avatar uživatele

TizieMizie

off
JménoTereza
Věk26 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky TizieMizie
plakát
Království
31. října 2014
další názory k seriálu

Rule the world!

Zbožňuju, zbožňuju a ještě jednou.. zbožňuju. Tento seriál se rozhodně řadí k těm mým nejoblíbenějším! Seriál jsem měl ráda už od 1. dílu a mám pocit, že jej mám pořád čím dál tím radši.

Tento seriál mě jako nejdříve zaujal svým žánrem - historický seriál. Musím se přiznat, že do té doby, něž jsem začala sledovat tento jsem žádný jiný dřív nesledovala (myslím podobného žánru), jedině tak historické filmy. Řekla jsem si, proč to nezkusit a nepodívat se na 1. díl, vždyť za těch cca 40 minut člověk nic nedá. A do teď jsem ráda, že jsem tak učinila.

Já jsem člověk, který má ráda historii, baví mě. Nejenom české dějiny, ale i světové, takže tento seriál je přesně pro mě, řekla bych. Hlavně mám ráda dobu, ve které se sám seriál odehrává - středověk, to je má nejoblíbenější část historie, tato doba mě prostě nejvíce zajímá a zároveň fascinuje.

Myslím si, že si scénáristé dali záležet, aby vystihli danou dobu. Řeší se tam věci jako náboženství, spory mezi Francií a Anglií, které se v dějinách objevovali v hojném počtu, vidíme Anglii trochu jinak než ji známe teď - a sice bez Skotska, které je stále ještě samostatné. Politické věci mě v seriálu baví, líbí se mi sledovat, jak to v té době zhruba tak vypadalo. A také se objevila morová epidemie, která ke středověku patří. Prostě středověk se vším všudy.
Kostýmy, hudba, prostředí, rekvizity, všechno je skvělé a člověk má pocit, že na během doby, kdy sleduje seriál, se ocitá v dané době. Opravdu to všechno skvěle funguje. Po této stránce nemám seriálu co vytknout.

Obsazení je také skvělé. Herci byli pro mě úplně neznámí, ale oblíbila jsem si je. Líbí se mi, že tam je zastoupena jak ta teenagerovská kategorie, tak se tam objevují i dospělí. Divák hercům opravdu věří jejich roli, teda alespoň já ano.

Postavy jsou také skvělé, přispívají k tomu i skvěle napsané dialogy a příběhy postav. Jsem ráda, že zmizel ten milostný trojúhelník, který jsme měli možnost sledovat v 1. sérii a netáhne se pořád stále seriálem. Milostných trojúhelníků v seriálu mám už pokrk. I tak to ale bylo zajímavé zpestření, ale jsem ráda, že to scénáristé neprotahovali.

Já tomuto seriálu opravdu nemám co vytknout, až je mi to skoro blbé, jak seriál pořád jenom chválím. Když se ale jednou za čas podaří a vznikne takhle skvělý seriál, proč na něm něco hledat. Za mě teda jednoznačných 100% a jsem ráda, že můžu říct, že se stále těším vždy na nové díly:)

A pokud jste do tohoto seriálu stejně 'zažraní' jako já, podívejte se na toto 4minutové video, které naprosto vystihuje Mary - https://www.youtube.com/watch?v=Tvz-ls6dvaY

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
92 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
100 %
plakát
The 100
2. července 2014
další názory k seriálu

Welcome back to Earth!

Rozhodně je tento seriál jedním z těch příjemných překvapení letošní seriálové sezóny. V 1. sérii se mi líbilo střídání příběhu na Zemi a na Arše (to hlavně, jelikož mě fascinuje vesmír a tak se mi celkově ty scény na Arše, kdy jsme měli možnost z oken vidět naši planetku Zemi hrozně líbiliy). A celkově musím říct, že je jenom dobře, že televize tento seriál prodloužila i pro další sérii, protože by tohoto seriálu byla rozhodně škoda. A já se už teď těším, co nám další série nabídne.

Hrozně se mi líbí děj celého seriálu. Naše planeta v budoucnosti. To je určitě k zamyšlení. Líbí se mi, jak se s tím producenti vypořádali, protože tento děj jim nabízí tolik možností. Změny, jakými si planeta prošla. Domorodci, jak to na Zemi fungovalo v době, kdy tam nebyli 'původní zemšťané'.

Postavy jsou také velmi příjemné. Hlavně mě zaujalo 'míšení ras', když se Octavie dala dohromady s Lincolnem a my se tak o jeho lidu dozvěděli něco více.

Těším se, co nám seriál v další sérii nabídne a doufám, že si udrží stejně dobrou kvalitu, jakou si držel doteď. Byla by škoda, kdyby ne.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Friends with Better Lives
2. července 2014
další názory k seriálu

Seriál na jedničku! Komedie, která Vás nezklame

Další názor jsem se rozhodla napsat o tomto seriálu, protože jeho zrušení mě tento rok ze všech seriálů, které mi zrušili, mrzelo nejvíce.

Opravdu jsem nečekala, že seriál vůbec zruší, takže pro mě to byla 'jedna velká rána'. Mě si tento seriál totiž získal hned 1. dílem a každou epizodou to bylo jenom lepší a lepší. Upřímně, nebyl díl, který by mě nebavil, u kterého bych se nezasmála.

Humor tohoto seriálu mi prostě sedl stejně jako postavy seriálu. Obsazení je velice sympatické a i každá postava je velmi zajímavá, každá má svou jedinečnou povahu.

Za mě dávám jednoznačných 100% a ještě jednou musím napsat, jak HROZNĚ MĚ MRZÍ, že seriál nedostal další šanci...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %