března 2014
další názory k seriálu

Rozporuplné pocity

Seriál jako takový tedy nic moc. Takový lehčí podprůměr, ale vidět Nathana Filliona jako mladistvé ucho a to samé v případě Jillian Bachové, to za ten zážitek fakt stojí. Takže jestli se někdo chce pobavit, alespoň takto, doporučuji, byť jen třeba jeden díl.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Yellowstonský národní park
11. ledna 2014
další názory k seriálu

Jedním slovem SUPER

Pro milovníky přírody a dokumentů mapujících přírodní krásy je tohle to pravé. Stejně jako třeba dokument "Galápagos" i tento ukazuje svými úchvatnými záběry nedotčený život uprostřed přírodní rezervace. Život v naprosté izolaci, v Yellowstonském národním parku. Naprosto dech beroucí podívaná s doprovodným komentářem. Pro mě jasná volba a maximální počet bodů.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Galapágy
10. ledna 2014
další názory k seriálu

Skvělá podívaná

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Pokud máte rádi dokumentární cykly a rádi se necháte unášet skvělou podívanou, tak je tento seriálový dokument přímo pro vás. Člověk až žasne, jak mohla příroda něco takového vytvořit. Když si navíc uvědomí, že jsou dané formy života na Galapágách ponechány samostatnosti a skoro až "izolaci", je to dojem ještě silnější. Z mé strany není absolutně co vytknout. Poutavý seriál, zajímavé informace. Prostě nejvyšší hodnocení. :-)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
VyVolení
5. ledna 2014
další názory k seriálu

Na dno a ještě dál

Tento pořad spolu s realityshow jako Big Brother, Farma apod. jsou naprostým dnem jakékoliv sociální interakce a filmové branže jako takové. Člověk si až říká, proč to vůbec někdo chce natáčet? Proč někdo vezme peníze a vloží je do něčeho takového? Proč ty peníze raději nevezme a nevyhodí je z okna - ano, i to by bylo užitečnější, než točit tento odpad. :-( Pokud navíc platí nějaká zásada o morální výchově mládeže, nechal bych tyto "výtvory" buď zakázat úplně, nebo alespoň posunout vysílací dobu hluboko do noci.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
0 %
plakát
Sanitka 2
6. září 2013
další názory k seriálu

Ujde...

Po shlédnutí prvního dílu je můj názor takový rozpačitý. I když režie v podání Filipa Renče slibovala ostré akční scény nehod apod., jak známe např. z BESIP reklamy, srážka autobusu s osobním autem nepůsobila úplně nejlépe. To samé se dá říct o příběhu. I když scénář z pera Ivana Hubače sliboval jako v předchozím případě kvalitu nad kvality. Opak je možná pravdou. Povrchní příběh, citovost a zápletka. Pozitivem ale určitě zůstává výskyt herců z první části tohoto seriálu. Zedníček, Kostka apod. dokáží seriál jistojistě oživit, ale má toto pokračování na první část SANITKY? Uvidíme...

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Kačeří příběhy
10. června 2013
další názory k seriálu

Kačerov jak hurikán...

Kdo by neznal úvodní písničku. Dodnes ji mám v hlavě a když se nudím nebo prostě nemám co jiného na práci, vždy jsi ji rád zazpívám či zabroukám ať už v hlavě nebo naživo. Seriál mého dětství, který mi nedal dospat. Každý víkend jsem vstával, aby mi ani jediná epizoda neušla. Přes týden jsem se pak těšil na víkend, kdy jsem vstával, jak již řečeno.
Seriál, který má vše - vtipnou pointu, zápletku, lásku, drama, napětí. Každé dítě (i dospělý, že?) si přijde na své. Každý si najde tu svou oblíbenou postavu, s níž se sžije a která se mu promítne do každodenního života. U mě to byl Strýček Skrblík a prosím, nemyslete si o mě nic ošklivého :-)

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
1/3
123