avatar uživatele

luckily

on
JménoLucie
Věk
Bydliště
Twitter@luciegorecka
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky luckily
plakát
V.I.P. vraždy
30. srpna 2018
další názory k seriálu

V.I.P. Vraždy

Řekla bych, že tohle je ten typ seriálu, který je lepší si pustit, zatímco něco děláte a věnujete tomu jenom částečnou pozornost, protože přílišná pozornost občas škodí.
Jak všichni víme, jedná se o kopírku Castla, ale to nevadí. 99% je fajn a jsou dobře zahrané, jen je mi líto, že Honza Révai dostal tak malou roli a ze začátku i dost blbou, ale s postupem času se to lepší. Děj, no, je to kopírka Castla, smícháné díly dohromady, ale odsýpá to a někdy se u toho i dobře pobavím.
Co ale nemůžu vystát a co mi brání si to užívat více je postava Klaudie. Protože ano, Castle sice Beckettovou otravuje, ale takovým tím způsobem, který je vtipný a vy se u toho bavíte. Klaudie otravuje Berana a ostatní takovým způsobem, že máte chuť mlátit hlavou do zdi. Ty její příběhy na začátku vyšetřování jsou otřesné a přesto se je snaží prosadit jako tu jedinou správnou verzi, i když se nakonec stejně ukáže, že pravdu neměla. Co mi taky vadí je, že detektivové z oddělení vražd by bez ní asi nikdy žádnou vraždu nevyřešili, protože pokaždé je to ona, kdo přijde na to, kdo je vrah. By mě zajímalo, kdo řešil případy, když tam ona nebyla. Tam musí mít asi hromady nevyřešených případů vražd. Další problém je to, že ona od policie odejde, ale pořád se tam snaží vtlačit zpátky, krade důkazy a policejní složky a nikdo jí za to nevynadá, všichni se jenom usmějou na znamení, jaká je to šibalka. To její nehorázné sebevědomí je taky na palici, že prostě něco se musí dít, protože proč jinak by policisté nechtěli její pomoc. Když už jsme u pomoci. Když Klaudie potřebuje s něčím pomoci, tak všichni všeho musí nechat a jít pomoct, ale v momentě, kdy potřebuje někdo jiný pomoc, tak to nahodí výraz a řekne, že tohle a tohle ji nezajímá nebo že nemá čas. Nevím, jestli autorky/autoři plánovali Klaudii jako feministku nebo co, ale její postava je katastrofálně hrozná a sobecká a kdyby tam nebyla, seriál by byl mnohem lepší a já bych dala lepší hodnocení, takhle to pro mě nezachrání ani Honza Revái.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Inhumans
15. října 2017
další názory k seriálu

Marvel's Inhumans

Mám za sebou pilot a druhý díl a na sledování to bylo strašně zdlouhavé a děj se odvíjel velmi pomalu. Absolutně mě nezajímalo, co se se kterou postavou děje. Herci jsou mi vesměs strašně nesympatičtí, hlavně představitelka Medúzy, na tu se vážně nedá koukat.
Jediní, kteří si získali moje sympatie jsou Maximus a Lockjaw, ale naneštěstí, ani jeden mě nepřinutí, abych nadále pokračovala ve sledování Inhumans. A je to škoda, Iwana mám jako herce ráda, ale prostě mě to nebavilo a místy jsem se dost nudila.
Plusové body jsou ale krásná Hawaii, Maximus a Lockajaw, ale to už jsem říkala.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
50 %
plakát
Sedmilhářky
10. dubna 2017
další názory k seriálu

Big Little Lies

Právě jsem to dneska dokoukala a musím říct, že se zase jednou objevilo dílo, které mě chytlo.

Sledujeme životy povětšinou bohatých lidí. Sledujeme, jací jsou lidé nakonec doopravdy - když s vámi mluví, tak jsou samý med, ale jen co k nim otočíte záda, tak vás začnou pomlouvat.
Sledujeme, jak se chování rodičů může podepsat na dítěti.
Sledujeme výborný herecký koncert, kde hlavní tahounkou je Reese. Sakra, ta ženská snad vůbec nestárne, či co.

Jak já nemám moc ráda děti v hlavních rolích, tak tady jsou velkou součástí příběhu a musím říct, že mi ani nevadily a někteří dětští herci byli skvělí.

Trošku mi to s tou vraždou, kdy nevíme, kdo je to a kdo toho dotyčného zabil, připomíná How to get away with murder, ale to vůbec nevadí, je to zajímavé sledovat. Já si musela přečíst knižní předlohu, takže jsem věděla, kdo to bude, ale to vůbec neubralo na výsledku. Seriál jsem si velmi užila. Až na pár vyjímek se velmi držel knižní předlohy, za což jsem ráda.

Co mi trošku vadí, je ten lehce otevřený konec. Jako by si scénaristi nechávali otevřené vrátka, kdyby se snad HBO rozhodlo pro druhou sérii, či co. Přitom, knížka je tak pěkně ukončená, tak nevidím důvod, proč by nemohl být i seriál. A samo HBO řeklo, že se jedná o minisérii.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Nádraží
28. ledna 2017
další názory k seriálu

Nádraží

Jak tak koukám na celkové hodnocení seriálů a hodnocení tady v názorech, tak si říkám, jestli u mě není nějaký zkrat, protože mě se seriál docela líbí. Jistě není to nic, co by v nejbližší době vyhrálo nějakou prestižní cenu, ale hodně vtípků je opravdu povedených a já se směju, až se za břicho popadám. Partičkou jsem nepolíbená, takže nemohu říci, nakolik je to stejné, či nikoliv, ale řekla bych, že pokud jste měli rádi Partičku, asi byste mohli mít rádi i tohle.
Osobně považuju za výborné ztvárnění ostravského výpravčího, které je potřeba samozřejmě brát s nadsázkou, stejně jako celý seriál.
Na pobavení a odreagování ho určitě doporučuju, ale nečekala bych od toho něco, co to není.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Legendy zítřka
3. září 2016
další názory k seriálu

Když jsou hrdinové málo, potřebujete legendy

Když řeknu, že LoT byl jeden z nejvíce očekavaných seriálů tohoto roku, budu mít pravdu.
Na seriál jsem se těšila od té doby, co bylo oznámeno, že vznikne. Některé postavy si totiž zaslouží mnohem více prostoru, než se jim dostávalo v Arrowovi a Flashovi. Nadruhou stranu vzniká pak ten problém, že je mnoho postav najednou a tudíž ne každá postava dostává tolik prostoru kolik by měla. Ale tvůrci se snažili, aby se to nestávalo, za to palec nahoru.
Seriál má zajímavý nápad, má dobré tempo, nenudíte se a pokud jste citlivky jako já, tak si sem tam i popláčete. Cestování časem je super a kostýmy jsou velmi dobře udělané. Někdy musíte mhouřit oči při tom cestování časem, protože jak jinak, najdou se tam chyby, které se většinou v seriálech tohoto typu objeví, ale dá se to přehlednout, protože to vyvažují dobré postavy a děj. Postavy jsou vtipné na těch správných místech, v dalších momentech se strachujete o jejich život a v tom dalším z vás dolujou slzy.
Dalším velkým plusem je, že postavy nezůstávají ploché, ale vyvíjejí se a tím se mění i dynamika v týmu.
Seriál vás vtáhne do děje a vy se na té vlně vezete až dokonce. Takže jo, pokud máte čas, láká vás cestování časem, záchrana světa a málo romantických výlevů, tak po Legendách určitě šáhněte.

Za mě nejlepší postavy - Captain Cold, Heat Wave, Rip Hunter, Sara.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
11. července 2016
další názory k seriálu

Shadowhunters

Shlédla jsem dnes devátou epizodu a jelikož si myslím, že už se to nějak významně nezmění, rozhodla jsem se sepsat, co si myslím už teď.

Patřím mezi ty, co četli knižní předlohu. Až na to, že si to ke knižní předloze jenom trochu přičuchlo a potom se to vydalo na svou vlastní cestu. Což není úplně špatně, ale není to taky úplně dobře.

A teď moje myšlenky, které jsem si sepsala v průběhu sledování seriálu.
Často nesmyslné dialogy.
Clary je v seriálu hrozná postava. Ona teda byla strašná už i v knihách, ale seriál tomu dal nový level.
Alec je člověku hned sympatičtější tím, že není z Clary odvařený, jako zbytek světa, očividně.
Katherine McNamara je strašně moc nesympatická a dost toporná.
Jace není vůbec Jace z knih.
Clary je lovcem stínů tak týden a už jí to jde jako po másle, přičemž v knihách má s tréninkem problémy ještě ve čtvrté knize. Dále, když mají všichni nechat všechno být a jít zachraňovat Clary nebo Simona, tak je to v pořádku, ale v momentě, když to potřebuje někdo jiný a vyhlídky na úspěch nejsou zrovna růžové, tak se jí do toho zrovna moc nechce. A scéna, ve které Clary, která je tím lovcem opravdu tak týden a vyhrkne ze sebe větu "My jsme nová generace lovců stínů...", tak u ní jsem opravdu nevěděla, jestli se smát nebo brečet.
Vážně otravná v prvních dílech byla i s tím jejím "musím najít svou mámu"; já to chápu, všichni to chápeme, takže to není potřebné opravdu opakovat v každé druhé větě.
Pouští se do pitomých a nebezpečných situací a pak ji všichni musí chodit zachraňovat.
Velkým plusem je Alec - představitel je skvělý, tak nějak jsem si ho představovala a navíc se mi líbí, že nemá Clary rád
Bohužel nulová chemie mezi představiteli Clary a Jace.
Magnus Bane je v podání Harryho Shuma úžasný.
Seriálová Isabell je ta správná Isabell z knih.
Uprostřed honičky s démony má Clary potřebu si vylévat city... Jakože vážně?
Obecně nejsem velký fanoušek knižní Clary, ale ta seriálová ve mě vzbuzuje opravdu oškivé emoce

I přes ten obří výčet napsaný nahoře, tak pokud se přestanu dívat na Shadowhunters dívat jako na adaptaci knihy, tak se jedná i o celkem povedené dílo. Některým herců sedí jejich role jako hrnec na pr**l. Hudba je skvělá vybraná a děj krásně podtrhuje. Věci, které jsou přidané do děje, nejsou špatné.

Já osobně musím přivřít obě oči a vtloukat si do hlavy, že nejde o adaptaci oblíbenés série; pak se na to dá dívat.

Takže pokud má člověk trochu volného času a hledá něco. co má v sobě nádech nadpřirozena, tak jsou Shadowhunters asi správnou volbou.

Za mě je to teda takových slabších 60%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
87 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
60 %
plakát
Hawaii 5-0
15. května 2016
další názory k seriálu

Hawaii Five-0

S Five-0 to táhnu už od začátku. Tehdy jsem ke sledování prvního dílu měla jediný důvod - James Marsters aka Spike z Buffy. Taky jsem hodlala se sledováním skončit, jakmile by se případ s ním vyřešil. No, jak je vidět, neskončila jsem.
Seriál mě vtáhl už první sekundě a já zbytek dílu nesledovala kvůli Jamesovi, ale kvůli ději. Prostě jsem na Havaji zůstala a zamilovala se do ní. Seriál je plný akce, napětí a neváhá zabrnkat i na veselou či smutnou notu. Při sledování pomalu ani nedýchám a nechávám se unášet skvělou náloží, kterou nám scénaristé předkládají.
Herci jsou vybrání perfektně. Stevova a Dannyho bromance je jedna z mnoha skvělých věcí, které seriál nabízí. Jejich neustále dohadování, šarvátky, a taky to, že by jeden pro toho druhého udělali cokoli, to je ohana. Ale ne vše je růžové a veselé. Seriál provází i životní dramata hrdinů a to, čím si některé postavy musely projít, je smutné. Všechny postavy dostanou svůj vlastní příběh a prostor a někdy ty postavy, co považujete za dobré, zklamou a vy zjistíte, že dobré vlastně vůbec nebyly a naopak.
Jako velmi krásný bonus pak dostane nádherné záběry Havaje.
Sleduju seriál už šest let a upřímně se děsím té chvíle,kdy mi Hawaii Five-0 neprodlouží. Pokaždé tady ty články na serialzone otevírám s přáním, ať je Five-0 prodlouženo a zatím se mi přání plní, tak snad se bude plnit ještě dlouho.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Satan přichází
15. května 2016
další názory k seriálu

Damien

Já patřím mezi ty, kteří jsou původním filmem nepolíbení, ale díky flashbackům v seriálu mám představu, o čem film byl. Každopádně jsem dala Damienovi šanci, já mám tenhle typ seriálů ráda, leč Damien mě zklamal. Viděla jsem dva a půl dílu. U dvou díly jsem nevěděla, jestli se mi to líbí a u toho třetího jsem se v polovině rozhodla, že se mi to nelíbí. Herecké osazenstvo je mi vesměs nepříjemné na pohled a i přes to, že mám představitele Damiena ráda z doby, kdy hrál v iZombie, tak tady mu to herectví nevěřím. Přijde mi, že má tak tři výrazy a ty věčně střídá.
Já po dvou a půl dílech končím, protože mě děj nedokázal vtáhnout do děje. Další důvod jsou již zmínění herci a při dívaní se mi to vleklo a radši jsem si u toho hrála Angry Birds, než abych věnovala pozornost seriálu. Takže asi tak. Přesto si myslím, že si seriál najde svoje diváky.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
30 %
plakát
Miliardy
8. května 2016
další názory k seriálu

Billions

Billions je velmi zajímavý seriál. Příběh nás zavede do světa točícího se kolem vydělávání peněz. A když mluvím o penězích, nemyslím tady ty naše směšné výplaty. Tohle je úplně jiná liga, o čemž vypovídá i název seriálu. Bobby Axelrod je jeden z hlavních protagonistů, jedná se o muže, který začal od nuly a vypracoval se až k vlastní firmě, která obchoduje s akciemi. To, že má firma nesmírné výdělky, ani netřeba zmiňovat a to je trnem v oku úřadu, který má na starosti finanční podvody. Úřadu velí Chuck Rhodes, který jde po Axelovi dost tvrdě. Nakonec je mu to stejně k ničemu. Ale kdo ví, třeba se mu v druhé sérii zadaří.
I přes to, že má seriál hodinovou stopáž, tak děj příjemně odsýpá a já se nemusím dívat, kolik minut ještě zbyvá.
Herci jsou prvotřídně vybraní a ve svých rolích jsou fantastičtí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
American Crime Story
2. května 2016
další názory k seriálu

The people vs. O.J. Simpson

ACS je velmi zajímavý počin. Nesleduje totiž ani tak policejní práci, jako tu advokátní práci. Sledujeme, jak svůj případ budují advokáti zastupující O.J., a pak jak pracují a budují případ žalboci. Osobně mě první díl moc nenadchnul a nebylo to výkony herců, ty byli skvělé, ale asi jsem čekala něco jiného. Každopádně jsem ráda, že jsem pokračovala dál, protože se to pak velmi dobře rozjelo. Já bych pak třeba i ubrala někdy na minutách, někdy mi to přišlo trošku zdlouhavější.
Co k hercům? Ti předvedli velmi dobré výkony. Ráda jsem zase viděla po dlouhé době Davida "Rosse" Schwimmera v televizi, i když teda z počátku se mi zdálo, že to tak trošku přehrával, ale možná že původní Robert Kardashian opravdu takto reagoval, takže těžko říct. John Travolta coby advokát Shapiro předvedl super výkon - u něj jsem nevěděla, jestli ho mít ráda nebo ne. A to stejné platilo i u Marcii Clark. Tu jsem taky chvílema měla ráda a pak později už ne tak moc.
Pokud máte internet, tak si o případu můžete přečíst více. Já si to tak udělala po prvním díle, tudíž mě finále nepřekvapilo, ale co mě překvapilo je, že případ se táhl celý rok a porota rozhodla o tom, zda je vinný nebo nevinný za 4 hodiny. Pak svěřte osud do rukou cizinců...
Přesto, že jsem seriálem byla nadšená, nebyla jsem nadšená dostatečně, takže si vyšší hodnocení když tak schovávám pro další série.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
1/4
1234