ellannor

off
JménoLucie Ujazdovská
Věk34 let (Býk)
BydlištěTeplice
Twitter@ellannor
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky ellannor
plakát
Instinct
29. května 2018
další názory k seriálu

Překvapení

Jediný důvod, proč jsem si pustila první díl, je proto, že se mi to hodilo do seriálové výzvy. A musím říct, že jsem příjemně překvapená.

Ano, existují desítky seriálů se stejnou základní premisou. Ve výsledku to ale vůbec nevadí, protože vždycky na konec záleží na zpracování. A Instinct se svým tvůrcům rozhodně povedl.

U tohle typu je podle mě asi nejdůležitější výběr ústřední dvojice. Jak nefunguje chemie mezi hlavními postavy, většinou nefunguje ani celý seriál. Tady si oba herci evidentně sedli. Musím přiznat, že se při jejich společných scénách měla často úsměv na tváři. Navíc má u mě seriál jedno velké plus. Hlavní hrdina je gay, čímž odpadá občas až uměle vytvořené romantické napětí, které je pro tento žánr zcela typické. Haleluja!

Pokud jde o zápletku pilotního dílu, není to nic ohromujícího, ale ani to není žádná katastrofa. Prostě je. Nenáročné pozadí sloužící k seznámení hlavních hrdinů.

Jsem zvědavá,jak se to bude vyvíjet dál,takže seriál putuje do mého přeplněného watchlistu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Patrick Melrose
13. května 2018
další názory k seriálu

Nemám slov

Je to pár minut, co jsem shlédla první epizodu a nejsem si jistá, jak přesně popsat své pocity. Zatím tedy jen první dojmy, podrobnější rozbor až po konci mini série.

První věc, kterou rozhodně musím zmínit, je herecký výkon Benedicta Cumberbatche. To, co v průběhu epizody předvedl je něco neskutečného. Nejspíš jeden z jeho nejlepších výkonů. Předpovídám nejednu nominaci.

Vůbec nevadí, že se vlastně celou hodinu nic neděje, jen sledovat Patrickův boj se svými démony je naprosto pohlcující. Velkou zásluhu na tom ovšem nemá jen Cumberbatch, ale i režisér. Způsob, jakým je to natočené, vás okamžitě vtáhne a nepustí až do poslední minuty.

Nevím, nakolik se děj shoduje se svou předlohou, protože jsem jí nečetla, ale rozhodně se po knihách poohlédnu.

2. epizoda

Zatímco první epizoda zcela stála na výkonu Cumberbatche, tíha druhé epizody je rozložena mezi více postav. Rozhodně to ale není na škodu.

Herecké výkonu jsou nadprůměrné, na mě nejvíc zapůsobil Hugo Weaving v roli Davida Melrose. Běhal mi z něj mráz po zádech. Žádná přehnaná gesta, žádné přehrávaní a přesto je jasně cítit, jak špatný člověk to je.

Rozhodně to není seriál pro slabé povahy nebo pro ty, co mají rádi nenáročnou zábavu, ale rozhodně to stojí za to. Uvidíme, co přinesou další epizody.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Knihovníci
13. prosince 2014
další názory k seriálu

Spokojenost

Po prvních dvou dílech jsem maximálně spokojená. Plně naplnily má očekávání a zdatně pokračují v duchu filmové trilogie.
Ta pravá zatěžkávací zkouška ale teprve přijde až teď, v dílech kde nefiguruje Flynn. Nové postavy se mi zatím líbí, tak uvidíme, jak si povedou na vlastní pěst.

77 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
77 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
90 %
plakát
Agenti S.H.I.E.L.D.
24. listopadu 2013
další názory k seriálu

Zatím spokojenost

Takže na rovinu. Rozhodně jsem od seriálu čekala něco mnohem víc. S největší pravděpodobností u mě ale šlo o přehnaná očekávání nadšeného fanouška Marvelovského světa, toho komiksového i filmového. Takže ne, AoS nesplnili má očekávání, ale to ani nemohli.
Když se nad tím tedy zamyslím s čistou hlavou, jsem se seriálem spokojená. Samozřejmě jsou věci, na kterých by tvůrci měli zapracovat, a některé epizody nebyly tak dobré. Ale!
Ale na druhou stranu tu jsou zajímavé postavy, zápletka, která se táhne celým seriálem, vůbec není špatná a mají Coulsona. :-) Absolutně tuhle postavu zbožňuju už od chvíle, kdy se objevil v IM 1.
Takže ve výsledku jsem spokojená, seriál mě baví a těším se na další díly.
P.S.: Po 15 odvysílaných dílech můžu říct jen jediné, a to, že podle mého názoru šla úroveň seriálu nahoru. Teď už jenom doufám, že tvůrcům nedojde dech a dočkáme se velkolepého finále, na které nové dějové linky odkazují.

85 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
77 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
80 %
plakát
Ospalá díra
15. listopadu 2013
další názory k seriálu

Zatím slušný

Dneska jsem na jeden zátah zkoukla prvních šest dílů a jsem nadšená. Samozřejmě je tu celá řada nelogičností, ale upřimně řečeno, to mi vůbec nevadí. Pilot mě okamžitě nadchnul, i když měl svoje slabší chvilky.
Seriál, alespoň podle mě, má to, co by seriál tohoto žánru měl mít. Navíc Tom Mison v roli Ichaboda Cranea je naprosto úžasný.
Jen tak dál.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
20 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Sherlock
26. září 2013
další názory k seriálu

Malé přiznání

Na začátku se musím přiznat, že až teprve teď jsem se dostala ke shlédnutí i jiných dílů, než toho prvního. Já vím, velký nedostatek, ale stalo se.
Studii v růžovém jsem shlédla v premiéře na ČT a k dalším jsem se k mé velké lítosti nedostala. Takže teď doháním tento svůj velký hřích. :-)
Prozatím jsem opět zkoukla první a následně i druhý díl. Další na mne trpělivě čekají. A zatím mohu říct jednu věc s jistotou. Z Sherlocka se pro mě stala závislost.
Naprosto mě to pohltilo. Každou minutu sleduji pomalu se zatajeným dechem a čekám, co se stane dál. A při závěrečných titulcích už se těším na další dávku.
A je to oficiální. Je ze mě závislák na Sherlockovi:-)
A teď vážně. Nebyla jsem si jistá, jak se BBC povede moderní pojetí Sherlocka, ale výsledek rozhodně předčil všechna má očekávání. Skvěle vymyšlené zápletky, dialogy a věrohodné zasazení do dnešní doby. Ale hlavně úžasné obsazení. Ať už měl casting na starosti kdokoli, zasloužil by nějakou cenu, protože duo Cumberbatch/Freeman funguje naprosto úžasně. A to platí i o vedlejších postavách.
Navíc musím ocenit i doprovodné materiály i podobě blogu Johna Watsona a Sherlockových stránek. Obě stránky jsem přečetla do posledního písmenka a byla jsem unešená.
Takže i když jsem viděla zatím jen dvě epizody, rozhodně se Sherlock stal jedním z mých nejoblíbenějších seriálů.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
M.A.S.H.
5. listopadu 2008
další názory k seriálu

Klasika

MASH je prostě klasika. Jeden z nejkvalitnějších seriálů, jaký kdy vznikl. I po tolika letech od svého vzniku si dokáže najít diváky, i když na něj člověk kouká už snad po sté. Každý si v něm najde to své.

Já miluju Hawkeyho, je prostě úžasný a Alan Alda ho zahrál naprosto skvěle. Věříte mu, když si z někoho střílí a báječně se u toho baví, stejně jako když je na tom opravdu zle a do smích mu moc není.

Smekám kloubouk před všemi, kdo se na MASHi podílel. Odvedli vážně skvělou práci.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %