avatar uživatele

DrMovr7

off
Jméno
Věk34 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky DrMovr7
plakát
Tyhle šaty beru!
26. září 2014
další názory k seriálu

Čipka a trblietky

Když chcete ty nejlepší svatební šaty, tak musíte ke Kleinfeldům. Randy nezaváhá vám sdělit, že v nich máte velký zadek, ale udělá nemožné, aby našel nějaké lepší. Asistentky si s vámi pobrečí, když najdete ty pravé. Pokud máte nastávajícího manžela v Iráku nebo jenom jednu ledvinu a trpíte nedostatkem financí, většinou dostanete slevu. I tak si připravte minimálně 2.000 dolarů, ale na skladě jsou i šaty za 25.000 dolarů! U Kleinfeldů nic není problém.
Je to afektované, předražené a pořád dokola se opakující. Ale jsou to svatební šaty! A některým holčičím pudům se prostě nelze ubránit:)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Hledání
17. června 2014
další názory k seriálu

Nemastné neslané

HBO už dlouho dokazuje, že se nebojí žádného tématu, takže už asi ani nepřekvapí, že v seriálu o gayich je těch gayů fakt hodně a při jejich nahotě, líbání a sexu se kamera neodvrací. Jenže taková (pro někoho) kontroverze dle mého seriál neutáhne, pokud chybí nějaký pořádný děj. U Looking to po třech dílech vypadá, že zůstane ve svém poklidném tempu, 3 kamarádi chodí do práce a na party, jezdí metrem, seznamují se s jinými gayi, ale to je vše. Není to vtipné, napínavé, dramtické, psychologické, nic...
Nápad udělat seriál o životě gay komunity v San Franciscu zněl super, ale pokud jedinou zajímavou věcí na gayích je podle tvůrcu pouze jejich orientace, tak pro mě je to ploché, nudné a ke gayům trochu neuctivé.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
50 %
plakát
Marta a Věra
7. dubna 2014
další názory k seriálu

Neztrácejte tím čas

Shlédnuty 2 díly a víc už opravdu nevydržím. Je to trapné, nudné a ubohé. Jak si může někdo v ČT myslet, že lze založit sitcom na králíčkových papučích a hitlerovském kníru? Situační humor se v této kanceláři neodehrává téměř vůbec a ten konverzační je jen špatným pokusem. Dlouhé proslovy v takových seriálech vůbec nemají mít místo, tady jich je v epizodě několik, ještě završených umělým smíchem. Nebaví mě ani obsazení, Liška, Poláková i Remundová hrají jen to, na co vypadají /blbec, raněná laň, rázná žena/ a dotváří tak klišovitost tohoto hororu.
Po Čtvrté hvězdě je toto nepříjemný návrat do české seriálové reality.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
20 %
plakát
Čtvrtá hvězda
25. března 2014
další názory k seriálu

Mahjong!

Je to jiné, ale skvělé. První dva díly jsem si musela zvykat na styl vyprávění a humor, který není prvoplánový, naopak je hodně chytrý, ironický, absurudní, plynoucí ze situací, rozhovorů i mlčení. Každá epizoda má pevně stanovené téma, kolem kterého se nabalují různé menší vtípky a pak několik zabíjecích hlášek na naprosto nečekaných místech.
Čtvrtá hvězda je na českém seriálovém nebi zjevením, kterému by se mělo dostat pozornosti. Po perfektním 6. dílu jsem nevěřila v udržení laťky, já naivka... každý další díl byl lepší než předchozí! Ovace si zaslouží i herecké obsazení - dej Trojanovi roli největšího pošuka, stejně ho všichni budou milovat:)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Nashville
9. března 2014
další názory k seriálu

Guilty pleasure

Vztahovka, kde spí všichni se všema, přímícháme politiku, intriky, podrazy, velké peníze. Už jenom jako soap opera je to docela dobré, nečekané dějové zvraty, klaďasové se zprovtiví, někdo se napraví, další vůbec nepoučí... Vytvořit si ke každé postavě nějaký vztah jde lehce, ale o to zábavnější je, ho při sledování třikrát změnit. Kolem a kolem je to objektivně max na 75 %.
Jenže objektivita může jít do háje, když milujete americké country, na Connie Britton nedáte dopustit a do toho mrkají neučesaní chlapi v kovbojských botách:)
První sérii jsem zvládla za týden, druhou načnu co nevidět, nahlas to nikdy nepřiznám, ale miluju to!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
QI – Na vše máme odpověď
2. ledna 2014
další názory k seriálu

Škoda ho

Docela mě mrzí, že QI zrušili, protože já se u každého dílu pobavila, ačkoli jejich kvalita kolísala podle pozvaných osobností. Nejvíce vždy perlil Jakub Kohák - vůbec nerozumím, odkud ty myšlenkové pochody bere, ale jsou nepřekonatelné. Hádanky byly zajímavé a i když bych to do Mareše neřekla, tak celý pořad uváděl velmi dobře bez sebestředných poznámek. Pořad byl inzerován jako zábavný a skutečně takovým byl, bohužel pro diváky Cest domů apod. asi moc intelektuální nebo co... Umístění na Cool by bylo bývalo snad lepší cestou (vím, tam šly delší verze), ale to by zase asi nezaplatilo Mareše:)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Hořící keř
24. února 2013
další názory k seriálu

Člověk je v podstatě takové zvířátko

...stará se jenom sám o sebe, maximálně o svoje mladé, ale nakonec stejně udělá, co se mu řekne.

Pokud bych měla z celého serialzone doporučit jeden seriál, pak bych bez vahání vybrala ne zas tak seriálový Hořící keř.
Tato minisérie není oddychovou, ale přesně naopak. Po každém dílu jsem měla plnou hlavu myšlenek, jak a proč lidé tehdy jednali, jestli vy byste se zachovali se jinak. Je strašně jednoduché říct, že byste se nepoddali, ale A. Holland vám tu odpověď tak strašně ztíží. A kromě morálních otázek se pořád valí ty o politice tehdejší a současné, jestli Palachův odkaz pro nás stále něco znamená...
Každý díl útočil. Atmosféra strachu a bezmoci se pořád napínala a v momentě, kdy jsem si uvědomila, že všechny ty prostředky nátlaku jsou pravdivé a mohly být praktikovány na kohokoli prostě jen proto, že ti lidé měli moc, tak mě to celé semlelo. Střídavě mnou cloumal hněv, obdiv, odpor, smutek, lítost. Jistě, něco bylo přibarvené, aby byl divák vtažen, a můžu bez rozpaků říct, že Hořící keř mě vtáhl dokonale.
K hereckému obsazení nemám nejmenších výhrad a to třeba Kotka ani nemám ráda. Táňa Pauhofová dle mého bez potíží obstála v konkurenci Trojana, Bareše, Novotného. Nejvíce mě bavil J. Budař, kterého v seriózní roli neznám, a pak paní Pokorná, které jsem věřila každou emoci, každý znavený pohled a totální zoufalost.
Výhodu i nevýhodu měl Hořící keř v tom, že palachiáda u nás nikdy zpracována nebyla, a tak není s čím porovnávat. Obstál ale velmi dobře a nasadil následovatelům laťku proklatě vysoko. Největším plusem zdá se ale být odvaha, svěřit ryze českou tematiku úspěšné polské režisérce, která neměla potřebu se někomu zavděčovat, omlouvat a přikrášlovat pokřivené charaktery a zároveň byla těmi událostmi osobně zasažena.
Seriál si bezpochyby zaslouží plné hodnocení, v tom strhujícím ději ani není moc prostoru pátrat po chybách. Kdybych měla přeci jen něco jmenovat, tak konkrétně ve druhém díle mi těch záběrů přes skleněné výplně dveří přišlo až dost. A snad je to i dost vypovídající, že během 4 hodin jsem našla jen takovou hloupou maličkost.

Každému nerozhodnutému vřele doporučuji.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Haló, tady Indie
18. února 2013
další názory k seriálu

Škoda, že si neudržel parádní úroveň

Už ani nevím, jak jsem na Outsourced narazila, ale jsem ráda, že se tak stalo. Počas první poloviny 1. série jsem měla brutální záchvaty smíchu. Opravdu podařené vtipy o naprosto ujetých představách Indů o Američanech a naopak, scénáristi se naštěstí neschovávali za přehnanou korektnost, takže narážek o "podřadnosti" Indů bylo docela dost a seriál směle mířil ke 100% hodnocení. Po zhruba 15 dílech záchvaty smíchu ubývaly a seriál se z krutě vtipného proměnil na sem tam vtipný, ale velmi milý.
Oblíbila jsem si snad každou postavu, i když nad všemi ční Rajiv a jeho dokonalé vlezdoprdelkovství komukoli a kdykoli. Skvělá je i atmosféra seriálu - slunečno, všemi barvami nabyté tržiště hned u dveří call-centra, žádné pitvání otázek lidské existence, rychle uběhlých 20 minut ve všudypřítomném pozitivnu.
Je dobře, že po první sérii dostal Outsourced stopku, protože pád někam hluboko dolů by si nezasloužil.
Ideální hodnocení je dle mého 85%, zaokrouhluji nahoru, protože 80 by mi přišlo málo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Dallas
6. února 2013
další názory k seriálu

V téhle rodině bych neusnula, bála bych se kudly v zádech

Po první sérii 90%: pro mě obrovské překvapení. Pamatuju si, když starý Dallas sledovala mamka, a myslela jsem, že je to něco jako Tak jde čas. Ten nový je ale opravdu současné, moderní drama. Intriky, podrazy, nějaké mrtvoly, záhadné postavy, samozřejmě vztahy, usmíření a rozkmotření. Staříci J.R. s Bobbym jsou výborní a omladina hraje též dobře, takže nestojí celý seriál jen na těch dvou. Navíc Dallas byl po dlouhé době jediným seriálem, který jsem cíleně sledovala v tv a světe div se - dabing rozhodně nebyl špatný a seriálu nijak neublížil. Malou sledovanost si vysvětluju tím, že Nova si vychovala své stádo navyklé na ubohost Ordinace, které rychlý spád Dallasu nerozdýchalo.

Edit po druhé sérii: Klesající tendence, na můj vkus až moc překombinované, navíc dle finále překombinovanost nekončí, naopak. Dvojice Chris+Ellena nepřesvědčivá, moc jsem ji vypjaté emoce nevěřila. Mladý JR s Pamelou mě bavili mnohem víc, je to i tím, jak je postava Johna Rosse napsaná - takový grázlík, který si to ale užívá a role je i dobře zahraná. Po smrti Larryho Hagmana Dallas hodně ztratil, dech už nenabral a i když samotné epizody nejsou nudné, tak příběh celkově už mě moc nebaví.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
1600 Penn
23. ledna 2013
další názory k seriálu

Pokud hledáte nenáročnou oddychovku

Mně ten seriál přijde takový průměrný, ne tak špatný, jak tvrdí Gorilla, ne nijak oslnivý. Nejvíc srandy má dělat nejstarší synek, ale je to taková ta sranda kvůli trapné situaci, ne hlášky a vtipy, libuje si v projevech na veřejnosti a ty končí katastrofálně. Ostatní děti zatím nemastné neslané, prezidentovi tu roli moc nevěřím. Celý seriál z podprůměru táhne střelená první dáma, která se chce zalíbit nevlastním dětem a baví mě i přes přehrávání, a tiskový mluvčí, kterému by slušelo víc času na place. Není sice nějakým hláškařem, ale přijde mi, že je v první rodině jako doma a zas až tak mu nevadí, že jeho úsilí o vytvoření image dokonalého prezidenta s dokonalou rodinou mu vždycky někdo podělá.
Hodnotím po třech dílech, snad tvůrci ještě trochu zaberou a přidají nějaké vtipy na politiku a média. Soustředění se jen na problémy rodiny asi pošle seriál od kytek.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
1/2
12