avatar uživatele

Zooey

off
JménoZuz
Věk30 let
BydlištěPlzeň
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Zooey
plakát
Tajný deník call girl
9. ledna 2013
další názory k seriálu

Trochu jiný pohled na nejstarší řemeslo

Nedávno jsem viděla jeden díl Call girl v televizi a docela mě to zaujalo a rozhodla jsem se že se do seriálu pustím od začátku. Celé jsem to měla dokoukané během víkendu. Jeden z důvodů je ten, že celý seriál má 32 dílů po 20ti minutách ale hlavní důvod je že jsem se od něj nemohla odtrhnout. Nejvíc se mi asi líbila první řada kde šlo hlavně o Belle a o její klienty a daleko méně o Hannah a její osobní život. Druhá řada už je naopak víc o Hannah a o tom jak je těžké si při jejím povolání najít přítele. Třetí řada je zase o něco méně o Belle a jejích klientech a děj se točí hlavně okolo Belle spisovatelky a vztahu s jejím vydavatelem. A čtvrtá řada je zase spíš o tom že se kvůli Benovi rozhoduje jestli má být víc Hannah než Belle.
Každá řada má něco do sebe ale poslední je asi nejslabší. Mnohem méně klientů pro Belle a mnohem víc problémů pro Hannah. A vzhledem k tomu že původně šlo asi hlavně o Belle a její klienty tak se to trochu zvrtlo. Ale rozhodně stojí za to vydržet do posledního dílu.
Konec mě trochu překvapil, čekala jsem že to mezi Hannah a Benem dopadne trochu líp.
Tenhle seriál mě zaujal hlavně tím, že nám dává na práci prostitutky úplně jiný pohled než máme z jiných filmů nebo seriálů. Hannah je chytrá a vzdělaná a určitě by o peníze neměla nouzi ani v jiném zaměstnání ale jak sama říká její práce jí baví a dělá jí ráda. Je to vidět i na jejích vztazích s klienty. Ví o nich hodně osobních věcí a pokud mají nějaký problém který se týká jejího oboru snaží se jim pomoc. Navíc je krásná a sympatická a to je další velké plus :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Sherlock
2. ledna 2013
další názory k seriálu

I am Sherlocked

Jako fanoušek britských seriálu jsem si Sherlocka opravdu nemohla nechat ujít. Nejprve jsem si pustila pilot a byla jsem nadšená. Pak když jsem viděla první díl, jehož děj je založen na stejném případu jako pilot, ale je mnohem delší a celkově více propracovaný, stejně jako zbytek seriálu, bylo mi jasné že Sherlock je opravdu výjimečný seriál.
Benedict Cumberbatch se na postavu Sherlocka podle mě hodí dokonale. Není to vyloženě hezoun ale je výrazný a něčím zajímavý takže si ho člověk oblíbí a dostane se mu pod kůži. Upřímě kdybych ho někde potkala čekala bych od něj stejné chování jaké předvádí Sherlock, protože jeho vzhled k tomu docela sedí :)
Martina Freemana jsem si oblíbila jako Artura Denta ve Stopařově průvodci po galaxii a byla jsem zvědavá jak se popere s rolí Johna Watsona, musím říct že to zvládl na jedničku. Dokáže skvěle zahrát Watsonovo rozpor mezi obdivem k Sherlockovi a šílenstvím ke kterému ho dohání Sherlockovo chování.
Moderní pojetí příběhů nejslavnějšího detektiva je příjemnou změnou oproti věčnému omílání stejných příběhů s jinými herci. A i to že se autoři seriálu mírně odklonili od původního příběhu, seriálu jenom přidává na originalitě a posouvá ho o stupeň výš nad jiné filmy a seriály o Sherlockovi Holmesovi.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Mrtví jako já
26. prosince 2012
další názory k seriálu

Dead like me

Skvělá oddechovka na večer. George sem si oblíbila hned od začátku, to jak je jí všechno jedno a nebojí se říct co si myslí. Ostatní postavy mi byly taky sympatické i když některé mi ze začátku lezli na nervy (Daisy, Daisy Adair a Delores Herbig - as her big brown eyes), později když se ukázala jejich pravá povaha jsem s nimi už žádný problém neměla.
Děj je opravdu originální, a největší zábava celého seriálu je asi v tom, čekat jak kdo umře. Jenom mě mrzí že sem se nedozvěděla víc o životě smrtek před smrtí. Jinak seriál doporučuju, zaručeně pobaví :)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Ted a spol.
3. prosince 2012
další názory k seriálu

Ted a spol.

Úžasná parodie na obří korporace které vyrábí téměř vše. Šílené reklamy na výrobky Veridian Dynamics, šílení zaměstnanci kteří dokáží vyrobit opravdu cokoliv a jejich šéf Ted. Celý seriál je tak šílený až to překvapivě funguje.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Profesionálové
3. prosince 2012
další názory k seriálu

další Britská klasika

Na Profesionály jsem koukala už jako malá s mamkou a nedávno jsem na ně opět narazila v televizi a překvapilo mě že mě to pořád baví stejně jako dřív. Je to kvalitní seriál který mě dokáže zabavit na celé odpoledne.

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Partička
3. prosince 2012
další názory k seriálu

Partička

Ze začátku jsem měla z české improvizační show docela obavy. Bála jsem se že v porovnání s podobnými zahraničními pořady to bude nudné a trapné. Ale byla jsem příjemně překvapená. I když mi občas vadí sprostý humor Richarda Genzera tak mě partička dokáže neskutečně pobavit. Některé jejich hlášky asi nikdy nezapomenu :)

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Whose Line Is It Anyway?
21. listopadu 2012
další názory k seriálu

Improvizace podle američanů

Mám moc ráda improvizační show a tuhle jsem si přímo zamilovala, lehkost s jakou účinkující improvizují mě okamžitě ohromila. Třeba oproti české Partičce jsou úžasně přirození. I když český divák nezná některé osobnosti, filmy nebo pořady ze kterých si dělají srandu, nezná i tak ho musí pobavit vše ostatní.
Pro mě jsou číslo jedna Colin s Ryanem a jejich Improbable Mission a nebo Scénky z klobouku.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Simpsonovi
20. listopadu 2012
další názory k seriálu

Legenda

V ČR snad není jediný človek který by neviděl alespoň jeden díl. Nestárnoucí žlutá rodinka která baví už dlouhých 23 let. Na simpsonovi jsem koukala už jako malá i když je jasné že hromadu vtipů jsem pochopila až s přibývajícím věkem. Ale abych byla upřímná, nejraději mám Simpsonovi až od 8. řady. To jsou právě ty díly na které jsem koukala už jako malá a které znám nazpaměť. Přijde mi že se humor postupně trochu změnil a způsob jakým bavili simpsonovi ze začátku mi přijde odlišný a pro mě ne tak dobrý jako ten pozdější. Neříkám samozřejmě že jsou ty díly špatné, pro ty, co na seriál koukají od jeho počátků možná právě tyto díly přijdou nejlepší. Ale i tak se na nejstarší díly ráda podívám.
Simpsonovi jsou zkrátka legenda a myslím že i když budou stále přibývat nové díly, kvalita seriálu neklesne.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Odložené případy
19. listopadu 2012
další názory k seriálu

zpátky do minulosti

Jeden z mých nejoblíbenějších kriminálních seriálů. Případy které se zdály být neřešitelné, po několika letech znovu otevře a vyřeší detektiv Lily Rush se svým týmem. Je jasné že většina případů by vyřešit po takové době nešla, ale je to jenom seriál tak proč nepřivřít oko. Osobně mám nejraději příběhy které jsou hodně staré, líbí se mi jak je na postavách vidět stárnutí - jak vypadali v době vraždy a jak vypadají teď. Samozřejmě ne vždy je podoba úplně perfektní, ale i tak je to hodně zajímavé.
Odložené případy jsou podle mě originální a u některých dílů se na konci neubráním slzám. Proto patří mezi mé nejoblíbenější seriály.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Doctor Who: Dreamland
19. listopadu 2012
další názory k seriálu

:)

Alespoň na chvilku se mi vrátil můj nejoblíbenější 10. Doktor, i když jenom v animovaném zpracování. Není snad nic co bych vytkla, Dreamland je stejně dobrý jako klasické díly seriálu DW.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
1/4
1234