avatar uživatele

phoebe.h2

off
JménoNikola
Věk34 let — narozeniny slaví za 120 dní (Lev)
BydlištěPraha
Twitter@nikolanem
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky phoebe.h2
plakát
Černá listina
28. října 2013
další názory k seriálu

James Spader válí...opět.

Blacklist byla novinka, na kterou jsem se nejvíc těšila. Přitáhl mě k tomu samozřejmě James Spader, na kterého nedám od filmu Sekretářka dopustit.
Pilotní díl byl pořádně nabušený. Úvodní sekvence měla grády, které z velké části pomohla dobrá doprovodná hudba. Sice jsou díly spíš epizodní, tak lze zpozorovat, že v každém díle odkrýváme kousek ze skládanky hlavní linie seriálu.
Co se týče herců, tak nikdo Spaderovi nesahá po kotníky, ale neberu to jako výtku, protože i tak podávají dobré výkony. Poprvé mám pocit, že konečně vybrali tu správnou ženskou do policejní role. A na tomhle se právě ukazuje, že je Blacklist po scénáristické stránce velice kvalitní. Scénáristi totiž většinou nedokážou tyto ženské role pořádně napsat. Pak z toho vznikají takové karikatury, které jsme třeba mohli vidět v loňské sezóně u seriálu Deception. Naštěstí tady tomu tak není, takže kdykoliv se Liz objeví na scéně, netrpíte.
U ostatních vedlejších rolí člověk předpokládal, že tam budou jen tak do počtu. Ale například u agenta Resslera jde vidět, že s ním mají větší plány.
Jediný z castu, kdo mě silně irituje, je manžel. Hercovi to prostě nežeru a kdykoliv se objeví na obrazovce, tak mám chuť po něm něco hodit.
Ale ve výsledku převažují plusy nad mínusy a můžu tenhle seriál jedině doporučit.
+ James Spader
+ uvěřitelné herecké výkony
+ dobrá hudba
+ dobrý scénář

- manžel

Teď jen doufám, že Blacklist nedopadne jak loňský Following, který mě přes počáteční nadšení zklamal.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
Broadchurch
10. dubna 2013
další názory k seriálu

Pořádné drama

Do Broadchurch jsem se pustila hlavně kvůli Davidu Tennantovi, ale výsledku na tom vůbec nezáleží.
Myslím si, že Broadchurch velice věrohodně znázorňuje, jak by to vypadalo na takovém malém městečku, kde nejsou na vraždy zvyklí a ještě k tomu malého chlapce.
Seriál si dobře hraje s psychologií postav, o tom, jaký dopad má smrt Dannyho na jeho rodinu, hlavně poté, co se začnou rozkrývat různá tajemství, které jednotlivý členové Latimerovic famílie tají.
Každý je podezřelí a s nikým si nemůžete být na 100 % jistí. Máte tu překvapivě vtipného faráře, otce, který nechce přiznat, kde byl tu noc, kdy Danny zemřel, podivnou ženskou se psem a minulostí, která je zahalená rouškou tajemství a trafikanta, který byl v minulosti odsouzen za sex s nezletilým/nezletilou a u něhož je hezky ukázáno, jak média dokáží zničit život.
Herecké výkony jsou přesvědčivé, dialogy dobře napsané a vše skvěle doplňuje povedený soundtrack a těším se, až si budu moc poslechnout píseň, která hraje vždy na konci dílu.
Jinak skotský přizvuk Davida Tennanta je opravdu slast pro uši.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
69 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
90 %
plakát
Hannibal
10. dubna 2013
další názory k seriálu

Dobrou chuť!

Po pilotu Followingu jsem byla velice příjemně překvapená, ale to, co předvedl tento pilotní díl, předčil veškerá má očekávání.
Postava Hannibala Lectera prostě táhne a tvůrci vsadili na zajímavou postavu. Ale toto dílo není jenom o Lectorovi, protože zde za povšimnutí stojí mnoho zajímavých charakterů. Hlavně Will.
Už v pilotu bylo hezky ukázáno, jakým směrem se seriál bude ubírat a že tou hlavní dějovou linkou bude vztah Willa a Hannibala.
Seriál není kvalitní pouze po té herecké a scenáristické stránce, ale velmi mě překvapila vizuální stránka díla, a jak už podotkla ragelly, to se jen tak nevidí.
Tvůrce bych taky vyzdvihla za to, jak umí pracovat s napětím, které po každé minutě v divákovi roste. Hannibala nám neukázali hned na začátku a ukázalo se to jako dobrý tah.
Za zmínku i stojí názvy epizod, které jsou inspirované francouzskou kuchyní.
Hannibala rozhodně doporučuji a já už s napětím očekávám, co přinese další díl.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
100 %
plakát
Dexter
23. března 2013
další názory k seriálu

Tonight´s the night..

Dexterovi jsem odolávala dlouhou dobu, ale jakmile jsem se k němu dostala, už mě nechtěl pustit.Seznamujeme se sériovým vrahem, kterému budete fandit. Zabíjí totiž jen padouchy.
Tento seriál má mnoho kladů a záporných věcí se mnoho nenajde. Jeho dětství zahalené rouškou tajemství je jednou z nejzajímavějších linií příběhu. A přestože jsme se dozvěděli již mnoho o původu jeho choutek k vraždění lidí, myslím, že scenáristé nám neodhalili ještě vše a nechávají si esa v rukávu. Dalším plusem, díky kterému vynikala hlavně první,čtvrtá a sedmá série, jsou zajímaví záporáci.
S příchodem Dextera na scénu dostal televizní svět něco, co mu dlouho chybělo. Kvalitní seriál s výbornými hereckými výkony a skvělou zápletkou, který si tento nadstandard udržuje po celých sedm sezón. Snad pouze třetí řada byla v celku zbytečná a postrádala zajímavý děj, ale i přesto jsme se během této série dočkali dalšího posunu charakteru všech postav a hlavně těch ústředních.
Dexter se po celou dobu rozvíjí, ale přesto nevybočuje ze svého charakteru. Je to pořád jeden a ten samý člověk, ale životní lekce ho posouvají někam dál. Dobře to jde vidět na jeho vztahu s Ritou. Nikdo by od začátku seriálu nečekal, že by mohl být sériový vrah milujícím otcem. Je to sice zvláštní a ne každého fanouška to potěšilo, ale přesto je to podané vkusně a s citem.
Přestože během šesté řady došlo opět k menšímu úpadku kvality, připravila si tato série skvělou půdu pro tu sedmou, která je tou nejlepší, jenž nám byla od tvůrců naservírovaná. Málokterý seriál se totiž může pyšnit tím, že je každá epizoda nadprůměrnou podívanou.
Edit: Co si budeme nalhávat, závěrečná řada byla jako horská dráha. Dobrý díl střídal nudný díl a pořád dokola.
Jestli byl seriál zakončen, jak bych si přála? Ne. Ale nikdy se nedá zavděčit všem. Finále pro mě bylo rozpačité. Líbilo se mi a zároveň nelíbilo.
Když se na to podíváme jako na celek, tak závěr dává smysl. Ukázal dokonale vývoj Dextrovo postavy. Ale co tvůrcům nedokážu odpustit je, jak v této řadě nezvládali linie vedlejších postav.
Přestože Dexter neskončil tak, jak bych si přála a některé řady nebyly natolik nabušené, jako jiné, stále musím své hodnocení nechat na 100 %, protože i přes tyto kiksy se Dexter stále řadí k těm málo seriálům, které si po tak dlouhou dobu uchovaly určitou kvalitu.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Stoupenci zla
23. ledna 2013
další názory k seriálu

Masterpiece

Jeden z nejočekávanějších seriálů této sezóny splnil veškerá má očekávání. Bála jsem se, že se z toho nakonec vyklube obrovské zklamání, ale naštěstí se stal opak. Jeden z mála pilotních dílů, na které jsem s odstupem pár hodin podívala znovu.
Není to jen pouhý kriminální seriál. Jsme svědky chytře napsaného díla. Tvůrci nás dokázali během pilotu šokovat, znechutit, potěšit i překvapit.
Největším plusem je ústřední duo. Kevin Bacon i James Purefoy zde dokazují, že jsou opravdu skvělými herci.
Žádná z postav není pouhým klaďasem nebo záporákem a já se těším na další díly, ve kterých budeme mít možnost více nakouknout pod pokličku a užít si pořádné hry na kočku a na myš.
Edit: Po skoro celé sezóně musím jít z hodnocením malinko dolů, protože se některé díly potýkají z hluchými místy a sem tam s nelogickým chováním postav. I přes tyto výtky, ale Following patří k stále k těm nadprůměrným seriálům a rozhodně k nejlepším novinkám této slabé seriálové sezóny.

79 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
80 %
plakát
The Carrie Diaries
17. ledna 2013
další názory k seriálu

The Carrie Diaries

Carrie Diaries rozhodně nepatří k seriálům, které budou získávat různá ocenění, ale není na tom nic špatného.
Vyklubalo se z toho prozatím takové příjemné guilty pleasure. Kupodivu po dobu celého pilotu vše fungalo, jak mělo. Seriál je zaměřen na mladé publikum a myslím, že zde si svou cílovou skupinu najde. O osudu seriálu rozhodnou další epizody, ale pokud se budou kvalitou držet pilotu, tak bude mít šanci na prodloužení.
Obsazení seriálu se celkem vydařilo, až na pár výjimek. Hlavní je, že obsazení představitelky Carrie se vydařil, protože na ní stojí celý seriál.
THe Carrie Diaries nepatří k seriálům, které budete hltat díl od dílu, ale na vyplnění volného času a na odpočinek od všech dramat a seriálů se složitou zápletkou je Carrie Diaries ten pravý.

79 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
68 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
70 %
plakát
Řím
14. ledna 2013
další názory k seriálu

Ave Ceasar!

Už je to několik let, co měl Řím premiéru, ale já jsem se k němu dostala teprve nedávno. HBO opět dokázalo, že umí točit historické seriály.
Řím je kvalitní nejen po dějové stránce, ale také po té vizuální. Perfektní výprava a kostýmy. Skvěle vykreslená doba, ten, kdo se o tu dobu nezajímá, si velmi dobře dokáže představit, jak to tehdy v Římě chodilo.
Konečně jsme se dočkali něčeho jiného, než stokrát ohraných příběhů okolo Ceasara.
Ačkoli se seriál snaží vykreslit důležité události, hlavní pozornost na sebe strhávají legionáři Titus Pullo a Lucius Vorenus, jejichž osobní příběhy a strasti jsou na seriálu tím nejlepším.
Mimoto Řím exceluje výborným hereckým obsazením a představitel Marka Antonia si svojí roli přímo užívá. Jsem zvědavá na Jamese Purefoye v The Following.
Seriál není jenom pro milovníky historie. Každý si zde něco najde.
Doporučuji, i přesto, že druhá série byla o trošku slabší než ta první.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Deception
14. ledna 2013
další názory k seriálu

Předvídatelné

K Revenge jsem se ještě nedostala, takže nevím, do jaké míry Deception Revenge vykrádá, ale jedno vím jistě. Pilotní díl byl velice slabý, děj nedokázal udržet divákovu pozornost na delší dobu, dost hluchých míst, herecké obsazení taky za moc nestojí.
Největší problém mám s Joannou. Tu drsnou policistku s citlivou stránkou jí prostě nežerete. V nějaké jiné roli by se její představitelce možná dařilo, ale tahle role pro ní není. Ale není to jen její vina. Za většinu z toho může scénář, který nemá, co nabídnout. Velmi ploše napsané postavy, které nemáte šanci si oblíbit.
Dám tomu ještě pár dílu, jestli náhodou nedojde k nějakému zázračnému zlepšení, ale moc tomu nevěřím.
Pokud jste se k Deception ještě nedostali, tak to ani nedělejte. Existuje mnoho lepších průměrných seriálů na vyplnění volného času.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
50 %
plakát
Konec přehlídky
7. ledna 2013
další názory k seriálu

Paráda

Seriál dominuje skvělým hereckým obsazením (Benedict odvádí standardně skvělý výkon, ale velkým překvapením se pro mne stala Rebecca Hall, které role Sylvie sedla), dobře napsanými dialogy, hudbou (opening credits nemá chybu) a neposledně příběhem, který je zasazen do období první světové války (v popisu seriálu by bylo období potřeba upravit, je tam uvedena druhá světová).
Pro milovníky britských minisérií je Parade´s End jak dělaný. Doporučuji. Kvůli pár hlušším místům dávám 90%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Ripper Street
6. ledna 2013
další názory k seriálu

BBC se daří

BBC mi naservírovala přesně to, co jsem od nich chtěla. Je sice předčasné dělat závěry teprve po prvním vysílaném díle, ale dá se říct, že byl více než vydařený.
Ripper street má zajímavý děj (Jack Rozparovač nikdy neomrzí, ikdyž to není jen o něm. Doufám, že se ale na scéně brzy objeví, může z něj být další zajímavá linie), herecké obsazení je též vydařené, nejvíce zde září Matthew MacFadyen, ale ani ostatní za ním nezůstávají pozadu. Ústřední trojice se skvěle doplňuje a dominuje celému seriálu.
Dalším plusem je hudba, která se velmi vydařila a zajímavě je uděláno úvodní intro.
Suma sumárum Ripper street stojí za shlédnutí a jestli si udrží kvalitu úvodního dílu, půjdu s hodnocením výš. Prozatím 90% za pár hlušších míst během dílu.
A Channině patří dík za skvělé titulky.
Edit: čím dál lepší, dávám 100 %

85 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
69 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
100 %
1/3
123